Rover 75 4.6 V8 direktør (2005) gjennomgang

16implementeringhastigheterByggeårKjøpsårKM-modus, når du kjøperkilometer~~POS=TRUNC siste
75 4.6 V8 direktør
5, Automatisk
2005
2013
92000 km
105700 km
Gjennomsnittlige leser vurdering: 8.7 Ansvarsfraskrivelse MyReview

Beskrivelsene og kommentarer i avsnittet Myreview bil basert på personlige meninger og erfaringer fra brukere. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') kan ikke holdes ansvarlig for innholdet eller mulige konsekvenser. I Myreview bilen vil bli plassert både gode og dårlige erfaringer. Redaktørene kan uttrykk som ikke oppfyller reglene for oppførsel eller ulovlig endre eller slette hele tiden.

Det er ikke tillatt uten tillatelse fra Sanoma å bruke informasjonen for Myreview Auto eller til å spre seg gjennom andre medier.

Intro og første inntrykk

 • 92500 km
 • 09.01.2014 18:45

Opprinnelsen til britiske Rover Group, kom midten av 90-tallet av forrige århundre i hendene på BMW, etter at de ble plassert i flere år på BAE (British Aerospace), som hadde nok av de stadig vedvarende tap i bilprodusenten.
Utvalget besto av utdaterte 200, 400, 600 og 800-serien, blant annet basert på Honda-modeller, som merket for kjøp av BMW hadde utviklet et nært samarbeid i 1994. Det måtte bli så jobbet raskt til nye modeller. Når BMW var en gang hersket begynte å utvikle en ny mid-range i premium-segmentet (BMW 3-serie / Audi A4 / Mercedes C-Class) for å erstatte den aldrende 600/800 serien. De første tanker var å restyle den eksisterende 600-serien. Denne ideen ble allerede utgitt snart, fordi nå utdatert teknologi av denne modellen.
Det ville ha vært opplagt å bruke som grunnlag for en ny modell av eksisterende plattformer fra BMW stabilt. Men de gjenstridige britiske ingeniører visste det klar til å spille som fikk lov til å utvikle en helt ny plattform for denne bilen. Med alle de konsekvenser for utviklingskostnadene som ble ruvende lomme! Hva som oppsto var en mellomstor bil som er bygget opp delvis av stål, og delvis av aluminium, med forhjulsdrift, og foran og bak, uavhengig fjæring, takket være BMW for utformingen av Z-aksel bakre oppheng.

I slutten av 1998 Rover 75 ble lansert i Birmingham Motor Show. Bilen fikk umiddelbar kritikker: det ble ansett som lyse vakre retro design, samt klassisk engelsk innredning. Og komfortable, men kompetent chassis var svært positive.
Lanseringen ble overskygget av rykter om at BMW ønsket å kvitte seg med Rover. På grunn av den ekstremt høye verdien av pund å selge eldre modeller utenfor Storbritannia og den dårlige utviklingen av 75 hadde gjort en betydelig belastning på ressursene i det tyske morselskapet. At nyheter sjokkerte mange potensielle kjøpere unna, og det var veldig urettferdig, fordi 75 viste seg å være en veldig god bil.

Rover 75 fant jeg en vakker bil fra sin innledning: Lys tradisjonelt formet umiskjennelig britisk, men under bare en svært moderne bil, med en meget dyktig chassis (takket være BMW) og god utførelse.

V8:
V8-versjonen er en historie i seg selv. Opprinnelig var det for å få den 75-serien med to utførelsesformer av den tidligere kjente 1,8 liters 4-sylindret K-serier motor (med og uten turbo) og to kopier av KV6 resp. 2,0 og 2,5 liter, hvorav den 2.0V6 ble senere erstattet med 1,8 Turbo. I tillegg er to common rail dieselmotorer fra BMW M47R. Når Rover gruppen ble nesten faller over besluttet den daværende ledelsen (selskapet var nå i hendene på den berømte Phoenix Investment Consortium) kjølig å ha bare 30 million pounds (!) Å investere i 75 slik at V8-versjonen. Det ble ganske en bit er nødvendig for å gjøre den forhjulsdriften 75 er egnet for Ford (Mustang) 4,6 liter V8-blokk.

