Opel Ampera (2012)

Instrumentpanelet er dominert av en imponerende skjerm, kan du lese hastighet og energiforsyning.

Instrumentpanelet er dominert av en imponerende skjerm, kan du lese hastighet og energiforsyning.

Hold kontakten, men ikke med Ampera, dette programmet du dessverre få litt klokere.

Hold kontakten, men ikke med Ampera, dette programmet du dessverre få litt klokere.

Voltec drivverket skjer uten splid z'n werk.

Den Voltec drivverket ikke discords sitt arbeid.

73Veel kaller det en plug-in hybrid, men Opel foretrekker et elektrisk kjøretøy med rekkevidde ekstender. Vi snakker om Ampera, tvillingsøsteren til Chevrolet Volt. Det store spørsmålet: hvor praktisk er en slik bil egentlig nå?

Hvem pliktoppfyllende hver gang lading av sin Ampera batteri kan distribuere nesten utelukkende elektrisk
for pendling, byturer og andre turer. Så lenge destinasjonen er i hvert fall ikke mye mer enn femti kilometer unna. De elektriske motorene svare ganske oppmerksomme på gassen og har nok i huset for å la bilen akselerere jevnt.

1,4 liter forbrenningsmotor, og de to elektriske motorene arbeider i total harmoni med hverandre og legger ikke merke til noe kraft ved hvilken tid på det. Og med rette. Kort sagt, motoren gir ekstra frihet, er Middelhavet innen rekkevidde. Det må betales alvorlig drivstoff regningen for hybriddrift. Er batteriet tomt og vierpitter går på jobb, så er det et gjennomsnittsforbruk på 1 i 13,3. Det er ikke et nummer som du forbinder med en moderne hybrid. Faktisk, uten altfor store anstrengelser er en typisk mid-range videre på en liter bensin. På full lading pluss ditto tank kan vi kjøre over 500 kilometer, noe som ikke er virkelig utdatert.

Den betydelige vekt av batteripakken bidrar til å sikre at den Ampera veier 1635 kg. Likevel har de i Opel kombinasjon av fjærer, dempere og gummi dermed kunne stille at du ikke trenger å føle en ekstrem tung på veien. Basen er på den komfortable siden, men den lave plasseringen av batteripakken, lener seg bilen over begrenset. Dette gjør at Ampera er stabil på veien.


begrenset plass

Komforten Opel har også på bestilling, i hvert fall så lenge du kan opp foran. Stolene er ganske flat, men fortsatt tilby nok støtte. Og plass du har nok. På baksiden ser det ved første blikk for godt, med to separate seter, som er en direkte følge av batteripakken som sitter i høyt midt tunnel, forårsaker en back er umulig. Baksetepassasjerene skal være forsiktig med å støte og takhøyde heller ikke synes å ha hatt sin viktigste prioritet ved ombordstigning. er også begrenset innholdet av stammen; på 301 liter stopper. Videre gjør Ampera ikke har en vanlig bakre hattehyllen, men en slags elastisk 'hengekøye'.

Løse gjenstander kan gå tapt i de ulike avdelinger i interiøret. De fire store koppholdere, hvor supersized milkshake kopper passer, forrådt den amerikanske opprinnelsen til bil (Ampera er ikke annet enn en Chevrolet Volt Opel logoer). Dette gjelder også for utformingen av styreinnretninger og instrumentering. Det er veldig minner om futurisme av to tiår siden.

Valglisten er svært kort. Testbilen er utstyrt med et lydanlegg og integrert navigasjonssystem, et alarmsystem og en parkeringsplass bistandssystemet, med ryggekamera. Du kan også endre rekkefølgen digital radio og metallic lakk. Hastighetskontroll, kondisjonering og legering hjul er standard, som er ESP og et dekktrykk overvåkningssystem. Sikkerhetspakken inkluderer åtte kollisjonsputer, inkludert kne kollisjonsputer for fører og passasjer. Rundt batteriene er ekstra sikkerhetsforanstaltninger tas, slik at risikoen for spontantenn batterier forblir små.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Opel
Ampera
5-dørs, kombi
Ett-trinns, automatgir
for
2012
€ 34 900 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1398 cc
maksimal effekt111 kW / 150 hk ved 4800 rpm
maksimalt dreiemoment126 Nm ved 4250 rpm
Lengde / bredde / høyde4,498 mm / 1,787 mm / 1,439 mm
akselavstand2685 mm
masse tom1,635 kg
kapasitet365 kg
dekk215 / 55R17 Prisene
toppfart161 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt9,7s (9,0s)
Akselerasjon 50-80 km / t på D3,0s
Akselerasjon 80-120 km / t på D6,8s
målt drivstoff7,5 l / 100 km
(Produsenten: 1,2 l / 100 km)
CO2-utslipp27 g / km
Detaljerte spesifikasjoner 3,0 stjerner

Plug-inconcept er progressive, men Ampera er den voksne bilen deg - spesielt på denne prisen - forventet.