Skoda Rapid Space Tilbake

47De Skoda Rapid faller med dens lengde og dens verdi mellom B- og C-segmentet. I Nederland er det eneste som tilgjengelig plass tilbake og nylig med en ny motor: en 999 cc tresylindret turbo. Utvendig og innvendig var bijgepunt lys. Grunn for en fornyet bekjentskap med denne Tsjekkia, som gjør alt biting annerledes.

Til å begynne med dette formatet: med en lengde på 4,30 meter, Rapid nesten fem centimeter lengre enn fetter Volkswagen Golf, som er litt bredere ti centimeter i sving. Og i forhold til Fabia, som han deler sin plattform? Som også trumfer Rapid, selv Combi. Ganske heftig bil og så er det rett tilbake typisk Skoda, som gir relativt lange modeller. Og nå snakker vi om centimeter, rapporterer vi det samme, men du i baksetet er ganske romslig i Rapid. Mer benplass enn i en C-klasse også takhøyde. At kroppen er smalere, legger du merke til når tre personer sitter i baksetet. Deretter er det opp. Det som i praksis er ikke så vanlig. Bagasjerommet har en kapasitet på 415 liter, mer enn en Golf.

Uansett, nå i begynnelsen, men noe om ansiktsløftning. Den består av en ny front støtfanger, tåkelys og andre svart farget baklysene. Frontlyktene - nå også tilgjengelig som bixenon - er utstyrt med LED kjørelys. I interiøret ser vi en annen dørpaneler og instrumentering, er klimaet kontrollpanel og lufteventiler fornyet. Det er også wifi ombord og baksetepassasjerene har to (valgfritt) USB-lading poeng. Viktig nyheten er ankomsten av tresylindret 1.0 TSI, som vi allerede kjenner fra andre modeller av Volkswagen-konsernet. I dette tilfellet er det som er tilgjengelig med 95 hk eller 110 hk, som etterfølger til en firesylinders 1.2 TSI.

tilstrekkelig moment
Vi sitter bak rattet på en manuell 95 hk TSI, sannsynligvis den beste selger i Nederland. Prima stol, fine kjørestilling, som starter brønn. Og det bør også gjøres umiddelbart, fordi vi ri i de kuperte omgivelser i Frankfurt. De tre liten sylinder må noen ganger gjøre betydelig hastighet til å klatre, men han er egentlig ikke mye arbeid å temme Feldberg. Under akselerasjon hører og føler seg godt som stamper et ulikt antall stempler, men irriterende er det ikke. Ved konstant hastighet, motor ganske rolig og på 100 km / t, turtelleren nålen bare ikke i 2200 og på 130 er 3000 rpm. Kan du huske den tiden du er i kompakte biler med fire cup var allerede på 100 km / t over 3000 rpm? Den maksimale dreiemoment på 160 Nm er allerede ved 1500 omdr./min fri, i henhold til produsenten. I praksis er det imidlertid turbo trenger mer tid for vind, men under 2000 rpm det er nok strekk i alle fall. Den overveiende flate Nederland kan også holde fin fot, og hvis du ikke endrer med denne motoren, er det syv-trinns DSG, som ellers ikke er tilgjengelig med 110 hk motor.

Servostyring er hastighetsavhengig og passer perfekt med karakter av plassen tilbake, som fortsatt er alles venn. Fjæring og demping er på fast side, og 17-tommers hjul under test bilen ikke gjør det bedre når det gjelder komfort. Som standard er tilbake Plass på 16-tommers aluminiumsfelger og det er helt greit for en bil som dette.

Rich standard utstyr
Om standardtale: Skoda Rapid leverer bare en utstyrsvariant, som er Drive. Og lo av spesifikasjonslisten, ser vi at er i ganske anstendig ting. I tillegg til alle de vanlige tingene vi ser Bluetooth, klimaanlegg, cruise control, et multifunksjonsratt, de nevnte hjul, et navigasjonssystem og parkeringssensorer i støtfangeren bak. Når det gjelder aktiv sikkerhet, Rapid ikke så rikt utstyrt og antallet tilgjengelige systemer er begrenset. Alternativer som filbyttevarsel, aktiv cruise control og blind flekk advarsel er ikke på listen. Og så selvfølgelig er det de typiske Skoda triks, indikerer merkevaren 'bare smart'. Når paraplyen under passasjersetet, et klips på en søyle som kan utstyres med en parkeringsbillett, en isskrape i tanken ventil, en reversibel matte i støvelen (for våt hund for eksempel) og lignende. Det ville være totalt tjue.

Rapid Space Tilbake Skoda program faller mellom Fabia og Octavia. Det koster nesten tjue grand og for de pengene du går selv i en Peugeot 2008 eller enda en Ford Focus, selv om du har en nedstrippet versjon. Og her kommer vi umiddelbart til sterke punktet av Space Back. Og han kan godt være forskjellig fra resten, er det veldig komplett. Og innenfor bredere enn mange biler i C-segmentet. Fra dette punktet av Skoda bil med ganske et interessant tilbud i utstillingslokalet.

  • +Massevis av plass
  • +god standard
  • -Få sikkerhetsalternativer
  • -Ingen DSG 110 hk versjon