Virallinen: Uusi Peugeot 3008

198De uudet Peugeot 3008 näemme kulkevan kuukausia naamiointi trim tarkistetaan. Tänään on hetki, että olemme esittäneet koko auto Peugeot tarjottimella.

Eroava 3008 on ollut yli kuusi vuotta markkinoilla vuodesta 2013 ja on sen nykyisessä facelifted muodossa Hollannin näyttelytiloissa. C-segmentti crossover on suositumpi kuin koskaan, joten Peugeot on asettanut paineita nopean kehityksen täysin uuden sukupolven. Voisimme nähdä uuden 3008 osoittavat jo lähes laastarit, jo ulos auton tänään ja vuoti viime viikolla lämmitti Peugeot vielä hänen saapuessaan kanssa teaser. Nykyään uusi 3008 kuin oikeastaan ​​liiankin.

musta katto
Uuden 3008 piirretään terävämpi kuin edeltäjänsä. Full LED ajovalot ovat valinnaisia, ja että myös kiilto musta katto tehty. Selässä löydämme LED valosuunnittelu tyyliin uuden Peugeot. Uuden 3008 on EMP2 foorumi, joka mahdollistaa myös käyttää 308. Hänen uusi pohja antaa SUV paino säästetty noin 100 kiloa edeltäjäänsä verrattuna. Kevyin bensiini versio tuo 1325 kiloa vuokaan. Kevyin diesel painaa 50 kiloa enemmän. 3008 toimenpiteet 4,45 metriä pitkä, jonka kanssa se on kasvanut 8 senttimetriä. Akseliväli on 2,68 metriä 6,2 senttimetriä pidempi. Boot mittaa 520 litraa.

Kahdesti bensiini, kolme diesel
Bensiinin alue alkaa 130 hv 1,2 Pure Tech kuuden nopeus manuaalinen. Lohko on myös kuuden nopeus automaattinen siirto. Ylemmille tasoille on 165 hevosvoiman 1,6 e-THP yhdistettynä kuuden nopeus automaattinen. Dieselit voi kanssa 120 hv 1,6 BlueHDi jotka saavat sekä automaattinen ja kuuden nopeus vaihteisto kuusivaihteinen käsivalintainen on. Seuraava vaihe on antaa 150 hv 2,0 BlueHDi kuuden nopeus manuaalinen. Kuka haluaa robotti riippuu sen 2,0 diesel 180 hv variantti, joka ei ole palannut manuaali.

Peugeot tietää paremmin kuin kukaan, että neliveto mallia ja 3008 ole pakko. Brändi joka kirjoittaa "[...] muutaman katumaasturit ovat todella käyttöön syrjässä." Advanced Grip Control on tarjolla hyvä pito huonot tiet tai viereen asfalttia.

i-Cockpit
Peugeot haluaa saada jalansijaa kuin korkeampi. Uuden 3008 mukaan Ranskan on - sen i-Cockpit - ensimmäinen Peugeot näyttää sinulle jotain. Ohjauspyörä on, mukaisesti, muun muassa, 208 ja 308, on pienempi kuin ennen, ja on varustettu kahdella litteät sivut. Lisäksi olemme sisällä 12,3 tuuman HD-näyttö mittaus toimii välineitä. Se on täysin muokattavissa makusi ja on viisi erilaista näyttötilaa, jotka voidaan valita liikkuvan pään ohjauspyörässä. i-Ohjaamo monistaminen on järjestelmä, joka muun muassa ohjaa kirkkautta ympäristön valo, ohjaa toimintaa hierontatuoleja ja haju auto voidaan järjestää voiteentekijän.

Käytettävä materiaali on parantunut. Siten toisesta verhoiluun opetusta sivuston, sama koskee kromi insertit ja kiiltävä musta pinta. Keskilevyn näemme 8-tuumainen kosketusnäyttö, mukana kuusi 'vipukytkimiä "mennä suoraan asioita, kuten radio, ilmastointi ja mobiilisovellukset. Infotainment-järjestelmän voi tietenkin käsitellä peili Link Android Auton ja Apple Carplay.

Ei uusi auto ilman paljon turvallisuutta. Peugeot tarjoaa kokonaisuuden, joka koostuu aktiivisen Turvajarrun, Matkahälytys, Kaistavahti, väsymys Detection, Kaukovaloapu liikennemerkkien tunnistus, mukautuva vakionopeussäädin ja sokean pisteen anturi. Visio Park 360 on otettava huomioon pysäköidään ympäri autoa.

Pariisin autonäyttely, joka järjestetään lokakuussa, uusi 3008 tekee julkisen debyyttinsä.