“Lane Assist ei useinkaan toimi hyvin”

32Volgens ANWB ja tekniikan Royal HaskoningDHV kaista auttaa järjestelmissä, joissa useita uusia autoja tarjolla eivät useinkaan ole luotettavia. Ei itse järjestelmää, mutta tilanne tiellä olisi kuitenkin tärkein syy olla siellä.

Tiemerkinnät, jotka eivät näy tai raidoitus ympärille polkuja, jotka työntää auton keskellä tietä, mukaan ANWB huolta valitettavaa tilanteissa. Myös se, että monet kuljettajat yliarvioivat toiminnan Lane Assist, edistää tätä. "Pyöräilijöiden liitto" tuli päätelmien tutkittuaan noin sata sen jäsenistä, Kaistavahti järjestelmät Skoda, Ford, Volvo ja Nissan otti tarkemmin.

He päättelevät, että auton ostajat saavat riittävästi tietoa rajoituksista näistä järjestelmistä. Monet kuljettajat tukeutua sokeasti sähköisen Sarkaohjausjärjestelmän, ja se näkyy monissa tapauksissa ole perusteltua. Lisäksi monissa tapauksissa ei ole selvää, jos tällainen järjestelmä on viritetty Olipa pois.

Kaista tukea erityisesti kosteissa olosuhteissa joskus vaikea "nähdä" linjat tiellä. Boverndien tuo riviä kudonta ja huippu kaistaa, järjestelmä käytännössä mar, samoin kuin edellä mainittujen reittien molemmin puolin ajoradan. Samalla jotta autonvalmistajat eivät väitä, että "kaistaohjaussivu" tarkoittaa, että voit antaa pyörän käsistäsi, mutta ilmeisesti monet ihmiset on vaikea valvoa valvontaa.