BMW 5-sarjan

34Voor ensimmäistä kertaa pitkän uransa 5-sarjan BMW kävelee evoluutiopolkua sijasta radikaalireittiä. Ainakin näennäisesti. Ihon alle seitsemännen sukupolven Fünfer on nimittäin paljon muutakin. Joten esimerkiksi BMW laittaa seuraava askel alalla autonomisten ajo.

Autonominen ajo; voit saada iso puu asettaa ja on epätodennäköistä, että kaikki osapuolet onnelliseen kotiinpaluuseen keskustelun jälkeen. Olemme siirtymävaiheessa, jossa bensiiniä päät ja vankkumaton kannattajien autonomisen kirkon eivät ole vielä löytäneet toisensa. Se kaikki vie aikaa, sekä ihmiset että teknologia. Virheetön, jälkimmäinen ei suinkaan. Se on kuitenkin erityinen "-merkki kuljettajien täysiverinen kuten BMW tekemisissä autonomisen tekniikkaa. Mutta voit myös sanoa niiden sähköautot, tila-, kolme sylinteriä ja etuvetoinen. Ei talo on pyhä ja BMW saa veräjästä. Miksi? Koska he eivät koskaan unohtaa innostunut kuljettaja. Se on yhden yhden ja ja / tai. Samoin uusi 5-sarja, auto, joka voi boenderen tuntemattomia, mutta myös hanhet marssivat itsenäisesti ohjaa läpi tiedosto. Se voi olla mukava, mutta myös suorastaan ​​urheilullinen. Vertaa autonominen ajaa polkupyörää ilman käsiä; yleensä menee hyvin, mutta jos asiat menevät pieleen, heti makuulle. 5-sarja pitää siististi pois, jää siististi rivien välistä ja voi nyt jopa muuttaa ja seurata omaa kaistaa. Ja että yleensä menee hyvin. Et voi olla sataprosenttisen luottamuksen kaikkien kameroiden ja tutkajärjestelmät, koska jos viivat eivät ole selkeitä tai hieman terävä mutka, olet kuljettajana nopeasti puuttua onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Lyhyesti sanottuna, jos se toimii, se on vaikuttava, mutta saatat ihmetellä, mitä tehdä kaiken tämän tekniikan jos (vielä) voi sokeasti luottaa.


mUKAVA KURSSI

Niin, että ulos. Niinpä me heti oli suurin kipu pisteen uuden 5. Koska ymmärrä väärin meitä, se on helvetin autoa. Siinä se oli, mutta BMW on auto täsmälleen hienostunut ja parannettu oikeissa paikoissa. Ilme sopii täydellisesti, että uusi 7-sarja, erot ovat (ehkä) pienet. Selkeimmin erottuva piirre ovat uudet ajovalot, aina varustettu LED-tekniikalla ja visuaalisesti liittyy suuri munuaisen säleikkö. Pituus (+ 36 mm), leveys (+ 6 mm), korkeus (+ 2 mm) ja akseliväli (+ 7 mm), niin paljon sinulla on 10 litran suurempi tavaratila ja takamatkustajien voi päästä eroon jaloissa paremmin . Käyttämällä aiempaa enemmän alumiinia (lähes koko elin), ja erittäin lujasta teräksestä, 5-sarja menetti jopa 100 kg painon verrattuna sen edeltäjän. Suotuisa polttoaineenkulutuksen ja lisäksi auto on ketterä ja ketterä - vaikka se kestää tuskin ongelma.

Alustan on uusi, mukaan lukien uudet iskunvaimentimet ja (toteutuksesta riippuen), stabilointiaineet, jotka ohjataan sähköisesti pikemminkin kuin hydraulisesti kuten alkaa mallin. Tuloksena on auto, joka jatkaa mukava hinta edeltäjänsä menettämättä urheilullisen luonteen. Kuljettaja määrää kautta painikkeilla keskikonsoliin jossa olisi keskityttävä. Tämä on vaikutusta käyttäytymiseen vaimennuksen, ohjaus, moottori ja paista. Sähkömekaaninen ohjaus on sileä, tarkasti ja ennustettavasti yhdessä nelipyöräohjausjärjestelmä (nyt saatavilla xDrive versiot), jonka kanssa testi ajoneuvot on varustettu. Huomaat sen erityisesti ajettaessa alhaisella nopeudella.

