Fordin Puma 1.7 (2000)

1in uusi paksu Dale seisoo: 'festivaali (se, s) (1254, Old Fr feste.) (...) 5 aikaan iloa, jotain hyvin miellyttävä, syn. ilo: se on herkkua katsella hänen (...)'. Katsokaa nyt Fordin Puma. Juhlaa!

Omistaminen auto kuin Ford Puma on osapuolena. Hän on haastavaa muotoja, paljon hevosvoimia"s konepellin alle, iso outlet, yksinkertaisesti vain hauskaa. niin"n coupé / urheiluauto on yli kuljetusväline saadakseen paikasta A paikkaan B. Se on melkein peilikuva mitä et itse / halua olla. "n Smooth poika / tyttö: itsenäinen (auto ilman takaovet, joten ei lapsia), niin tylsä ​​(moderni, nopea rivit) ja nopea (herättää huomiota). Kanssa coupe / urheiluauto et liittyä väkijoukkoon niiden farmariautot, mini-MPV"s kärsimystä ja sedans. Mitä ostaa sitten? Jonka budjetti on kuin"n 45 grand ei ole niin paljon. Kyllä, voit ostaa joitakin viistoperä johdannaiset Citroen Xsara Coupe tai Renault Megane Coupe. Mutta todellinen coupe ... no
Kyllä! Ford Puma. Erilainen muista autoista. Voit parhaiten saada ratsastaa osapuolelle. Vai ei?
Tämän, olet tervetullut saada kanssamme "n suuri juhla juhlia. Olet vieraamme ja me viihdyttää aina pikkutunneille saakka.
Ford Puma on vanha tuttu festivaalin maailmassa. Auto, joka herättää paljon huomiota. Voimme tuskin silmämme pois hänen New Edge kastiketta. Varsinkin salaperäinen nenä, niin"n tummia aurinkolaseja sitä. Hyvin erikseen.
Puma on julma typje. Riehakkaita. Haluaa kuulla, että hän d"r on. Laulaa kovaa musiikin mukana. Sävy, että tämä lakko on virheetön. Kimeä, valmis, iloinen, kova. Se on ääni Puma. Pidä moottorin suurella nopeudella parhaan tuloksen. Tämä ääni on luotu 1,7 litran moottori "vain" 125 hv ja 157 Nm vetovoimaa. Muuttuvan Cam ajoitus suurennetaan tai pienennetään, sisääntulo, juuri mitä tarvitaan antamaan vaaditun suorituskyvyn.
Entä suorituskyky tämän partygoer, jotka ovat aivan yhtä vaikuttava kuin ääni ehdottaa? hän tarvitsee 9,5 lisäämällä nollasta sataan sprintti. Siinäkö kaikki? Mutta se on numero suoraan. Koska kun se tulee puhdasta ajonautinnon, Puma puree takaisin. muutama auto"s tässä luokassa niin hienoa saada läpi takana. Sillä mutka vaikka alumiinin pokeri vaihteenpienennystä yksi vaihde, sitten lähettää mukava paksu ohjauspyörä ja se on "eli. Puma tarkasti seuraa linjaa, jotka olet määrittänyt. Pieni mahdollisuus, että jotain arvaamatonta tapahtuu. Aliohjautuminen hän tietää melkein. Takana edessä täydellisesti. Oletko ulos puolestaan ​​kymmenen vaille yksi et voi odottaa seuraavaa. Ja tiukkoja käännöksiä ovat yhtä hauskaa niin kauan. Mene liikenneympyrään kun ylimääräinen kierros. "Se on aivan kuin pikku Fordin. Ja puhumattakaan yllättynyt kasvot toisten. Anna heidän. Heillä ei ole aavistustakaan, kuinka hauskaa olet. Puma on todellinen Party Animal.

kirkastunut

Kojetaulun on pitkälti samanlainen kuin Fiesta. Mutta se oli elävöitti joidenkin alumiinia. Pokeri on todella alumiinia, ja on kauhea haittaa. "Aamulla, kun yövalo pakkasta, sinun pitäisi käsitellä häntä erittäin huolellisesti. Luulisi kätesi eri tavalla jäädyttämistä, niin kylmä "eli. Houkutus kääntää mutta hihaan takkisi on erittäin suuri. Lisäksi sisustus verrattuna ulkopuolella siisti, mutta hyvin mitäänsanomaton.
Ajoasento on erinomainen, mutta istuma ei ole mitä johtuvat pääasiassa lyhyen istunnon. Että istunto voi todellakin säätää korkeutta, mutta koimme ole miellyttävä. Kun et enää ole yläasennossa hänen seisovan alareunassa käsijohteen lehdistön tylsä ​​osaksi takaisin kaikki ikäviä seurauksia.
Pitkille ihmisille, Puma on tosiaankaan. He heti loukkuun ohjaustangon, istuimen ja katto. Vaivoin he voivat katsoa ulos tuulilasin läpi.
Vakiovarusteet on varsin laaja, mutta siitä puuttuu ilmastointi. Luistonesto on standardi kontrasti uudelleen.
Puolue on loppumassa. Bändi soittaa viimeisen kappaleen. Puma ulvoo yhä yhtä yleisiä ja lähettää sen hinta: 45 grand.
Ja se ei todellakaan ole väärässä. Puma 1.7 on todella osapuolena auto, hauska auto.

merkkimallikorinlähetysajotesti Vuosihinta
Renault
Megane R 2.0
5-ovi, viistoperä
5 vaihdetta, Manuaalinen
varten
2000
€ 16 041 RAHOITUKSEN?
polttoainebensiini
moottori4-syl. linjassa
siirtymä1998 cc
maksimiteho85 kW / 115 hv 5400 rpm
suurin vääntömomentti168 Nm 4250 rpm
Pituus / leveys / korkeus4129 mm / 1699 mm / 1420 mm
akseliväli2580 mm
massa tyhjä1,060 kg
kapasiteetti595 kg
Massa perävaunua jarrutetaan / jarruton1,000 kg / 580 kg
renkaat185 / 60R14 hinnat
Huippunopeus197 km / h
Kiihtyvyys 0-100 km / h mitattiin9,5s (9,7s)
Kiihtyvyys 80-120 km / h 4/59,5s / 11,9s
mitattu polttoaineen9,5 l / 100 km
(Valmistaja: 8,9 l / 100 km)
CO2-päästöt198 g / km
yksityiskohtaiset tekniset tiedot
  • +valtava käsittely
  • +Rohkaisevia pakokaasujen ääni
  • +Standardi luistonesto
  • -Tuolit hyvin pieni
  • -Sisustus hieman tavallista
  • -Ei pitkille ihmisille