Peugeot 206 1,4 HDI XS-line (2005) gjennomgang

10implementeringhastigheterByggeårKjøpsårKM-modus, når du kjøperkilometer~~POS=TRUNC siste
206 XS-linje 1.4 HDI
5, manuell
2005
2012
272 153 km
294 966 km
Gjennomsnittlige leser vurdering: 8.3 Ansvarsfraskrivelse MyReview

Beskrivelsene og kommentarer i avsnittet Myreview bil basert på personlige meninger og erfaringer fra brukere. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') kan ikke holdes ansvarlig for innholdet eller mulige konsekvenser. I Myreview bilen vil bli plassert både gode og dårlige erfaringer. Redaktørene kan uttrykk som ikke oppfyller reglene for oppførsel eller ulovlig endre eller slette hele tiden.

Det er ikke tillatt uten tillatelse fra Sanoma å bruke informasjonen for Myreview Auto eller til å spre seg gjennom andre medier.

Oktober 2012 - Oppkjøp Peugeot 206 1.4 HDi (2004)

 • 273 822 km
 • 13 oktober 2012 20:40

Nylig ble jeg eier av en Peugeot 206 1.4 HDi. Etter ca 1500 km under bilen ved å skyve var det tid for en gjennomgang.

- historie

I 2011 fikk jeg mitt førerkort og umiddelbart kjøpte en bil. At kriteriene var billig å kjøpe, rimelig og forbruk "hyggelig" å se. Dermed har vi valgt ut en rekke biler som AX ble foretrukket til meg. Og eller en fersk 1.1i fordi det ville være både tøff og økonomisk av motoren med injeksjon. Spesielt med 695kg.

Så faktisk et lekent preg bil føltes å kjøre. Men snart viste mange ting å være feil. Sentrallåsen fungerer ikke alltid lukker bakluken (måneder har vært åpen), spylevæsker som av og til ikke fungerer, i mellomtiden, en utett pakning (Rough tomgang) og utløp som brøt motor festet. Nesten alle som forklarte hvorfor den forrige eieren ønsket derfra.

Noen feil ble reparert virkelig og til slutt koste rundt 350 euro på toppen av kjøpesummen på 825 euro. Virkelig for mye for en bil uten en fremtid. Men han drev det veldig billig. Med relativt liten erfaring jeg tok 1:19 og senere dro jeg hypermilen og jeg kunne lett komme á 01:22 01:23. Jeg var veldig fornøyd med den. NB effektiv i byen enn på motorveien. Rull ut og dermed kjøre fra bremselys til stoplight. Dette hypermilen jeg gjorde rett og slett ved å slå av motoren og starter med clutch eller startmotoren, jeg fikk også inntrykk av at billig drivstoff motoren ble kjørt røffere, og dermed trekke forbruk. Men bilen hadde den ulempen at motor med 170.000km var svært ujevn når det er kaldt. Spesielt med negative verdier ikke virkelig varme opp skikkelig, enn si kunne varme meg. Til det punktet at jeg bokstavelig talt frøs bak rattet. Dermed mine varme følelser var litt tapt for bilen.

Uansett, den kommende MOT var det tid for en annen bil. Fortrinnsvis en liten fersk youngtimer eller diesel. Det er mye mer behagelig, og jeg elsker å høre motoren. Diesel utmerke seg deri. Minst, likevel. Bortsett fra Peugeot 106 1.5 eller 1.4 diesel er det ingen virkelig interessante youngtimers for mitt budsjett. Så jeg gikk på jakt etter en nyere bil. Dette er nøyaktig det som representative (som frilanser).

TDI og SDI snakker ikke til meg på grunn av forferdelig støy og har en tendens til å være svært dyrt for sin kjørelengde. Dette Polos gjorde opprør. Japanske dieselmotorer er neppe tilgjengelig utenfor eller B-segmentet. Opel jeg alltid avkall allerede Corsa 1.7dti appellerer til meg. Videre disse var relativt dyrt. Dermed 206'jes kom til syne. Siden det var mange. En stor fordel er 1.4HDI som bør være i stand til å gå svært økonomisk som veier 949kg, samtidig condition om bord.

Så jeg kommer til å konsentrere seg om biler mellom 2500 à 4000 euro. Etter flere testkjøringer med flere 206-sen til å ha blitt tatt over den røde 206, en bilforhandler. Totalt for 2450 minus 150 euro for AX. Denne bilen var i god stand, men air condition virket ikke, og kjørelengde var mer enn 272 000 km. Likevel, bilen føltes bedre enn modeller med mindre kjørelengde.

