Subaru Forester 2.0 XT

94In en SUV med en G etikett vil du snart med nakken så gjennom en del av befolkningen. Hvis ikke med Subaru Forester XT, som ser litt annerledes enn campingvogn tauing Ster at pensjonistene i Nederland klasse fliser i lavsesongen mot den solfylte sør. Med 241 hk boxer-motor XT er en ulv i fåreklær. Vi kjører ham gjennom norsk snø.

Det var en tid du Ster XT så uitpikte, takket være et litt røffere utseende og stor luft scoop på panseret. Og det i en tid da forstmann mer crossover enn SUV. Faktisk Subaru i 1997 tilhørte pionerene på dette området, samt Outback stasjonsvogn opgeruigde kom ut langt fremover. Den nåværende Ster har en størrelse større i lengde og kommer nær biler som BMW X3 og Volvo XC60. Imidlertid er bredden ikke, mens hun bare blåser igjen i høyden. Således er de mengdeforhold ikke er helt i riktig forhold. The Forester er flere grunner populære blant folk som er vanlig med en hest og campingvogn eller på veien. For det første, fordi det trekke vekten av to tonn, i kombinasjon med standard på alle hjul. Det er også en utrolig pålitelig bil delvis på grunn av dette flere ganger scorer høyt i kundeundersøkelser over hele verden. I Nederland 'gjør' Subaru enn 800 biler per år, håper verdensomspennende merke i år for første gang å gå million.

potente boxer

The Forester er for modellåret 2016 litt modifisert enkelte deler, inkludert andre baklykter, tykkere glass, mindre endringer i interiøret og LED-lykter på den dyreste versjonen. Menyen omfatter tre motorer: en to-liter bensin med og uten turbo og diesel. Selvfølgelig alle boksere, som Subaru fortsatt stor tro og bygge Porsche kolleger nylig igjen en firesylindret boxer motor. I Forester XT, finner vi den nest mektigste bokseren Subaru har i programmet, overgår bare 300 hk WRX STi ham. Vel, så Norge. Vi sender en potent Soeb gjennom en uberørt skog, der ikke mer enn en enkel traktorvei oss opp i fjellet og distraherende. På hver side av bilen, står vi overfor en høy sneeuwwal og gradienter er tidvis anstendig. Men du gjettet det: Forester er pløying en sti gjennom det, sliter, smyger seg, knurrer og går ovenpå. I synkende bryter du bare "X Mode 'funksjon. Da er det bare å holde rattet, styrer resten elektroniske hjernen. Fungerer perfekt, kan vi si.

ikke spennende

Nå, noen av oss regelmessig slog gjennom skandinaviske skoger, så vi tar XT med til mer allfarvei. Også liggende nær Geilo dekket med et lag av snø, men takket være den spesielle gummiblanding av vinterdekk (medfølger en type som bare det skandinaviske og noen andre land) og 4WD har vi en rekke grep. Motoren er koplet til en kontinuerlig variabel transmisjon (CVT), inkludert en pet av denne unike japansk merke. Om denne girkassen oppfører seg i praksis noe som en vanlig automatisk fordi Subaru tildeles en rekke forhåndsdefinerte forhold til. Padleårer på rattet, du har åtte gir. I tillegg kan man også velge mellom en normal og en sportslig kjøring modus, og det totale antall transmisjonsforhold på 13! Men du mellom hver kobling korridor for å veksle mellom to kjøreprogrammer som du åpenbart gjøre. Uansett, poker enkelt og D og gå full på gassen, så beholder oppfører seg som en normal CVT og dermed turtallet klatrer raskt til det maksimale og forblir der også. Delvis på grunn av at karakteren du oppleve den 241 hk og 350 Nm ikke like intens som i noen andre biler. Riktignok er det XT rap, men det trenger ikke føre til en sensasjon. Styring og fjæring involvere deg ikke sterk når du kjører. Som sagt, forholdene er ikke å jage jævla hardt i svinger. Den smidig fjæring gir komfort Ster, kan sidestøtte seter bli bedre. Vi dykke i prislisten, ser vi at Forester har til å tåle mange alvorlig konkurranse som Audi Q5 og Lexus NX. Det betyr ikke gjøre det lettere.