Hyundai i30 CW

Aldri Hyundai var i den C-segmentet, så nær til den etablerte orden som nå med i30. Logisk og fornuftig at merkevaren vil også tilby en vogn variant i fylt kompaktklassen. Som nå heter i30 Cross Wagon og vi gjorde de første skrittene.

I30 i et nøtteskall: en sterk rygg (med et nikk til den første serien av en merkevare fra München), en velkjent og sikkert asiatisk front, men mest overraskende gode kjøreegenskaper som ikke lenger er dårligere enn kjente japanske produkter denne klassen. Ham i samme åndedrag samtale med Golf, Astra, Focus, 308 og Mégane, som går litt langt, men faktum er at i30 best gående Hyundai før nå. Autoweek har den 2,0 liter bensin og kostbar test bil, som er et fint bil å være underveis. Godt dvs. mangler en sjette gear og det betyr at ved høy marsjfart, er motorstøy mer enn fine, men ellers er det absolutt en full C-segment bil.

Med noen grunnleggende trinnene er vi trygge på den helt nye Hyundai i30 Cross Wagon. Den vi føler tabnd har en 2,0-liters dieselmotor, den kraftigste med 143 hk. I30 CW tilbyr et utvalg av to bensin og tre dieselmotorer opp. Ja, Hyundai definitivt rettet mot bedriftsmarkedet med CW. Gå en sirkel rundt det og erkjenne: Her er en pen, frisk, moderne stasjonsvogn.

multifunksjonalitet

Hyundai feirer allsidigheten og fleksibiliteten i den nye CW, men som ikke er så ille. Baksetet er delt i to ulike deler hengslet: det er det. Ingen glidbare, forskyvbare eller dreibare stoler; CW er rett og slett en grei-eiendom. Med en ren 415 liter lasterommet under hyllen. (Golf Variant: 505 503 Focus stasjonsvogn, Astra stasjonsvogn 500 liter)

Spørsmålet er: er det egentlig? Nei. Ofte trenger du ikke mer som familie. At reklamebrosjyrer med alle utendørs sportslige bilder som surfebrett, terrengsykler, antikke skap du flyr rundt, er i stor grad tull. For hjem, hage og kjøkken bruk tilfredsstiller en enkel vogn fint. Opptil 1395 liter kan gå tapt bak i30 CW og lukking litt mindre enn de store konkurrentene har å tilby denne klassen (Golf 1495, 1590 Astra, Focus 1,546 liter).

Videre koreanerne har gjort reell ekstra innsats for å gjøre CW er en full vogn. Den akselavstand i forhold til kombi dyrket 5 cm, og den totale lengde av CW måle 23 cm mer enn fem-i30. CW er noe høyere.

Før vi går bort, vi kaste ut bagasjen pakket og vi prøver multifunksjons han har. Felle ned i ulike deler av bakseteryggen er faktisk lett. Fin er at du ikke trenger å fjerne hodestøtter i baksetet for å få rekkverket helt brettet. Selv om alle folding lykkes bare ikke, og slik at du ikke helt flatt gulv i CW, men irriterende er det ikke. På baksiden er det, spesielt for barn, et fantastisk sted. Nok benplass og takhøyde.

deretter kjøre

Som rapportert, er den tykkeste diesel for oss i dag. Med 143 hk og ikke mindre enn 305 newtonmeter dreiemoment mellom 1800 og 2500 rpm, denne vogn betrakte 1,360 kilo meget godt utrustet. Vi er overbevist om, men at den 1,6-liters High Power Diesel 115 hk passer også perfekt med CW. Og så du holder tre grand i lomma. Men det til side.

Den kraftige fire-sylindret dieselmotor sprint på litt over 10 sekunder til 100 km / t og kun stopper for å akselerere som 205 km / t er nådd. Dette er en jevn familie bil! Og alle med et forbruk, ifølge fabrikken 5,9 liter diesel per 100 kilometer. Det ville være ensbetydende med å 1 til 18,2. Denne rijimpressie vi hadde muligheten til å sende noen mer kjørelengde enn vanlig i en slik første møte, og slik at vi kan måle en praktisk bruk. Under normale omstendigheter i nederlandsk trafikk vi scoret ett i 15. Det er ryddig.

Ikke overraskende, de to-liters diesel er veldig kraftig, bør du spesielt dempe høyre fot på tussenacceleraties, ellers resten av familien går sputtering. Og dette er en bekreftelse på vår mistanke om at 115 hk var sterk for normal bruk i Nederland. trekke vogner bare er 2,0 liter diesel åpenbart en fordel, men det er overraskende fordel liten: 1,400 kg til 1,6 liter diesel, 1500 kg for 2,0 liter. Det er veldig hyggelig å ha for evig og alltid noe på under høyre fot, men vår stat 1,6-liters dieselmotor også som fijnbeschaafd, og ikke for katten.

Vi finner i30 en fin og skarp styring bil, og at endringer ikke er fornøyd med en 23 centimeter lang vogn, tilsynelatende. Som sin kombi søsken, har CW den samme uavhengig forhjulsoppheng med MacPherson fjærben med spiralfjærer, stabilisator bar og gassfylte støtdempere. Bak bilen har et pent holdt multi-kobling opphengssystem. Krek også samme som kombikupé. Morsomt å se at Hyundai er i ferd med å gå i oppfyllelse Ford Focus som et utgangspunkt for å tune chassiset av sin i30. Focus som er sett på som kompaktklassen med de beste kjøreegenskaper.

Kontrollen (elektronisk strømførende) er skarp, klar og nøyaktig. Operasjonen er logisk, poker sekstrinns er godt innenfor rekkevidde og linkveier er fine. Ja, og så denne plassen. På baksiden er et flott sted, og så rett opp foran også, det er bare oss som støtter opp i ryggen, nær skulderbladene, ikke kjærlighet.

Det er også påfallende at førersetet er ikke så gal langt tilbake. kanskje upraktisk for lange nederlandske drivere. Her er justeringen med det vesteuropeiske markedet en svak halting.

hyggelig trygt

En ny bil som i30 kan du forvente et sikkerhetsnivå. Standard seks kollisjonsputer, to foran, to side- og to kollisjonsputer som strekker seg til baksiden. Aktive hodestøtter for å hindre nakkesleng og ABS og EBD (elektronisk bremsekraftfordeling), er alltid standard. Bare den dyreste enheten i-Catcher ESP er standard. Dette systemet er dessuten som en ekstra verkijgen for E 795.

Totalt Hyundai sette en ryddig rent vogn her nede, gjør hva du forventer av ham. Den 2,0-liters diesel er en smule overdrevet, synes 1,6-liters satt oss for denne nykommeren. Det samme gjelder i stor grad til de bensin versjoner: 2-liter bensin passer godt sammen med chassiset kan håndtere stor kraft, men en 1,6-liters i30 med 126 hk kan festes arbeid også. Utstyret er opp til standard og kjøreegenskapene er så godt organisert. Opplysninger i forhold til layout og allsidigheten du trenger ikke forvente en i30 CW og vilkår liter nyttig innhold, det er ikke den største. Men hele pakken ser ordentlig ut.