Nye Volvo V40 også som Twin Strøm plug-in hybrid

Volvo 42Vorige uke viste at den nye V40 kommer også som en plug-in hybrid. Vi vet nå mer informasjon om bilen.

Volvo har allerede en hybrid drivlinje i XC90 og snart vi også funnet i den nye S90. Det svenske selskapet sa i forrige uke at antall plug-in hybrider og helelektriske biler vil øke i de kommende årene, og den nye V40 vil ikke gjøre bare med forbrenningsmotor.

Den Twin motor - Volvo navn for plug-in hybrid - som er tenkt å bli brukt i V40, består av en tre-sylindret bensinmotor turbo fra 150 til 180 hk, supplert med en elektrisk motor på 75 hestekrefter. Selv om disse to kreftene kan ikke bare legge opp, er det klart at de sterkeste versjonene er tykk over 200 hk. 150 hk versjonen heter T4 Twin motor, med 180 hk T5. Vekslingen er via en 7-trinns automatisk girkasse med dobbelt koblings.

V40, som vil bli plassert på den nye CMA modulplattformen, Volvo første plug-in forhjulsdrift. Jo større plattform, kalt SPA, vet vi allerede XC90 og koble inversjon er en firehjulstrekk. Volvo V40 for 2017 er planlagt, først med 'normal' motor, men kort tid etter lanseringen følge Twin Strøm versjoner.  

Volvo har forresten av 'V-serien' og 'etterfølgeren til V40' så det er langt fra sikkert at navnet V40 igjen stakk bak C-segmentering. Videre Sverige at fokuset om plug-ins kom på bensin for å lyve og at begrepet diesel hybrid, som V60, forlater. Dette i lys av de kinesiske og amerikanske markeder, som er knapt kjørt på diesel.