- Auto opplevelser på 273 822

Reaksjonene (fine)

Den største forskjellen var umiddelbart åpenbare i veien test: trafikanter ikke svare på bilen. Bare nøytral. Med AX hadde selv stoppet av fordi det ville være treg (eller hva) og det er ikke i det hele tatt vanlig i denne bilen. Det umiddelbart kjører mye roligere. Bare gå til venstre driv gamle biler på motorveien, og du vil se hvor mange gass bijgeven hvis du passerer ...

Frame (bra)

relativ AX denne bilen er mye stivere fjæring. Korte uregelmessigheter straks elimineres, men de er litt større enn den suspensjon klapper mindre langt. Dette er sett spesielt på dårlig underlag. Men det er greit at bilen er ikke så langt som å helle. Dette gir trygghet i svingene. Hvor AX kunne henge på det ene øret, og du virkelig hang over suspensjon, har denne bilen uten problemer. Gjerne ved høyere hastighet, er dette greit.

Til sammenligning en Golf IV 1.6 (2000) er mye mer behagelig fjæring og dessverre har en tendens til å henge helt i hans suspensjon og demping. Til den stopper komprimert. Ubehagelig. Dette er merkbart ved høye terskler på 60 veier. Denne 206 igjen ikke fornøyd.

Men helt ideelt er det ikke. I praksis bør du være forsiktig med terskler og humper i boligområder (30km / h). Ellers er dette bare skotter og deretter sprette. AX var her i forhold til et flygende teppe. Bare et halvt minutt senere du følte noe.

Forbruk (utmerket)

Rundt 01:27 Jeg kjørte over 1500 km. Som holder rolig tur, men ingen hypermilen, enn si ultradrivstoffeffektiv kjøring. Om 100km / t til 90km arrestert / t som maks med vindkast til 120 km / t.

I hypermilen er viktig at du vet veiene, trafikklys og bilen veldig godt. Sistnevnte gjør jeg ennå ikke fullført. Hvor langt bilen kan rulle, hvordan å dosere det beste du gass, hvilken hastighet fine turer rundt på.

Den neste tanken jeg eksperimenterer med dette, og jeg vil rapportere om det. Jeg forventet minst å nå med 01:28 utrulling. Et funn jeg har gjort: Hvis du lar kommet for å sette motoren tilbake link, kan du gjøre dette best i pluss minus 1700 rpm. Han skyter fra vakker.

Se bruk monitor for flere tall.

Powertrain (bra)

I praksis HDI bille gjøre mye mer jevnt enn tallene tro. Dette er sannsynligvis i ham at du alltid er tilgjengelig dreiemoment i hvor raskt du ønsker å kjøre. Fra 1700 til 2250. En masse dreiemoment ved en meget lav vekt. Økonomisk kjøring eller ikke, det gjør liten forskjell der. At jeg kjører i praksis mye raskere med den av, deretter med AX.

Hva spesielt en stor forskjell med bensin, er at motoren skal mye bleie. Når du åpner gassen, bilen kommer til å gi halvparten til full andre senere bare reaksjon på en høyere hastighet. I praksis gjør dette at du praktisk talt kjøre av clutch og økt hastighet kommer inn.

Dette er et stykke "pit" unna. Et annet stykke av stein som du føler mangler fra 2700 rpm. Så går du over toppen. Der jeg hadde AX alltid muligheten til å gå til 6000 rpm, har en spesiell naturskjønne 1,4 hdi gjøre lite fornuftig.

En annen stor forskjell er at den første gir er relativt lang, og du ved akselerasjon mot sin andre du ved 2250 rpm. Med AX kjørte jeg bort, og jeg gikk rett til hans to (irriterende for folk bak deg). Tenk deg at du gjør i HDI, så du blir møtt med lave turtall. Og for å la clutchen tilbake til compenseratie.

Bøtten er nøyaktig tilpasset at ved 15km / h boligområder kjøring i første gir ved 30 km / h boligområder i to eller tre, og ved 50 km / t på bare fire ved 1500 rpm. Hvis du vil ha 50 og 48 går, men noen for deg, så må du bytte tilbake. Videre, du bare kjører fortere enn 50 i hans fire fra 1500 rpm fordi du bare ha enda mer dreiemoment og motoren går finere. Så gire ned fotoboks.

Vanligvis, imidlertid, som ikke går på 75 km / t av sin femte til tredje bryter (bremsen på motoren). Minst, ikke uten forferdelig skraping. Som beskyttelse som du ikke kan sette ham i hans første lysbildet av mens du kjører hardere. Ganske irriterende, fordi bare under 50 km / t, kan du bytte tilbake. Hvis du ønsker å bremse ned motoren så du blir nødt til å avslutte alle hastighet og god å se fremover.

- Generelt (så langt veldig bra)

206 passer meg veldig bra. Det er mye mer behagelig å kjøre, og jeg håper å ri rundt i minst tre år. Kanskje i 350.000km. For nå 280.000km. Jeg vil også si mer om bruk og pålitelighet.

