Mazda 6 MPS 2,3 DISI Turbo (2006)

Lite har blitt gjort i Mazda å øke erfaring; det er nesten kjedelig, men ergonomien er fine.

Lite har blitt gjort i Mazda å øke erfaring; det er nesten kjedelig, men ergonomien er fine.

Løse lamper bak klart glass, de gjør det hele tatt.

Løse lamper bak klart glass, de gjør det hele tatt.

På toppen av Mazda motorens intercooler, så panseret har en pukkel.

På toppen av Mazda motorens intercooler, så panseret har en pukkel.

1Sportieve støtfangere, tykk-out-show, store hjul. Tiden for beskjedenhet synes å være over; viser at du kjører en stor bil. Kjører t Mazda6 MPS å skryte eller gjøre det teknisk sant det som lover å være anabole utseende?

Mazda bygget inntil nylig bare veldig siviliserte, ærlig familiebiler. Endelig, det har også en Type: Mazda6 MPS, en familie bil
med muskler. Mazda6 MPS er ingen svar på EVO eller WRX'en, han er for søt. Men med Vectra OPC eller Alfa 159 3.2 JTS V6Q4 Mazda6 kan konkurrere godt.
Mazda6 MPS er en bil som du kan nyte en skog eller en dyke; Dette er stedene hvor denne bilen-for-hverdag kommer til sin rett. Vi kunne ikke få nok.


skryte
Det er en head turner; Bilen er utstyrt med en prangende bodykit. Mazda mottar frisk luft gjennom store strekning maskeåpninger i støtfangeren; sammen med den dype spoiler gir det en racy utseende. En ulempe med den 'leppe' er dens følsomhet for hindringer. På baksiden pierce vi gjennom optisk illusjon: Hvis du ser nøye, ser de ovale eksosdyser bare knivstikking modige eksosrør. MPS har gjort lite for å øke den sportslige opplevelsen, den mest merkbare hoppe pedaler bart metall. Og selvfølgelig, antall trinnene utført i signalfarge er også rask, men ellers er det bare innen sivilisert, nesten kjedelig. Om ergonomi og layoutverktøy, knapper og brytere, kan vi være kort, som ikke er mye annerledes enn i den ordinære Mazda6'en så fint. Den elektrisk justerbart sete Mazda har vært fint, men justerbarheten av rattet er fullstendig i orden. Rattet opp betraktelig og også svært nær deg er trukket til. Driften av transmisjonen er tett og fast. Korte, direkte slag du setter neste motstand.


adrenalin
Mazda å skru en tykk turbo på en firesylinders, griper de bakre hjul i drivlinjen og feste bilen på 215 / 45R18 dekk. Denne metoden garanterer kjøreglede og flotte forestillinger. Mazda-motoren er vel på tå hev når du 't akselerator innslag. Kompressoren trenger Mazda litt tid å komme i gang. Ikke sprø for øvrig den japanske benytter turbo for å sikre faktisk at måle 2261 cc firesylindret leverer 260 hestekrefter. På samme måte som en indikasjon: i Tribute gir den 2,3-liters Mazda-non-turboladet motor 150 hestekrefter, slik at det er sneglehuset med et skovlhjul eller forårsaker alvorlige ytterligere fyrverkeri; 110 hestekrefter der. Når Mazda-motoren er startet, viser det seg elastisk, som om den firesylindrede som kommer naturlig for katapult bilen til neste hjørne. Også på lang avstand viser Mazda-vierpitter er en hyggelig maskin.
Firehjulstrekk bidrar til kreftene mellom dekk og veibane er bra. Dette manifesterer seg blant annet i resten i ellers fine direkte styring. Mazda6 MPS er den stramme hjørnet, spesielt når veibanen i kurven er mindre glatt, han viser hans meritter og sette Mazda trygt hvor du vil. Hvis alt annet mislykkes, Mazda har en tendens til understyring. Vel det likevel skjønt.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Mazda
6 2.3 Polyester Turbo Mps
4-dørs sedan
6 gir, manuell
Å bak +
2006
€ 47 895 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement2261 cc
maksimal effekt191 kW / 260 hk ved 5500 rpm
maksimalt dreiemoment380 Nm ved 3000 omdr./min
Lengde / bredde / høyde4,765 mm / 1,780 mm / 1,430 mm
akselavstand2675 mm
masse tom1.565 kg
kapasitet520 kg
dekk215 / 45R18 Prisene
toppfart240 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt7,0s (6,6s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/42,3s / 3,7s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/54,2s / 5,5s
målt drivstoff12,4 l / 100 km
(Produsenten: 10,2 l / 100 km)
CO2-utslipp245 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +attraktivt utseende
  • +Instrumentarium helt greit
  • +motor
  • -Front spoiler sensitive terskler
  • -Interiøret nesten kjedelig