Helt ny Seat Ibiza

95In 2008 Seat Ibiza var den første af en hel række nye kompakte Volkswagen produkter. Nu sædet fører igen pack af modeller på den nye MQB-platform. Det er helt nyt, femte generation af Ibiza!

Her til morgen, de første billeder allerede på internettet, men nu er han officielt afsløret den nye Seat Ibiza! I udseende, dette Ibiza, som vi er vant Seat, ikke earthshaking andet. Bilen er umiddelbart genkendelige som Ibiza, der er simpelthen fordi alle de elementer, der gør den nuværende Ibiza en Ibiza, er til stede. Den eneste alvorlige undtagelse er den nedadgående 'fold' over de forreste hjulkasser, som har udviklet sig til en mere lige ud walking én. Med sit nye udseende kryber Ibiza endnu tættere på storebror Leon, mens aftalerne med Ateca er indlysende. De, der foretrækker en tre-dørs krop, fiskeri nu bag nettet Seat indikerer, at en sådan udgave ikke længere er i den nye model. På indersiden er forskellene med den gamle model hoppe meget mere i øjet, men det er primært fordi bilen mister en masse frivolity her. Den runde lufthuller og midterkonsol orienteret mod passagersiden at gøre plads til en slank, men forholdsvis enkel instrumentbræt. Hvem har brug for en hel mere slående, det "job" er at køre den fulde bredde, bestilles i en anden farve.

Som forsigtig som Seat har behandlet med udseendet, så streng er den subkutane overhaling. Spanieren er i virkeligheden den første kompakte model vil blive placeret modulopbygget MQB-platform, den kompakte version af Volkswagen. Dette har stor betydning for størrelsen. Den nye Ibiza er 87 mm bredere og 2 mm kortere end den nuværende model. Forskellen i højde på 1 mm meget minimale, men den øgede bredde og 95 mm akselafstand bil er vokset så godt andre relationer. Derudover længere akselafstand bestemmer Seat benplads er steget med 35 mm bagtil, mens headroom er steget en smule.

Seat ikke hemmelighedsfuld omkring motorerne til rådighed i Ibiza, selvom mærket stadig tavse om de sportslige Cupra toppers med en etiket. Benzinen-range væsen, starter med en 1,0 TSI, som sagen med 95 eller 115 hk. Desuden kommer på et senere tidspunkt, den nye 1,5 TSI med 150 hk til rådighed. På den 130 hk version af denne motor Seat nævner ikke, men denne version ville være en logisk tilføjelse. Dieselmotorer kan med en 1,6 TDI fås med 80, 95 og 100 hk. Selv på naturgas er mulig takket være en 1,0 TSI, der leverer 90 hk i dette tilfælde. Eller alle disse motorer også komme til Holland, er endnu ikke kendt. chancerne er dog, at området er afsluttet til tiden med en mindre kraftig benzin mulighed.
Skift er på motorerne 80, 90 og 95 hk gennem en fem-trins manuel. De mere kraftfulde versioner gives en seks-trins gearkasse. For elskere af automatiske gearkasse DSG Seat tilbyder en syv-trins.

Den nye Seat Ibiza sent på Geneve Motor Show i marts, så for første udstilling for offentligheden. I juni salget starter. Alle tidligere Ibiza kan findes her.