De viktigste endringer er at V8 ikke krysser, men er montert i lengderetningen, og således styreenheten og stabilisatoren måtte flyttes til forsiden til å vise rotklump av plassen. Den komplette bunnplate måtte endres for å gi plass til bakhjulsdrift. Selvfølgelig, bremser og fjærer er tilpasset kapasiteten. Fordi V8 clutchhuset var mye større og endte opp på et annet sted, midtkonsollen var mye høyere, noe som igjen førte til en annen struktur på dashbordet som betydde igjen at det er et annet klima system måtte bli utformet. For bakakselen en helt ny underramme har blitt utviklet som er festet til bunnplaten på seks punkter. Det er en multi-kobling uavhengig hjuloppheng med differensialsperre for å oppnå den økte kraften også brukbart nedover veien. Og den opprinnelige tanken også ikke passet, så måtte være utformet med en ny: Kostnaden 1 million pounds! En ekstra V8 gjorde det ikke, fordi at plassen var nødvendig for batteri, radio og enkelte virksomhet.
Den V8 selv kommer fra Ford og det samme 4,6-liters også bli funnet i Mustang GT. Hesten er fortsatt trav pent forkrommet på inntaket manifold. Motoren ble tilpasset til de europeiske (omgivelsesmessige) krav, har en 90 grader terninghjørne og en enkelt overliggende kamaksel pr sylinderrekke med to ventiler for hver sylinder. En ganske tradisjonell struktur.

Hele denne konverteringen var faktisk en dum øvelse, men for bil entusiaster har kremen av beskjære. Eksternt, bilen ble også endret og hadde en imponerende foran grillen (a la Audi A6), mens forsiden fenders 'V8' var etiketter, så det kan ikke være noen tvil om det eksisterende motorisering. Fire atskilte eksosrør på baksiden fullføre endringer i V8.

Fordi V8 ble innført etter at mild facelift av denne modellen tidlig i 2004, så også dratt nytte av forbedringene ble deretter gjort. Så var foran og bak på bilen strammet "for å gi bilen et mer moderne utseende. Den doble frontlykter var nå bak et stort glass og hadde halogen projektor lamper (Xenon var et alternativ). Interiøret ble erstattet graden i de mer luksuriøse modellene av eik (Light Oak, en lysere farge), forsetene var mer sidestøtte og skapte litt mer benplass bak med et omformet bak og foran seter. Under kontroll av MG-versjonen ble vedtatt, noe som gir bilen hadde en mer direkte styrefølelse og fjæring har blitt modifisert for økt komfort, men også bedre veigrep.
V8 Interiøret var vakkert ferdig og fullpakket med ganske mye hele arsenal av tilbehør. Faktisk V8 ble tilgjengelig i to versjoner: som sportslig MG ZT-260 med manuell femtrinns og mindre krom på utsiden. Og hvis Rover 75 V8 toppmodellen i luksus Connoisseur (i Nederland: Sterling). Modell med standard automatgir Ford selskap (type 4R75W) med fire motsetning til en såkalt lock-up i fjerde gir, der en fast forbindelse er etablert mellom motoren og drivhjulene. Dette sparer brensel (ingen tap gjennom momentomformer) og motoren går mindre hastighet.
Kraften pakken så imponerende: en heidundrende 260 hestekrefter og 410 nm i dreiemoment! Disse er ikke cheesy verdier for en 1655kg bil! Sprinten til hundre kan velig finne sted på 7 sekunder og topp ville på over 240 km / t stand. Drivstofforbruk mellom 11 og 15 liter pr 100 km (gjennomsnitt 13,5). Og 260 hestekrefter fra 4,6 liter er faktisk svært lite. Typisk amerikansk: massevis av innhold for mange trekk, men motoren er også faktisk ganske tamme. Godt prospekt for livet fordi denne amerikanske blokkene har omtrent evig liv hvis vedlikeholdes riktig.