April 2014 - Reparasjoner, økonomisk, starte og kjøre

 • 289295 km
 • 19 april 2014 15:18

Det har vært atten måneder etter kjøpet, og jeg har for omtrent 1400 euro (forsinket) vedlikehold hadde over 17.000km. Usmakelig. Det virker som viser mye 206'jes med kjørelengde og alder små og store gjennombrudd. Det synes at eieren (e) for min bil som har kjørt opp. Sakte jeg jobbe dem ut, men det er ofte nye elementer til syne på hver garasje besøk. Pass og kjøpe regnskap på noen tusen euro i ekstra kostnader i løpet av de første 10.000 km. Jeg håper å ri de kommende årene til 500-600 euro per år vedlikehold.

Videre 1.4HDI sparer diesel: både på motorveien og i byen får jeg 20 (vinter eller 130km / h) til 30 km per liter. På en tank kan du kjøre 950 til 1250km. Bilen er tett på veien og la dem føle seg bra, spesielt i forhold til andre B segmenters som Opel Corsa C (2002) Skoda Fabia (2004). Dette gir trygghet på svingete fylkesveier (i Frankrike!) Og vinteren i snøen. I fjellene rundt 1700-2500 rpm dreiemoment enn nok til å holde opp momentum til ca 80km / t. På Autoroute du soleil deg nesten alle haugene med 135km / t.

Nå er jeg vant til girkassen og jeg ønsker å nyansere de ovennevnte skrifter. Girkassen sprekker ikke så lenge du ikke slår for raskt. Det er således redusert. Videre i kaldt eller dårlig dieselmotoren går bemerkelsesverdig etter tøff start. Etter to km er vanligvis allerede sunket igjen. Fra 110 km / h øker eksponensielt den moter- og vindstøy. Unge ører kan gå raslingen etter ridning 1150km i 12 timer. Så heller roligere ri. Inntil nå starte og kjøre.

•• Vedlikehold av 2012-10 til 2014-04

Alle dukket kort tid etter å kjøpe bilen var ikke i sporet, som du holdt riktig. Dette mens bilen ble justert for levering! Det var live med dekkene måtte byttes ut uansett i neste MOT. Etter seks måneder kjørte jeg over en kul og hørt siden jeg er dypt og sende ut et trykk fra ruff. Det begynte å bli vanskeligere og etter en stund begynte jeg å føle for å miste kontrollen. Farlig. Direkte avtale med garasje og så kom mange spørsmål til lys. Jeg endte dette valget i.c.m. gjør en liten sving i orden.

I alt inkl. Moms, blir enhetspriser ekskl. Mva.

• Reparasjoner - februar 2013-278730 km - € 888,61

€ 44,19 4,25l 5W40 motorolje Total Quartz 9000 fornyet
€ 13,13 Air fornyet
€ 13.62 Hytte luftfilter 206 CFX fornyet
€ 3,15 1l vaskemaskin Stuffing
€ 5.00 Peilepinne (bruker). Skift (ble ødelagt)
€ 3,47 Miljø
€ 1,69 erstatte Carter Ring
€ 11,35 Lamp Dimmer fornyet
€ 58,79 Bytt Ruitenwisserset
€ 50,00 Strut erstatte venstre (brukere).
€ 50,00 Strut erstattet høyre (brukere).
€ 36,13 Stabilizer (bar?) Erstattet 206
€ 36,13 Stabilizer (bar?) Erstattet 206
€ 70,00 2x erstatning (for) dekk Goodyear 175/65/14 82T (brukere).
€ 25,00 Monterings & balansering dekk fornyet
€ 3,00 2x Miljø bandet
€ 61,98 Alignment
€ 12.51 Små deler
€ 225,25 3x 3t Workshop Fee

Merk: Ikke mer olje, bil belte stramt

• MOT - April 2013-279936 km - € 97,59

€ 11.32 Venstre dimmer lampe fornyet
€ 40,24 MOT
€ 3,90 APK afmeldkosten
€ 25,19 Diesel Soot måling

• MOT - April 2014-289211 km - € 346,71

€ 38,70 Ruitenwisserset fornyet
€ 109.00 2x Wheel (høyre og venstre bak) erstattes
€ 89,25 1,5 timer for å erstatte hjullager
€ 28,93 MOT
€ 20,66 Sot måling diesel

Merk: mindre støy fra baksiden (for å erstatte hjullager?)

