Nissan Almera Tino 1.8 Comfort (2001)

1the er at utviklingen av Almera Tino allerede har begynt før Renault fikk Nissan i kontroll, ellers kan du tenke: "Tydeligvis Tino så ligner Scénic" Er Tino en Scénic klone eller gjør han mer?

Midi-Flerbruks som Renault Scénic, Citroën Xsara Picasso og Zafira er så populære at du lurer på hvorfor store bilprodusenter som VW og Ford har ennå ikke kommet for å bli med opp. Annet - har faktisk svart på trend merkevarer - oss mindre. Så Nissan Almera Tino i programmet, Mazda Premacy, Daewoo Tacuma, Mitsubishi Space Star og Hyundai Matrix. Nissan Almera Tino er en sann klone av Renault ledende mini-MPV. I likhet med Xsara Picasso og Citro'n Daewoo Tacuma måte. Derfor Almera Tino, vi vil ikke si at en bil som skiller seg ut, men med sine store "nesebor" og dens høy, smal hale, likevel trekker han oppmerksomhet til seg selv. Tino ser ganske kraftig. Dette er delvis på grunn av den forholdsvis store lengde av den plass-Lancer og former gjennom den runde. Det indre av Tino er lette og derfor Nissan er en 'romlig' inntrykk. Også gjør det støpes separat panel bidra til dette. Det minner av en skala, som viser - i en annen farge - instrumentpanelet; kombinert med den øvre del av midtkonsollen. Setene gjøre uansett form eller form som minner om Scénic, men de er mer tyske firmaet.

Boks her boksen der

Ombord i MPV-versjonen av Almera yrende virkelig stedet hvor du kan lagre noe. Hva vil du vært oppe på forsiden? Små dørlommer, bak som garn, skuffer under setene, trange lommer i middencosole og en boks med lokk på toppen av dette. Da har vi et glass rommet i takkonsollen, to koppholdere for girkasse og over der igjen for en boks der - for eksempel - en mobiltelefon beleilig passer inn. Venstre på instrumentpanelet har også funnet sted for en koppholder.
Baksetepassasjerene har massevis av hodet og benplass. Bak Tino er det omtrent like langt som til Renault Scénic, der Nissan ser ut til. Du har tre individuelle seter. Den midterste av disse endringer i et bord - med koppholdere - når brettet over seteryggen. Alle tre setene kan foldes forover helt, og de er flyttbare. Det er fortsatt den midtsetet hjemme, så la de to andre stedene som ligger lenger mot sentrum. De kan også fortsette fremover eller snu. Mest plass til bagasjen du får selvfølgelig hvis du plass til hele andre rad i bod. Tilbake Tino du har vanlig lagringsplass i form av dørlommer og en skjult lagringsplass. Det er lommer i jorda der baksetepassasjerene sette føttene opp. overraskelse; hvis du kommer åpne rom er flyttbare plastkurver - med håndtak - vises. Og deretter bevise seg selv i bakken, fortsatt er fag under møbler. Når det kommer bak sikkerhets funksjoner, Tino tilbyr det du forventer av en moderne ny bil. På hvert sete er det en høydejusterbar hodestøtte, og et trepunkts sikkerhetsbelte. Bakluken svinger opp og langt under gir en anstendig takhøyde. Gjennom terskel på et behagelig nivå når du kommer ganske regelmessig formet boot med ryddig flatt lasteområde. Også tilbake igjen er å finne lommer der du kan lagre ting. Den Almera Tino har en motor med et slagvolum på 1769 cc. Dette er bra for 84 kW / 114 hk og 158 Nm ved 2800 rpm. Med det laget 'topp' par Almera Tino 1.8 trekker inn på 12,3 s 0-100 km / t. De tussenacceleraties er rene, men puff på 'fem' er pen. Hvis han har til å trekke ut alle de stopper, motoren ønsker å være her for å høre. Men fart er ombord LW 64,5 dB ved 100 km / t og 68,5 dB ved 120 km / t.
Nissan Almera Tino føles solid og solid, er lett å gjennomføre i ønsket retning og ikke sprang uke. Han har ingen irriterende tendens til å lene seg og kan derfor jevnt gjennom kurven. Humper og jettegryter Tino chassis kan godt og med sin avlange mislykket poker går uten å lykkes fra en opposisjon til hverandre.
Tino score godt i form av multifunksjonalitet. Ikke bare utseende, men også interiøret er inspirert av Scénic. Svaret på spørsmålet som stilles i begynnelsen av testen må også være: Ja, Tino en attraktivt priset Scénic klone, men med sine egne hyggelige funksjoner.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Nissan
Almera Tino 1.8 Comfort
5-dørs, MPV
5 gir, manuell
for
2001
€ 20 925 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1769 cc
maksimal effekt84 kW / 114 hk ved 5600 rpm
maksimalt dreiemoment158 Nm ved 2800 rpm
Lengde / bredde / høyde4,264 mm / 1,758 mm / 1,608 mm
akselavstand2535 mm
masse tom1.345 kg
kapasitet485 kg
Mass trailer brems / uten brems1,250 kg / 700 kg
dekk185 / 65R15 Prisene
toppfart173 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt12,3s (12,7s)
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/514,0s / 18,1s
målt drivstoff8,1 l / 100 km
(Produsenten: 7,8 l / 100 km)
CO2-utslipp186 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +multifunksjonelle
  • +God komfort, håndtering
  • +Massevis av lagringsplass / hylleplass
  • -Mindre originale konseptet
  • -Lite trekkraft i