Det siste jeg har bruktmarkedet for denne bilen så: mange er ikke funnet der. Ikke så rart når man tenker på at til slutt bare 883 eksemplarer av denne V8 bygget (det meste i MG-versjonen, er det bare 166 Rover V8 og bygget!). Det er i hovedsak funnet jomfrue de som virkelig er mye penger bedt om. Til mitt øye fanget en annonse i Tyskland: en sølv Rover V8 58.000mls / 92.000km på klokken. Vel RHD, men jeg tror med maskin uten problem. Tilbys av en privat person, så alltid være forsiktig med hva slags bil det er. Det synes å være en bil som opprinnelig ble kjøpt av en engelsk kjæreste, som også var medlem av MG-Rover Club i England. Slike mennesker har en tendens til å være nøysom i sine biler. Han ble kjøpt av en tysk forretningsmann, som er et absolutt elsker av biler laget i England. Han ønsket å selge bilen fordi han hadde satt blikket på en Bentley Mulsanne Turbo og derfor ønsket å frigjøre penger ....... Dessuten var dette hans fjerde (!) MG Rover V8, så han var litt sliten. Når jeg ser bilen gikk han hadde sin britiske lisens.

Han så på innsiden og utsiden ryddig og motor og girkasse fungerte riktig. Også, remmerij og styrekonstruksjonen stram og i henhold til forventningene. Jeg var raskt og betalt og bilen kontakt en trailer gikk til Amsterdam.

Hjemme, bilen fortsatt god titt. Det er noen ting å merke seg, men ingenting alvorlig. Motoroljen måtte erstattes, den såkalte. Undertray for motoren (dekkplaten på den nedre side) manglet, hjul er fort eller for en ansiktsløfting og takluken trenger en ny tetningslist. Men ingen andre store problemer. Så avtale for ny olje og testen på RWD for en nederlandsk lisens. En ting faller på bilen, har den tyske eieren erstattet de bakre lyddempere av X-Power Sport kopier. Ser flott med to store krom ovale rør, men dessverre gjør for mye støy for en beskjeden bil. Heldigvis hadde han holdt de originale dempere, så det er en av de første tingene jeg vil gjøre. Forhåpentligvis har vi igjen en sivilisert V8 rumling.

Samtidig er bilen godkjent, olje og erstatte standard bakre lyddempere igjen hang under bilen. Tid for de første kjøreopplevelser. Bilen har en umiskjennelig V8 rumling med en dyp mørk lyd opp til 2000 rpm. Dessuten er han summende svært rolig med bare et lys. I å håndtere påvirkning av BMW merkbar: følger chassis veien svært stramt og bilen er en slik luksus limousin ganske tett sprang. Styringen er nice "kjøttfulle" og definitivt ikke for lyse. Motoren roterer den høye endelige driv lite Hastighet: 100 km / t er bare 1800 opm. Men det er ikke noe problem: den sterke dreiemoment er alltid tilgjengelig nok strøm. I tillegg er beholderen rimelig varsel og allerede reagerer raskt med en kick-down tid hvis det er nødvendig. Det er ikke overraskende at du kan bevege seg veldig enkelt med denne limo. Gjerne blåst i Randstad er forsiktig når du kjører ubemerket for hardt. Setene er komfortabelt fast og bilen er ganske rolig. Harman Kardon lydsystem (10 høyttalere, inkludert to subs) gir en vakker og fyldig lyd, og kan styres fra rattet. Klimakontroll gjør jobben sin skikkelig, med venstre og høyre for å stille egen temperatur. Den vakre dashbordet og vakkert ferdig interiør er en fryd for øyet. Drivstofforbruket er så langt rundt 1-8, som sa at jeg kjørte mye. Det er nok litt mer økonomisk. Snart får bilen en større overhaling; mer informasjon om dette i neste rapport. Vedlagt fikset noen bilder for et førsteinntrykk. Når jeg gjør det jeg vil legge inn bedre bilder.