Kuningas Välituote SPRINT

Ottamalla käyttöön uuden mallin harvemmin perus liikuttelu ja että ei ole erilainen tällä kertaa: meillä on 540i ja 530d, kaksi vanttera kuusisylinterinen, jonka kapasiteetti on 340 ja 265 hevosvoimaa vastaavasti. Diesel tuottaa vaikuttavan 620 Nm, joten se kuningas sprintti. Erittäin hieno, loistava kone, melu todella mukavaa oleskelua taustalla ansiosta uusi kevyt eristys moottorin ja vaihteiston. Sillä 540i pätee vielä voimakkaammin, jos kuulet heitä ulkopuolella vain paremmin. Paperilla 540i on nopeampi kuin 530d, mutta jälkimmäinen tuntuu nopeammin.

Vaihtaminen on kaikissa tapauksissa läpi tuttu, hyvin tasainen kahdeksan nopeus automaattisella vaihteistolla 520d on saatavana vain manuaalinen siirto. Tämä nelisylinterinen Alankomaissa on huolehtia suuresta määrästä yhdessä 520i tarjolla heinäkuussa. Loppu on peräisin 11. helmikuuta sillä välin on edelleen M550i (4,4 litran V8) ja 530th (plug-in hybridi) osoitteessa. Lisäksi teknisesti kaikki sillä ei ole väliä, kaikki mallit on uusi osuus 22 prosenttia. Ympäristön kannalta tajuissaan 5 on 520d EfficientDynamics, joiden päästöt ovat 102 g / km. Mutta tämä on totta myöhemmin 'vain' 22 prosenttia. Muuten, tämä on versio, jossa on alhaisin vetää kaikki: 0,22, parhaat pisteet tässä segmentissä.

Nopeaa ja helppoa

Moottoreiden säiliön rungon, ohjausjärjestelmä: se on kaikki hyvin. Katsaus uuteen kojelautaan osoittaa, että se on kehittää nykyistä 5-sarja ja lähes toistettu kuin 7-sarjassa. Ammattitaito ja materiaalit ovat ylhäällä, missään niin edelleen "halpa" muovia, anna BMW täällä joskus pudota ommel aiemmin. Näyttö on enää integroitu keskikonsoliin, mutta nyt on löysä päälle. Se mittaa yli 10 tuumaa ja on erinomainen afleesen käytettävissä. Me harvoin nähnyt niin nopea ja intuitiivinen järjestelmä. Ominaisuudet ohjaat kautta kosketusnäyttö, luotettu iDriveknop keskelle, napeilla ohjauspyörän tai äänikomentoja. BMW lisää uuden 'liikeohjaus' siihen tai ohjaus eleitä teet kädellä. Hauska vempain käytät todennäköisesti vähän käytännössä. Ja niin on olemassa lukemattomia vaihtoehtoja ja asetukset kaikkiin (ala) valikoissa. Onneksi on kaikkein perustoiminnot vielä kääntämällä ja painonapit. On erityisen BMW osaa varmistaa käytettävyyden, kojelauta on hyvä kaikille hallittavissa sekoitus korkean ja matalan teknologian.


KATSAUS VUOTEEN

On hämmästyttävää, kuinka BMW on kehittänyt suuren auton ilman brändiarvot tai kieltää helposti. Uudet teknologiat ja järjestelmät on integroitu hyvällä tavalla ja lisätä useimmissa tapauksissa todella jotain. Tulemme parikymmentä vuotta takaisin uuden 5-sarjan kuin auton, joka ajoi välillä yhteyden olimme tottuneet ja ajaa kuin me nyt. Ehkä meillä on enää noin 'ajo' mutta 'ajaa', itsenäiseen ajo ilmaisee suurempi vaikutus liikkuvuuteen - halusimmepa sitä tai ei. BMW on siis hyvässä vauhdissa, mutta on vielä monia esteitä voitettavana ennen kuin voit saada käsiinsä luottavaisesti ratissa. Erikseen uusi 5-sarja on vaikuttava auto, mutta tekee hyvin vähän väärin. Mercedes E-Class voi olla märkä rinnassa ja Audi voi laittaa paremmin nopeuttaa uuden A6. Alkaen 11. helmikuuta uuden 5-sarjan Hollannin jälleenmyyjät seurata M550i xDrive ja 530E iPerformance maaliskuussa 520i meillä on oltava kärsivällisyyttä asti heinäkuussa. Vaunun Touring edustaa myös tulevana kesänä aikataulu. Kun 5-sarjan GT (joka todennäköisesti nimeksi 6-sarjan GT) myönteisesti, ei vielä tiedetä, mutta se on joskus loppuvuodesta 2017. Samoihin aikoihin verhon uuden M5, joka on saatavilla neliveto.

  • +tasapainotettu alusta
  • +Ergonomia ja helppous
  • -Autonomiset järjestelmät eivät ole idioottivarma
  • -Näyttää hyvin samanlainen kuin 7 Series