•• tilstedeværende defekter:

- Venstre høyttaler oppstår av og til ikke, los ContactYour?
- (Standard) radio CD vil ikke løse ut, fortsetter å fungere helt fint; brikke?
- Bremseskiver er over minimumsstørrelse; havne på apk
- Mange dekkstøy bak; kopping?
- Air condition fungerer ikke; erstatning (en 450 eur)

•• Konklusjon så langt

Jeg er fornøyd med prisen, men det vil til enhver apk noen av hans fiksing og triksing. Den totale kostnaden enn forventet, er det kjørelengde sats svært høy. Dette har først og fremst å gjøre med at jeg rir mindre km langs enn tidligere antatt. På grunn av mitt arbeid dette varierer fra år til år. Jeg håper å kjøre lenger enn jeg hadde tidligere trodd; nå om fire eller fem år.

Videre, hvis du er i markedet for en Peugeot 206; spare ubehagelig kostnader og gjør 206 uavhengig kontroll og bok budsjett (forsinket) vedlikehold.

April 2015 - Whistling gjennom MOT, lite ridd

 • 294 966 km
 • 09.04.2015 23:57

Nå har jeg oppdatere gjennomgang, ser jeg at jeg har bare kjørt 6000km i året. Og som for diesel. Gode ​​nyheter i seg selv, som programmerer, jeg meg mer fokusert på mine nettsteder i stedet for å kjøre mellom linjene. Likevel er bilen fin å kjøre for å komme til den. Det var et godt år.

Bilen har meg bortsett fra en defekt, økonomisk (01:24 for å sette to fra A til B, spesielt på ferie fint. Ingen olje i 20.000km (2 år). I fjellene, dreiemoment på diesel nydelig bra for cruising, akkurat som opplevelsen - i hvert fall hvis du tilfeldigvis til å elske den beroligende genagel en diesel i bakgrunnen.

• Reparasjon bak - April 2014-291324 km - € 385.00

Stadig jeg hører tikker høyere og høyere som jeg kjørte langsomt terskelen, hull og til slutt friske vegoppmerking. Så hardt at selv tilskuere så tilbake og lurte på hva de hørte. Tid til å besøke garasjen, en dag hadde jeg bilen tilbake. På baksiden av Peugeot 206 er lagrene til å slites ut over tid, du oppfinne ikke.

En kostbar reparasjon, var det ikke at garasjen kan sette bare en revidert bak under. Når hentingen av asken lå i området av garasjen: det ble tatt fra hverandre. Lageret (e) på en slik måte var råtten / korrodert ved at disse delene av rust hadde falt fra hverandre under inspeksjon. Ikke å overhale mer. Lovforslaget: € 385.00 på garasje Autobedrijf van Hemmen å Ewijk; det synes at det var en god verdi, hyggelig hjulpet. Hvis folk har andre ideer i, gi meg beskjed!

•• Vedlikehold av 2014-04 til 2015-04

• MOT - April 2014-294966 km - € 75,00

Igjen gikk til landsbyen garasjen Autobedrijf van Hemmen: MOT. . Med sammenbitte rumpe, kaffe og en eldre Autoweek 45 minutter venter på forløsende ord: neste år kan han trolig sikkerhetskopiere den. På min forespørsel har de justeres frontlyktene: hvem ville trodd at dette kunne gjøre en slik forskjell i mørket? Perfekt service. Lyseffekten er veldig bra. Bill: € 75.00 (inkludert service for justering) - raskt hjalp, først tillit i bilen min. Ikke den billigste, men hyggelig og rask.

Snart er det tid for en liten 20 000-km-beurtje.

•• Retting

- Den (standard) radio var på feil innstilling, slik at han ikke løse ut CD. Kanskje jeg har manualen til bilen igjen gå gjennom?

•• Defekter / Kommentarer tiden:

- Venstre høyttaler oppstår av og til ikke, i det siste, skjønt.
- Bremseskiver er over minimumsstørrelse; havne på apk
- Aircon stykke; erstatning (en 450 eur)
- Forvitret maling (ingen rust); ved frost fuktighet under den, off lakk flekker på stammen ...
- Dessverre, parkering skade; noen forsiktig høvlet med hans / hennes foran bilen. Bak høyre litt forferdet ...

•• Konklusjon så langt

Billig bil diesel dyrt veiavgift. I fjor ansett som en Prius (andre gen) eller ny Up: alene avskrivninger kan jeg kjøre denne bilen og vedlikehold (for øyeblikket) penger så jeg bare fortsatte likevel i posen. Jeg ønsker også å bare nyte dieseltorretje lenge vi har ikke elektriske biler. Nyter sitte ham etter alle de små tingene?

Over 20 år, vil be mine barn: Så du kjørte en bil med forbrenningsmotor? Pappa, du vet at det å sitte i dampen er like ille som å røyke! Uansett, så lenge (fremdeles) Jeg grundig nyte! Forhåpentligvis kjører jeg to til fire år med.

4.0
 • komfort 4.0
 • ytelse 4,0
 • pålitelighet 4.0
 • koste 4,0
 • Vil du kjøpe en bil fra dette merket? ja