Audi S1

11Den navn Audi S1 ​​produsert på åttitallet mange gåsehud bilentusiaster. Nå Audi igjen dusting off begrepet 'S1'. Men denne gangen ikke for en legendarisk rallybil, men den tykkeste versjonen av A1. historien gjentar seg?

Audi S1. Selv for barn som har opplevd åttitallet hovedsakelig fra sitt spill matte og fra en trehytte, det fester seg en magisk lyd som typebetegnelse. Det var i dette tiåret at Audi S1, faktisk, rally-versjonen til den slående Sport Quattro, startet i gruppe B Rally Championship.

Det var bilen som jern-sulten mate artister som Stig Blomqvist og Walter Röhrl slippe imponerende ytelse. Hvorfor bilen gjorde så mange gåsehud? Finn ut hvilke videoer fra den tiden og beundre de S1, som allerede brølende og puster ild lapskaus om forsøkene med sin femsylindret og firehjulstrekk.

Den nye Audi S1 ​​har litt med å gjøre strålende rallybil denne ganger logoen pryder nemlig ikke trener for en coupé med merkelige proporsjoner, men liket av en kompakt kombikupé. Heretter, S1 for den sportslige topp versjon av A1, som ble også tre-dør, og som en Sport er tilgjengelig.

Ingen femsylindret motor for S1 nå. Fordi han har en direkte injeksjon motor med fire sylindre. Imidlertid er denne kraft også kunstig ventilert med en turbo, hvor effekt som fører til en fin 231 hestekrefter. Ikke en dårlig poengsum for en bil i B-segmentet. Det som er oppnådd er imponerende: S1 sprint i 5,8 s fra 0 til 100 km / t og løp gjennom en begrenset hastighet på 250 km / t.

Ta til skuffen

En annen likhet med den klassiske S1 er tilstedeværelsen av Quattro firehjulsdrift. Der den gamle rally holdt dette systemet primært brukes for hans motstandere å gjøre livet vanskelig, bruker nykommeren firehjulsdrift spesielt å få drivkreftene så effektivt som mulig på veien. I utgangspunktet, kraften til forhjulene, men så snart sensoren registrerer at bli tung, går inn i en flerplateclutch til bakakselen aktivert og bakhjulene motta opp til 50 prosent av den kraften for å velge sin egen. Det fører deg med S1 enkelt og dessuten raskt kommer rundt en sving.

Selv på en grus-lignende overflate, forblir bilen ganske pent følge satt kurs. Du vil ikke bli overrasket av rastløse driv reaksjoner. Morsomt at stabiliteten kontroll av øvre-A1 kan virkelig betyr noe: Hvis du ønsker å gå gale på en snødekt parkeringsplass, du kan få S1 i en firehjuls drift. Selv om Audi fortsatt ikke en guttejente, fordi å få back-side 'til', må du stå skikkelig på gassen. Det er klart at S1 finner det fint for å opprettholde kontroll, slik som all høyhastighets Audi.

Og likevel S1 bryter på en behagelig måte med en ny trend. I motsetning til for eksempel en bit av alle de varme back av øyeblikket, har denne bomblet nemlig en manuell girkasse. En S-tronic er ikke tilgjengelig, og dette er et utmerket valg for Audi fordi manuell girkasse leverer S1 lol bare den kanten at bilen kunne bruke.

Fordi drivlinje gjør jobben sin med så mye overbevisning og fleksibilitet, er det fantastisk - bokstavelig talt - kan selv til bøtte. Mens seks-trinns girkasse er ikke ekstremt korte skift reise og derfor føles ikke veldig sporty, det gir deg følelsen av at du er fri til å leke med fin bil; eksperimentere med og veldig langt når du bremser til corner, personlig synes den ideelle skiftende øyeblikk som gjør kjører denne bilen så attraktiv.

Og likevel, når adrenalinet nivået som igjen senker S1 føles ganske raskt som en 'normal' Audi S-modell. De første kilometerne er du fortsatt veldig imponert over hastigheten på S1 og kontrollert måte der bilen vil etterlate en sving i pilotene, men etter en halv time føles som om du vet bilen i årevis. Han utfordrer deg ikke, men han er fremfor alt en god vert.

Og det har også en god side. I tillegg til den sportslige natur, er det klart S1 ved sin smidig suspensjon understell. Uke fjæring og demping, men særlig den bakre kan håndtere godt med dårlig dekke. Således Audi skiller seg fra andre biler i sitt segment. Avstemningen av chassiset sikrer at S1 er en over gjennomsnittlig voksen varm Kombi. En som du kan kjøre trygt selv lange strekninger. Så Audi S1 ​​er virkelig alles venn. I klassen, han driver er absolutt ikke opplagt.

Bravado bakkie

Det ser veldig mye at merkevaren fra Ingolstadt er som realiserer seg selv, fordi som ønsker å kjøpe en S1 må grave dypt i lommene. For et stramt € 39 000 er en tre-dørs venter på deg, og som fortsatt er likevel en enorm masse penger for - hva besvime sa - dressy Volkswagen Polo. Med denne definisjonen gjør vi bilen åpenbart mangler, fordi Audi har definitivt tatt mye ut av skapet i teknisk forstand til å ta juling hele S1. Og i forhold til A1 Quattro, den 333 eksemplarer limited edition og koster 65 grand versjon så vi for noen år siden, og at S1 aksjene er tech-niske layout, kan du selv bli kalt S1 noe rimelig.

En nederlandsk kalvinistisk innflytelse anbefaler vi å gjøre gode denne bemerkelsesverdige bravado bakkie for-hva det er. Det er klart at S1 kan skille seg ut kraftig. Spesielt hvis du gir ham med Quattro-styling pakken, viser A1 spesielle. Det er da for all den svingete og strammet. En ekstra stor hekkspoiler, tykkere hjul, Quattro klistremerker på siden, sportsseter med farget badekar, funky farge aksenter hele interiøret og så videre. Inkludert alle disse shenanigans kostet S1 enn bare femti grand, men da har du noe spesielt. Og likevel, er han ikke i stand til å gi oss gåsehud som sin navnebror fra tiden kan. Vi fortsetter å drømme om S1 fra åttitallet. ■