Ford Fiesta Sort / Rød Edition

36Een driepittertje klædt som en alvorlig hatchback: Hvor alvorligt skal vi tage dette? Ford hævder den mest kraftfulde serie-en liter nogensinde er bygget, og sætter det fra næste efterår i Fiesta. Vi gik der allerede en blok med det.

Der er gået to år siden, at Ford Fiesta Metal dukkede op i prislister. Vi kendte ham dengang, men kun i begrænsede mængder. Metallet var dengang den hurtigste Fiesta afventning ST. Opskriften: en 1,6-liters med 134 hk og 160 Nm, sport suspension, sportsudstødningssystem og en gearkasse med yderligere små skridt. I mellemtiden, ST er naturligvis lang og bred i vores midte, men ikke nødvendigvis inden for vores rækkevidde. For at løse dette problem, Ford var allerede i Hot Hatch Edition. Der lignede en ST, men med tre dåser øl forskydning med 100 hk, der var primært et får med en ulv pelsfor omkring skuldrene. Det får nu en tænder med fortænder. Ford formået at kildre den samme blok tre-cylindrede til 140 hk, og du ville sådan en lille bil stadig kan have en fin lille slyngel. Forudsat at du ikke er opsat på hvidt, for hvilken Hot Hatch Edition er stadig fås i rød, sort og hvid, er du begrænset til 140 hk variant til rød og sort. Og det ekstra i rub, Ford kalder det den røde eller Black Edition. Forskellene er i, vil du aldrig gætte farven. The Red Edition er rød med en sort tag, er det Black Edition præcis omvendt. I begge tilfælde, de sorte hjul, seksten eller sytten inches.

fælles
Resultatet af at der er i hvert enkelt tilfælde. Både den røde og den sorte udgave ser meget potent off. Der er ikke kun farverne skylden, men også de robuste hjul og kæmpe spoiler over bagruden. De forreste og bageste kofangere er meget tykkere og mindre detaljer såsom sideskørter, særlige spejl og her og der var strimler fuldende billedet. Trim omkring gitteret er i sort og rød med rød sort, hvilket gør det Sort front lige hvad ondere udseende takket være stærkere kontraster.
På indersiden får du sort højglans midterkonsol og dørhåndtag, en særlig rat med læder trim og meget kurvede sportssæder, med de mange sorte er oplivet af røde syninger. Klarheden af ​​instrumenterne er naturligvis ikke bedre, men det samlede billede ser i hvert fald meget god og lovende.
Det store spørgsmål er selvfølgelig, om disse løfter vil blive opfyldt så godt. Ford er i hvert fald meget stolte af den ekstra kraft, at de har formået at presse ud den lille driepittertje. For at understrege endnu mere har de en 2,8 Granada trukket ud af skabet i 1979 til lejligheden. Hvem vidste 35 år siden, så mange som 135 hk klemme en V6 med næsten tre gange så meget forskydning som denne seneste Fiesta.

charmerende
Turbo blev gjort nervøs og ladeluftkøler og ventilstyring er optimeret til ydeevne. Ford hævder den mest kraftfulde én liters motor serie nogensinde og flirter med mere magt per liter slagvolumen end Bugatti Veyron. Nå vi tror ikke, der er en Veyron ejer er en minderwaardigheidscomplexje at føle komme, når der snart vil være en Fiesta Sort eller Rød Edition vil ankomme til lyskrydset ved siden af ​​ham dias, men vi kan bekræfte det mindste, at denne blok fra den første kilometer imponerer. Vi er knap nok over to tusinde omdrejninger, når det er på fuld styrke og reaktioner på speederen er vidunderligt glat og præcis. Drivkræfter i hjulet er naturligvis ikke præcis, hvor du venter på, men når man indser, at de kommer fra sådan en lille kube, de er næsten charmerende. Det giver dig gå alligevel føler med en lidt ru varm luge, hvilket er en lettelse efter den indledende forventning om, at dette er først og fremmest et får i ulvens tøj. Charmerende er den særprægede throaty hum Metje af tre-cylinder; dyb, med en takket kant. Nederst ser det ud som beskedne, men når du finder dem i rækker og ufortrødent gaspedal, lyden er rart fræk og noget provokerende. Den fem-trins gearkasse har brugerdefinerede (læs: kortere) nøgletal, så du er godt vedligeholdt til at arbejde.
Chassiset er noget spændt for denne udgave og ser moderat asfalt, der til tider nogle hævn. Hits huller i vejen er ganske eftertrykkeligt i, selv om denne del vil være på grund af de sytten-tommer hjul af vores kopi. Som standard, Røde og Back Edition seksten inches sammen, som de uden tvivl vil pakke lidt mindre hårdt. Kontrollerne er temmelig præcis og giver en masse feedback. Og her hæver små og så lette terning betalt ud, for den kender Fiesta også en hurtig, skarp drejning fra starten for at holde den minimale understyring. Du er nødt til at gøre det virkelig pels at lade ham glide alvorligt på forhjulene.

køreglæde
Nej, en rigtig ST dette er selvfølgelig ikke, men du kan ikke se alligevel at gøre, og mængden af ​​køreglæde og præstation er mere end nok til at få temmelig tæt på ST-følelse. Men med et teoretisk forbrug på 4,5 liter pr hundred kilometer, sammenlignet med 5,9 liter ST. Og den kommunikative karakter af sort og rød Edition er den mindre ydelse mod ST glemme. Fra september Røde og Black Edition på de hollandske forhandlere. Til hvilken pris, som endnu ikke er kendt på nuværende tidspunkt.