Pris Explosion Porsche 911R var ikke ment

28Rond Porsche 911 R kom etter lanseringen mars 2016 nesten umiddelbart en enorm hype. Bilen ble solgt ut nesten umiddelbart, og kort tid etterpå, til prisene på 'brukt' kopier rekordhøyder. Ikke beregnet Porsche sier: "For oss var dette et slag i ansiktet."

Den uttalelsen kommer fra sjefen i Porsche GT divisjon Andreas Preuninger, vi snakket på avdukingen av gården ferske 911 GT3. "Jeg foretrekker å kjøpe en kopi av en modell mindre enn hva markedet etterspør, fordi det bidrar til å holde prisene stabile for de som har en slik bil. Men det er ikke ment at tusenvis av mennesker glipp av, slik det skjedde med R." Som et resultat, prisene på R, som i Nederland for € 287 000 gikk over disk, alt i måneden introduksjon til verdier urovekkende nær millioner schurkten. Samtidig er prisnivået på R vanligvis rundt 5 til 6 tonn, fortsatt veldig mye en fersk 911, som på fagspråket er svært lik en mye mindre sjeldne eksemplar: GT3 RS.

"Jeg foretrekker å kjøpe en kopi av en modell mindre enn hva markedet etterspør"

Det er imidlertid en vesentlig forskjell med den RS, uavhengig av den manglende bakre: R 911 ikke har en PDK, men en manuell girkasse. Det er sjelden i superbil landet og gjør bilen for elskere av gamle hender og føtter uimotståelig. Denne Porsche ikke gjør hype, la merke beviser manuell girkasse tilbake i 911 GT3. Hvorfor? Preuninger: "Fordi vi lytter til våre kunder. PDK er raskere og får flere og flere fans, men noen mennesker bare ønsker det engasjementet som gir en manuell girkasse." Det er fortsatt ganske mye. "Vi vet ikke hvor mange mennesker vil gå for den manuelle versjonen, men min personlige følelse er at det vil være rundt 40 prosent. Det vil også variere mye fra land til land. I USA, etterspørselen etter manuell girkasse biler i dette segmentet for eksempel større." Likevel Porsche sjefen fortsetter å tro at noen som virkelig ønsker å være rask, for å gå til PDK. "På banen, er PDK klart raskere av de to, men for de som liker å nyte sin 911 på offentlig vei, kan girkassen være et bedre valg."

"På banen, er PDK klart raskere av de to"

911 R ble det sprett av pre-facelift 991. Den "991,2" vil etter all sannsynlighet en slik spesiell topper ved slutten av sitt liv, avslører Preuninger. "Det har nesten blitt en vane at vi kommer til slutten av en modellprogram med en spesiell versjon. Hva det vil være nøyaktig, er ikke bestemt ennå, men vi er ganske kreativ. Vi vil aldri komme to ganger med samme bil, så ikke forvent andre R. Vi er full av nye ideer!"

Se hele intervjuet nedenfor!

Genève Tilbud 4: Pagani Huayra Roadster

Etter hektiske tempoet i Geneva Motor Show med alle nyhetene raskt og Stephan ...