sjekkliste

24Weer slik SUV, sier de her. Er det ikke det samme våt? Hvordan tester jeg ham, enda en? Godt spørsmål. Svaret: sjekk av sjekkliste med lekene.

Før de er laget, vil de bli dømt deretter. Vi har trafikkskilt anerkjennelse, kameraer på hvert hjørne? Sjekk. Aktive sikkerhetssystemer, styring intervensjon ved kryssing av kjørefelt, autonome nødbremsing? Sjekk. vi er i form av Apples Car Play, antall høyttalere, avkjølt seter, stol massasje, LED ting, stemningsbelysning i figur farger og induksjon lader? Sjekk. Kan vi automatisk lukeparkering? Sjekk. Etterbehandling nivå? Helt premie sjekk.

Hvordan går det? Som arter av N, X og Y, således omtrent den samme. Noe turboladet mye dreiemoment en sylinder blokk som du ikke kan høre. Grip? Top. Maskin? Åtte trinn. Eller ni. Snart ti. Sjekk.

Ikke spør meg for å kjøpe råd, jeg kan ikke hjelpe deg. Kjøre, hjulstørrelser, utstyr, design - alt går. Vi er nå på det stadiet hvor flere merker ser på hverandre i speilet. De mister seg selv i sin besettelse premie og en høyteknologisk krig som lederne vil gi bare midlertidig, og derfor ulønnsom bly. Det er som en Microsoft-lignende monopol i stillhet utsletter deres genetiske forskjeller bak kulissene av alle produsenter. På den annen side må de, eller politikk enten forbrukere de først brakt seg selv i hodet spinn. De har alle til å møte den samme sikkerhet, alle bruker samme nedbemanne triks, all dynamisk og uttrykks kommer for dagen, som alle BMWs spratt rundt svingen. Suksess.

Jeg tror dette betyr konkurrerer. A: Kontroller at du er bedre enn motstanderen. To: du holder publikum med sin egen valuta, sin egen tone. De fleste bilprodusentene har gitt ut disse prinsippene. De er unnskyldt i at utmerke stadig vanskeligere, eller fordi miljøkrav og kostnads ​​politikk for å håndheve konformitet. I jakten på kjøperen favør unngå de kommersielle risikoen ved contrarian valg. Dele teknologiplattformer og kommersielle behov.

Det er ironisk at du vil finne de nyeste småbrukere i de japanske vi noen gang har slitt kleshengere. Det kjedelig Toyota gjør det hyggelig at gal, geni Prius. Mazda ruller at store SKYACTIV motorer stiv asen fra krybben, Subaru forblir tro bokserne. Porsche også, men den europeiske bilkulturen er bunnlinjen conformistischer enn den japanske. Volvo tapt fem sylindre og den første forhjulsdrevne BMW i utstillingslokaler. Jeg kan forklare mindre og mindre på de grunnleggende aspektene tidligere karakter merker som Volvo og Citroën skiller seg ut fra mainstream. Jeg ser toppene miste ledelsen og sjeldne fugler mister synet. Var den øverste alle alle topp i B-segmentet tiden. Toyota gjør med C-HR like gøy som gal Citroën Cactus, som er pussig airbumps har blitt rystet, og Volvo er nå som alle endelig premie. Helhjertet.

Du kan skylde på kjøpere. De ønsker ensartethet, tilsynelatende. De kjøper en Prius, ikke en Subaru; de kjøpte ingen Multipla og ingen A2-tallet. Men de er også veldig, trent og hjernevasket av mer av det samme. Til slutt synes jeg ikke av hensyn til produsentene. De har skapt et tankesett som kraften i deres merkeverdier vil fortsette å erodere. Aldri før har vi hatt så mange gode biler, de aldri var så utskiftbare. Det suv av min sjekkliste var en Volvo, men det kunne ha vært en BMW, så tett og premie. Nøyaktig den samme kule-stilig premie atmosfære. Hva er det? Noe. Sjekk.

Bas van Putten

Bas van Putten er en forfatter og spaltist for ulike aviser og magasiner. Hans røtter i musikk, men hans hjerte er år av biler. les mer

  • Twitter
å profilere