Fiat Tipo 5-dørs og SW

77Na de mer sørlige og østlige europeiske markeder innstilt sedan Fiat Tipo nå lanserer modeller som "vi" ventet på: de fem-dørs kombikupé og SW. Under testkjøring ble raskt tydelig i Piedmont-regionen rundt Torino at de er ferdig med bedre, noe mer raffinert ride og har også høyteknologiske utstyr om bord.

På samme dag i Giro i vårt land starter og Tom Dumoulin den rosa trøya griper Fiat lanserer i Torino Kombi og stasjonsvogn av Tipo. Atmosfæren er betydelig mer trygg enn i fjor, da sedan åpnet ballen. Fiat konsernsjef Alfredo Altavilla utgir seg for å bli overrasket av suksessen til de 'snakker ingen pastinakk' modell.

"Mer enn halvparten av alle sedan selges i vår region har nylig hatt en Tipo sedan. I den europeiske regionen i over 22 000 siden lanseringen sent i fjor og sammen med andre land hvor det er levert med 35 000."

Ikke så rart, fordi liten pris på rundt 12 500 euro du kjøper en masse biler med no nonsense karakter, relativt enkel teknikk, men en veldig fin outfit. Det ga Fiat Auto Best tittelen for beste rimelig bil fra Europa.

Vårt land? Våre CO2-avgift sedan er for dyrt. Men hvis du tar noe for Giro d'Italia vilkår, faller etter prologen snart lansering av neste trinn. Den italienske merket er i omkamp for å slå tilbake i den tapte C-segmentet. Og selv lokke forretnings kjøpere. For å oppnå at de nå skyver dørs og en eiendom versjon fremover.

førsteinntrykk

Førsteinntrykk under testsesjoner der vi utelukkende tilstede: de ser overraskende bra. Også inne allikevel. Duoen er mer tilpasset vår bortskjemt vestlig europeisk smak. Teknisk basen nesten identiske, men alt du legge merke til at påskrudd tenkte for detaljer. Det har blitt utviklet et nytt dashbord: strammere og med myke materialer på toppen. Men i mer luksuriøse versjoner av en splitter ny 7 tommers skjerm, hvis navigasjons og infotainment system. Med Internett-funksjoner og muligheten til å koble Android og Apple-telefoner i systemet. Alt gjort av TomTom.

Spesielt plass i disse bilene er et trumfkort. De tyve centimeter lenger SW har et stort overliggende variabel etasjehøyde, størrelsen familie bil Kombi (437 cm) fremdeles mottok en tapper 440 liter. Ser du sjelden. Han har også to avtakbare sidebeskyttelse tilbake, så en kollapset barnet veier eller lag et sett med golfkøller vil passe på tvers inn. Slim funnet.

Denne allsidige karakter trekkes inn begge bilene i interiøret. Møblene er ikke super, men svært rimelig og ratt og forsete multi-justerbar. Hva er spesielt slående er den store hode og benplass foran og bak. Igjen, det er få som imitere den i C-klassen midten.

Forskjeller i karakter

Den første rijindrukken gjøre det klart at SV dreier hovedsakelig allsidighet. Han er utrolig myk fjæring, har lang vår og er om tjue centimeter strukket tilbake absolutt ingen elsker av alle vill handlinger. Riktignok selv om den lenge Fiat for å starte lysbilde fortsetter hele ganske godmodig.

Den fem-dørs er en annen sak. Denne type kropp er best å komme mellom kjente slagerne i markedet. Den Tipo er like godt sagt og ta den beste balansen i chassiset. Høyre på omtrent nivå tysk er ikke alt, men du fortsatt boendert ganske jevnt - og til slutt selv driver med jublende band - på svingete veier gjennom åsene i Piemonte.

Kontrollene føles bedre og mer direkte enn i sedan, men bare føler det bør fortsatt komme inn. Også fjærer og demping er klart under mikroskopet. Lang bølget humper den spretter ganske greit, men kort 'suksess' av skadede veibaner og kumlokk, sier absolutt ikke en hobby. Det er et vanskelig kryss. Hvor godt han ville sex i en alvorlig merke dekk? Da er du kanskje rett om støy bandet tapt fordi som dominerer merkelig i en ellers ganske stille bil.

Motor? Glidekilen er den 95 hk 1,4 liter bensin-motor med standard sekstrinns girkasse. 1.4 T-Jet turbo med 120 hk er i alle fall en fin rolig og muskuløs karakter og moro - kanskje interessant for oss - som også kommer i en LPG bi-fuel versjon. Basen diesel er 1,3 med 95 hk. Den tykkeste versjonen er 1.6 Multijet II og merkelig ligner nettopp det nederlandske håp i mørke dager, fordi det er en 89 gram CO2 Ecoversie av. Les: 'bare' tre store grand BPM. Prisene er ikke der ennå, men miljøpåvirkningen er i vårt land en akilleshæl for en no nonsense bil som Tipo. Den økonomiske versjonen noensinne kunne produsere en veldig fin og tykk priset motorisert bedriftsutgaven. Blant de 20 grand?

  • +romslig
  • +interiør materialer
  • -Nederlandske skatteregime kan no-nonsense bil halser
  • -Vanskeligheter med korte støt