Fiat Punto 0.9 TwinAir Easy (2012)

Fiat dashbordet ser vakkert, gjøre alle de materialene som brukes noen ganger billig.

Fiat dashbordet ser vakkert, gjøre alle de materialene som brukes noen ganger billig.

Sekstrinns lysbrytere og hendelen på rett sted.

Sekstrinns lysbrytere og hendelen på rett sted.

Når det kommer til Punto, to-sylindret drivstofføkonomi ikke så godt utbytte.

Når det kommer til Punto, to-sylindret drivstofføkonomi ikke så godt utbytte.

43Kopers av kompakte biler ser bra ut på drivstoff. Det er noe som også tar hensyn til bilprodusentene. Det er en av grunnene til at Fiat setter sammen en effektiv to-sylindret motor i Punto.

Fiat kaster det en annen tilnærming enn andre merker, og våger å henge en to-sylindret motor i Punto. Vi vet allerede fra Panda og 500. Fra en beskjeden motor kapasitet på 875 cc, har italienerne klart å presse en effekt på 85 hk, takket være hjelp av en turbolader. En kompakt og lett blokk, er det påfallende at de to stemplene går opp og ned samtidig. Fiat har benyttet noen finmaling, slik at vibrasjoner blir ytterligere redusert. Også forbedres er lydisolering, så du bør høre litt av de typiske to groper simmering i interiøret.

Punto vil rappe sin plass med denne motoren. Derfor er han snart brummer, delvis på grunn av den relativt korte første og andre gir. For å være effektive, ville du 'Ny Driving' skal gjelde. Eller: Slå på 2500 rpm. Så du går risikoen for irritasjon for andre. Likevel er det ikke at du må gjøre en masse fart å bare holde tritt med trafikken. På bunnen er det også noen spenning til stede. Et eksempel: i landsbyen du kan rundkjøring beste i tre dresser, så vi snakker om 1500 rpm. Etter rundkjøringen jevnt til fire og på ca 52 km / t, har indikatoren vært veiledning for å bytte til fem. vi gjør. Deretter reutelt motoren med litt over 1500 rpm gjennom byen. Du må bli vant til det. I lys pull hører du en skrikende lyd.

I faste priser, spesielt til ca 130 km / t, har du egentlig ikke med en så liten motor til å flytte. Vel, helt til du ser på forbruk. Motorveien er ikke hans domene, det viser seg, til tross for tilstedeværelsen av en seks-trinns girkasse. Vi har forsøkt å presse mest mulig ut av en gallon. Prosessen besto av biter av urbane områder og 80 km / t veier. Vi slått av air condition, nålen på turtelleren har ikke vært over 3000 og cruisekontrollen brukes så mye som mulig. Etter 50 km kjøring ga (nøyaktig) kjørecomputer, en verdi på 1 i 18,8, der vi hadde håpet å få fra en til tjue. Vi beregner gjennomsnittlig forbruk på alle bensinstasjoner, registrerte vi et gjennomsnitt på 1: 15,3.

Fiat sender en hyggelig - selv om ganske lys - og Fiat har god fjæring og demping for hverandre.

vakker dashbordet

Punto kjører igjen med nesten syv år, men det er ikke til å se ham. Nylig var han igjen bijgepunt noe klar for sin siste fase. Dashbordet er like vakker som utsiden, selv om materialene berører her og der billig. Men førsteinntrykket er bra, ikke mer. Setene er gode, er ikke så vanskelig og justeringsmulighetene er uendelige. Synd at ikke kan ned passasjersetet. Det valgfrie navigasjonssystem (TomTom) er i den korrekte plassering og høyde, og er derfor lett å betjene. Spakene for styring av blinklys og vindusviskere er i riktig posisjon. Instrumenteringen består av fire runde klokkene og Punto har en måler for motortemperaturen. Den benplass på baksiden er noe skuffende.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
fiat
Punto 0.9 TwinAir Easy
5-dørs, kombi
6 gir, manuell
for
2012
€ 15,450 FINANCE?
drivstoffbensin
motor2-syl. i tråd
Displacement875 cc
maksimal effekt63 kW / 85 hk ved 5500 rpm
maksimalt dreiemoment145 Nm ved 1900 rpm
Lengde / bredde / høyde4,065 mm / 1,687 mm / 1,490 mm
akselavstand2510 mm
masse tom1.065 kg
kapasitet585 kg
Mass trailer brems / uten brems1.000 kg / 560 kg
dekk185 / 65R15 Prisene
toppfart172 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt13,1s (12,7s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/44,8s / 6,1s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/59,2s / 11,3s
målt drivstoff6,5 l / 100 km
(Produsenten: 4,2 l / 100 km)
CO2-utslipp98 g / km
Detaljerte spesifikasjoner 2,5 stjerner

Punto er en morsom bil å se og har en fin oversikt. Den bakre benplass er moderat. Motoren er mindre effektive enn forventet.