ferieopplevelse

 • 99250 km
 • 06.08.2014 14:46

Ferie gikk i år til sør-øst i Frankrike. En flott mulighet til når V8 testing ved lengre bruk. Jeg kan være kort reise med denne bilen er virkelig likte. Bilen er behagelig og rolig og har rikelig med kraftreserver. Forbruket var ikke mot: Autoroute med 140km og maksimal hastighet rundt 1 til 9. I åsene og bakkene på den sørlige franske landsbygda han er vesentlig tørstere: mellom 1 til 6,5 og 1 til 8. tykk V8 har selvsagt ingen problemer med denne bilen veier 1650kg. Sprotief kjøring på mindre veier blir noe motvirket av maskinen. Dette er ikke en sportsmodus og kan bare være i andre eller 1. gir er blokkert, og du gjør faktisk bare (veldig) bratte bakker. Videre vil maskinen så snart som mulig til den fjerde motstand, og fortrinnsvis i den henger, noe som gjør saken litt dråper død. Det er sant at et innrykk gass er nok til å øke eller slå ham tilbake fra fengsel, men for den virkelige sports det er ikke den ideelle bilen. Det burde flytte til MG-ZT variant, med sine fem-trinns manuell.
Klimaanlegget gjorde det riktig, selv på 32,5 grader og i motsetning til de historiene jeg har lest på internett som hevder at klimaanlegget i V8 ville være utilstrekkelig opp til jobben. Selv for ikke-eksperter: konvertering av V6 og V8 forhjulstrekk til bakhjulstrekk var også all luft-modulen for å bli redesignet på grunn av den mye større midtkonsollen. Den nye enheten er mindre og dermed mindre effektiv kjøling. Ikke i dette tilfellet så og heldigvis. Videre er det et utmerket veigrep at bilen holder seg på veien ut og tillit går gjennom svingen. V8 lyden fortsetter å nyte, selv om det er veldig dempet i bakgrunnen. Passer perfekt med kalk karakter av bilen. En herlig kort tur med en stor touring bil.

differensial avdøde

 • 105700 km
 • 14 september 2015 10:31

Gode ​​og dårlige nyheter denne gangen på Rover.
Den gode nyheten: i forrige uke gjorde en fantastisk tur til Nord-Tyskland. Hva er dette fortsatt en fantastisk biltur! Og han blåser uanstrengt med spillet sitt på det tyske Autobahn. Utrolig hvordan denne bilen akselererer til omtrent 140 av 200!
Forbruk over 650 km: 1: 8, ikke dårlig.
Dessverre dukket opp etter denne turen dit for å høre en stasjon lyden var variert med hastigheten. Nærmere ettersyn brakt opp evil: differensial er slitt: olje renne over slipes, så det er et nytt behov etter. Dyrt spøk: det er en limited slip differential, vil snart koste 1500 euro unntatt arbeidskraft. Men bilen er ikke verdt, så her men svelge.
Videre er bilen gjør det bra, gjennomsnittlig forbruk i Nederland rundt første ni en 9,5, veldig ryddig.
Men, en liten feil med navigasjonssystemet, CDen ikke kommer ut, og det er vanskelig, fordi hvis du ønsker å bruke den utenfor Benelux har en annen CD der inne. Det er til sist alt BMW maskinvare, så kanskje det er gjennom denne kanalen for å få en ny CD-leser. Men gå og surfe på Internett.
Skal videreføres.

4.0
 • komfort 4.0
 • ytelse 5,0
 • pålitelighet 3.0
 • koste 3,0
 • Vil du kjøpe en bil fra dette merket? ja

Gi din mening om å skrive stil og brukervennlighet. Minst fem fikk karakterer, gjennomsnittlig rating vil bli vist.

 • dårlig
 • utilstrekkelig
 • nok
 • god
 • utmerket