Mercedes-Benz C 350 E

50Langzaam men verdig plug-in hybrid ikke forestille bilen landet. Tilbudet er for tiden fortsatt relativt lav og rimelig annet, men Mercedes-Benz legger til en ny C350e et smart valg å for virksomheten. Bokstavelig og i overført betydning.

Seksti euro er en god del penger. Minst vet vi noen folk som bare får bort under deres madrass til "å berøre av en bil. Og likevel trenger du ikke mister søvn over seksti ryggen. Det vil si, forutsatt at du har gode arbeidsforhold, og kan lease en Mercedes-Benz C350e. Den plug-in hybrid variant av den vellykkede middelklassen vil koste minst 57 995 euro (eiendom 59 995) fordi den står for 7% tillegg kan du få en luksus Mercedes kjører til rimelige månedlige kostnader. Netto fra 142 euro per måned, for å være nøyaktig.

Og luksus er C350e: Mercedes leverer bare en variant og Lease Edition er rikelig i utstyr inkludert luftfjæring, automatisk klimaanlegg, oppvarmede seter og innebygd navigasjon. Den privilegerte virksomheten driver er derfor bokstavelig og billedlig velstående ... Valglisten er begrenset, men inkluderer en 'hindring': som lar sin C350e Estate har tilhengerfeste, taper sju prosent tillegg. En trailer til slep vil innlede bredere band med høyere rullemotstand enn standard gummi og gjør at CO2-utslipp - de med 49 gram per kilometer bitende innenfor grenser - for å stige til over 50. Ikke praktisk for Nederland Tow landet. Det samme luksusproblem oppstår faktisk med panoramatak: slikt glass panel er tyngre, og dermed øke CO2-utslipp og voilà: fjorten prosent. I den litt lysere sedan (48 g / km), trenger disse punktene ikke spille på annen måte.

31 kilometer

Navnet C350 minner om en fin seks-sylinder, men nesen av 'e' er en fire-sylindret bensinmotor for å arbeide systemet anvender en turboladet 211 hk. Det blokk henger den berømte 7G-Tronic automatgirkasse der en svært genial 60kW elektrisk motor er skjult i. På grunn av kompakt design fjerner behovet for en momentomformer og ineffektiv fordi den elektriske motoren støtter forbrenningsmotoren skaper alltid en kraftig drivlinje (total kapasitet 279 hk), som gjør jobben sin helt greit.

På et fulladet batteri, C-klasse 31 kilometer elektrisk helt av, og at motoren er klar til innsats pent og ubemerket. Drivverket er ganske fri for støt, og som gjør ham mer sivilisert enn, si, diesel hybrid som leverer Volvo V60 som du slår på og motoren føles klarere. Mercedes er hybrid i form av finesse nesten på nivå med Lexus, var det ikke for 7G-Tronic tidvis følt brytere og mindre 'fluid' enn et CVT girkasse. Som vi ser splitte hår, gir bunnlinjen hybrid C masse kjørekomfort.

En elektro spekter av tretti kilometer er moderat, spesielt når man tenker på at den gjennomsnittlige personen gjør rundt 37 kilometer pendle daglig. Grunnen? Kina har en bil elektrisk i mer enn tretti kilometer unna ligger mer tilskudd og siden Kina er et stort marked for Mercedes, har merket utviklet C350e akkurat innenfor disse standardene. Greater EV-område krever mer batteristrøm og batterier er dyre, så dette er god forretning mest ideelle kompromiss. Så langt Mercedes' ideologi bak hybrid drive ...

Den forholdsvis liten batteripakke (som hviler på bakakselen), svelger fremdeles 135 liter bagasje, slik at C350e er litt mindre praktisk enn sine ikke-hybrid Brødrene. Ok, holder baksetet i både sedan og eiendom folding.

haptisk

En fin fangst av elektrisk kraft at C350e trekker i 5,9 sekunder fra null til hundre, men det er spesielt hyggelig for bileiere med en drivstoffkort. Mer interessant er produsenten av 2,1 liter per hundre kilometer og veien Mercedes-Benz hevder at disse verdiene er oppnåelig. For å hjelpe sjåføren til å ta C-Klasse har noen innretninger. Den første er knyttet til navigasjonssystemet, for eksempel banke en destinasjon i hjertet av Amsterdam i bilen, og husk at det er lurt å spare strøm, slik at du kan snart fullt elektrisk drift gjennom sentrum. Intelligent, men ikke nye BMW brukes selv i 5-serien Active. Driften av hybridsystemet lar deg endre måten selv med en knapp på midtkonsollen.

En annen funksjon som kalles en Mercedes dyrt sikt et "haptisk" gasspedalen. Sammen med radarteknologi i nesen (som C-klasse som er kjent for semi-autonom kjøring) kan du se på dette som en slags pedagogisk bistand som holder deg på ballen gjennom subtile vibrasjoner i gasspedalen. Systemet lærer deg å forutse: er bilen foran gass? Deretter registrerer radaren og det informerer vibrerende pedal du kan av gass for å gjøre optimal bruk av alternativ distribusjon. De C350e forbruker faktisk ingenting under rulle, mens utgitt kinetiske energien er riktig lagret i batteriet igjen. Den vibrerende pedal er slått av, men ikke påtrengende, selv om det tar en stund før du hodet gjør koblingen mellom vibrasjon og den faktiske reaksjonen til din gasvoet. Ifølge Mercedes, hjelper imidlertid uforvarende dem til å redusere gjennomsnittlig drivstofforbruk, og at sjefen vil bli fornøyd igjen.

Goder og byrder

Disse gimmicker er åpenbart ikke essensen av den nye C350e. Grunnen til at du ønsker å sette denne bilen på døren ligger primært i praktiske månedlige utbetalinger, men Benz har mer å tilby. Hva er flink med denne C-klassen er at han ikke lenger kan peke følelsen av at hybriddrift er et kompromiss. Bokstavelig talt et tilfelle av "gjør nytten, ikke byrder. Vel, er støvelen litt mindre og du må henge den på pluggen å score optimal drivstofføkonomi, men bortsett fra at du får en C350e hovedsakelig eid av en fryktelig fin bil. En stor skrudd sammen virksomheten bil som er i god ting, har en fantastisk jevn tur uten å være floaty og faktisk har nok plass for folk i ryggen. Seksti euro er ikke ingenting, men hvis dette er en del av fordelene pakken enn å klage veldig mye.