Virallinen: Porsche Cayenne

61Vijftien vuoden kuluttua hieman kiistanalainen käyttöönoton ensimmäinen Porsche Cayenne ja seitsemän vuotta toiminnan käynnistymisestä toisen sukupolven Porsche taas esittelee täysin uuden version suurin SUV. Tämä on hänelle!

Suuri yllätys on Cayenne enää sen vuoksi viikonloppuna auton jo vuotanut ulos kokonaan arvonmerkit. Varsinkin puolella Auton näyttää täsmälleen samalta kuin edeltäjänsä ja nenä erottuva, korkea sijoitettu ajovalaisimet pysyy pitkälti ennallaan. Erot kahden viimeisen sukupolven Cayenne on selvästi takana, joka luo Panamera kaltainen takaosa modernin Porsche ilmeen.

Pidempi, leveämpi, alempi
Cayenne on todellakin täysin uusi osoittaa aloittaa mittaukset. Auto on 6,3 senttimetriä pidempi, leveämpi ja lähes 4 cm paksu yhden senttimetrin pienempi kuin lähtevän versio, jotkut muut, jolloin urheilullisemman mittasuhteet. Sisätilaan on kasvanut. Boot, jossa 670 litran takaistuinten taakse joskaan ei erityisen tiukka, kestää 100 litraa yhteensä peräti 770 litraa. Myös, eteenpäin, modernisointi aivohalvaus selvästi havaittavissa. Kojelauta on hyvin samanlainen kuin Panamera, mikä tarkoittaa, että suuri, keskelle sijoitettu 12,3-tuumainen HD-näyttö jaossa huomiota. Joukko työkaluja koostuu kuten asiaan kuuluu Porsche, viidestä "laskurit", kaikki uloimpien kappaleiden täytetään 7 tuuman näyttöä, jolloin kaikki mahdolliset matkan tietoja voidaan loihti.

Vähintään 340 hv
Ei vain ulkopuolta ja sisustus, mutta myös teknisen perustan uusien Cayenne. Sen sijaan, että "vanha" MLB nyt MLBevo alusta laadittu muun muassa Audi Q7 ja Bentley Bentayga. Se edistää laihtuminen, koska huolimatta lisääntynyt ulkomitat, auto on 65 kg kevyempi kuin edeltäjänsä monin tavoin. Se on hyvä uutinen moottoreita, jotka jo ei näytä olevan tällainen merkittävä murikka tämän SUV. The 'lähtötason' nimittäin saada palanut 3.0 V6 340 hv ja 450 Nm 10 hv enemmän kuin 3,6-litrainen kopio hänen viimeisimmän edeltäjänsä. Näin rages pohja-Cayenne 6,2 sekuntia 0-100 km / h. Ainoa versio on edelleen Cayenne S, joka on 440 hv ja 550 Nm sen 2,9-litrainen V6 biturbo moottori. Tämä versio on vain 5,2 count tarvitaan 0-100 Sprint, mutta lisävarusteena Sport Chrono paketti 4,9 sekuntia. Moottorit on kytketty kahdeksan vaiheen Tiptronic S-vaihteisto.

taka Steering
Korostaa urheilullisuutta entisestään, Cayenne lukuun ottamatta vahvistettu takajousitus ohjaus saa sen. Myös, takapyörät ovat leveämpiä kuin etu- renkaita, ja on kallistettuna erilaisia ​​elektronisia laitteita ja aktiivinen pellit minimiin. Tuoda vielä varsin raskas auton takaisin aika lopettaa, Porsche keksii uutuus jarrutettaessa ala: PSCB. Porsche survace Päällystetty Jarru tarkoittaa, että teräs-levyillä on erityinen pinnoite kulumisen vähentämiseksi ja olla vastustuskykyisiä kovassa käytössä. Jos tämä ei riitä, on vielä keraamisia jarrut käytettävissä.

Uuden Porsche Cayenne on tilattu ja on joulukuun alussa Hollannin näyttelytiloissa. 340 hv versio on vähintään € 109 800 kirjan 'S' sinun täytyy tuoda vähintään € 129 100.

Ajo vaikutelman - Porsche Cayenne S

Uudelleen suunniteltu Porsche Cayenne S käynyt kauppaa hänen imetty V8 V6 biturbo. Tule ...