BMW 735I direktør (2002)

1A fra premium-klassen limousin. Arrangert for at en BMW 7-serie. Den nye Seven had'n vanskelig start. Kan vi finne ut i denne testen hvor dette er? På jakt etter nyansene i denne sublime koloss.

Det vil ikke ha unnsluppet den nye BMW 7-serie mye støv sparket opp. I første omgang på grunn av sin ukonvensjonelle design konsepter for BMW. Men hvordan da forklares at man overalt, men egentlig overalt, spesielt veldig imponert over viser av denne bilen? Hvilken rolle har å gjøre med exclu-tende og derfor umulig at han bærer med seg.
BMW bryter også i form av kontroll med det tradisjonelle. Mye kritikk fått iDrive konseptet. Det ville være altfor komplisert. Hva er egentlig iDrive, ønsker du å vite. Nå, sentralt plassert på midten tunnel, er det en stor dreieknapp, bak hvilken en flerhet av funksjoner er skjult, som i mus av en PC. Finn riktig menyen, klikk på knappen og bilde, lyd eller følge navigasjon. Et eksempel. Flytt den store bryteren tilbake og du er i den 'Entertainment' -menyen. Der kan du velge om du musikk fra radio, CD
For å lytte spiller eller CD-skifter. Eller, hvis de finnes, den nasjonale nyheter som via TV
View. Anta at det er 3FM. Deretter slår til FM-modus, trykk på knappen og det vil være musikk. Navigasjonssystemet, klimaanlegget, telefonen eller kjørecomputeren kan betjenes på samme måte. AC setter du opp med knappen på dashbordet vei bare for å 'auto'. Glem det, fordi det fungerer perfekt.
Forresten, hva en fabelaktig god hi-fi-system, 7-serien bord. Dette logic7 lydsystem (standard på Executive) består av en sentral høyttaler i dashbordet, seks høyttalere i dørene og bak hylle og to subwoofere (ved hjelp av terskler og skap) under forsetene. Resultatet er et sykt tett, musserende og utenfra. Trykk på en godt innspilt live CD i, og det er som om du er på en konsert. Som du holder på her ute liker å sitte i bilen.
Og nå vil vi gjerne sende et stykke. Enjoy. Kontakten høyere sfærer. La oss se om BMW vet hvor du skal gjøre hans navn som en drivere bil. Etter en liten klapp på startknappen, hopper V8 med et rålekkert uitlaatsnerpje til. Det høres bra ut. Du hører og ham neppe føle, selv om en Lexus LS430 overgår ham i denne forbindelse.

Valvetronic
Som BMWs nyeste firesylindrede er også utstyrt med V8 Valvetronic, et system som erstatter funksjonen til gass. Gasspedalen kan styre heisen av innsugningsventilene. BMW hevder dermed en høyere grad av effektivitet og økonomi. Og responsen atferd er kortere. Den lille spak på rattet sette maskinen i D, fotbremsen og kjøring. starter sjokk er vanskelig. På grunn av den momentomformer, som kobler ut ved stillstand. Det forhindrer krype og sparer drivstoff, men dessverre kan ikke hindre bortkjøring ikke alt går greit. Til slutt, frembringer en slik V8 ved den minste forstyrrelse av gasspedalen allerede en betydelig lastmomentet. Nesten uhørlig akselererer de tunge syv og nesten umerkelige upshifts gjennom sine seks gir.
Overføringen har også en sportsmodus og en manuell modus. Du setter den i Sport, er mindre upshifts og nedgiringer raskt og gå 'dvs. ikke utover den femte stadium. Manuell kobling er mulig med knappene på rattet. Når i gang snart føle at chassiset har en grad av sportsånd i dem. Tverrgående riller på BMW selv treffer uventet hardt. Liten tur passer da. Kontrollen, hastighetsavhengig strømførende, er velsmakende nøyaktig. En lang skrutrekker gjennom sine notater med stor letthet. Du vet ikke at nesten to tonn bil er på hjulene. Gass ut av svingen setter raskt aktivere ESP. Drifting er ikke så hersker elektronikk. Dessverre, vår testbil var ikke utstyrt med Dynamic Drive, den aktive stabilisatorsystem fra BMW. Sju bakker uten at for mye forsyning i svinger og har en tendens til å dykke under hard oppbremsing. Dette er bilen stabilitet og kjørekomfort er ikke bra. Og ikke for ingenting eksisterer noe som heter Dynamic Drive. Da han ikke hadde behov for, ville BMW ikke tilbyr det også. En annen ulempe er stor armlenet på midten. Med rask styring gjør at ting kommer i veien. Totalt har inntrykk av å kjøre positive, takket være den presise styring, deilig bake og bemerkelsesverdig stiv kropp. Synd bare at mager.
Kort sagt, hvis vi måtte tilgi 90.000 euro, det var en 735I. Det vil si, hvis det er å være en førsteklasses limousin.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
bmw
735I direktør
4-dørs sedan
6 gir, sekvensiell maskiner
bak
2002
€ 109 400 FINANCE?
drivstoffbensin
motorV8
Displacement3600 cc
maksimal effekt200 kW / 272 hk ved 6200 rpm
maksimalt dreiemoment360 Nm ved 3700 rpm
Lengde / bredde / høyde5,029 mm / 1,902 mm / 1,492 mm
akselavstand2990 mm
masse tom1.835 kg
kapasitet605 kg
Mass trailer brems / uten brems2.100 kg / 750 kg
dekk245 / 55WR17 Prisene
toppfart250 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt-s (7,5s)
Akselerasjon 80-120 km / t på D-s / -s
målt drivstoff- l / 100 km
(Produsenten: 10,7 l / 100 km)
CO2-utslipp259 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +dristig design
  • +V8 og seks-trinns girkasse perler
  • +Høy forvitret innhold
  • -Dykking og overhelneigingen
  • -dunkel legeme
  • -irriterende armlene