Tämä on uusi Nissan Leaf!

234Na pitkä teaser Nissanin markkinointi kone saa laantua. Koska tämä on täysin uusi Nissan Leaf!

Ensimmäisen sukupolven Japanin elektro pioneerit tiesi löytää ostajia. Sen käyttöönoton jälkeen vuonna 2010, myi yli 280000 kappaletta ja Nissan on vuosien mittaan yrittänyt pidätellä huomiota päivittämällä mallin säännöllisesti. Tällä tavoin tarkistettu kuuluvat ilmanvaihtojärjestelmä ja oli suuri 30 kWh akku vieressä on pienempi 24 kWh pakkaus. Kaikki teline loppua, ja samalla alkuperäiseen Leaf uran. Barça Leaf palauttaisi hänet!

Aikaisempi kiusoittelu pystyimme päättelemään, että Nissan heittää teknisen suunnittelun aivan erilainen lähestymistapa. Toisen sukupolven Leaf on 4,49 m pitkä ja 1,79 m leveä kuljetuksen, joka sen vaikutukset IDS Concept on melko yhdenmukainen muun Nissan-gamma. Sähköinen hatchback juoksee vähemmän ostettavaa, että hän on "erilainen" ja näyttää melko tiukka. Lapsena aikansa, Leaf on myös kelluva katto tullut valtavan suosittu. C-pilari on tosiasiassa tapahtuu musta. Vaikka katto on musta Kuvissa on myös muut värit mahdollisia. Akseliväli on 2,7 metriä yhtä suuri kuin edellinen lehtiä. Kuitenkin, tämä viejän, joiden paino on 1535 kiloa hieman painavampi kuin sen edeltäjä.

Sisustus, Nissan kokoaa 7 tuuman värinäyttö mittaus; istuimen ja ohjauspyörän sininen päällyste on tunnettu siitä, ompelemalla. Boot mittaa nyt 435 litraa. Nissan myös pannaan terävämpää ohjauksen tarkistamalla lähetykset ohjaushytissä.

voimansiirron

Niin ehkä mielenkiintoisin kysymys: kuinka suuri on akku uuden lehden? Nyt: 40 kWh. Tämä kapasiteetti on 10 kWh suurempi kuin tehokkain paketti 30 kWh josta Nissan tarjoaa tällä hetkellä. Akku on kooltaan täsmälleen samankokoinen kuin 30 kWh toimittaa kopio edellisessä lehtiä. Nissan väitetään olevan parannus voidaan saavuttaa korkeampi energiatiheys, yksittäiset solut laminoidun litium-ioni-akku.

Mukaan NEDC syklin uusi lehti on 378 km mennä pitkälle maksu. Vertailun vuoksi 30 kWh versio ensimmäisestä Leaf potkaisi mittaussyklin mukaisesti 250 km. Sähköinen Nissan Leaf jumittuu uuden, 150 hv ja 320 Nm vahva. Aikaisemmin kerrokset arvot 109 hv ja 254 Nm. Nopeus muuttuu 144 km / h ei ole. Sillä joka tätä uusia lihaksia ei riitä, Nissan omistaa tehokkaampi versio, liikkua joka on tulossa suurempi alue. Tämä näkyy sen markkinoille tuotavasta Leaf.

nokkeluutta

Sisällä ns sähköisen Poljin saada paikka, kiihdytin, joka saa toisen operaation nappia painamalla. Joka aktivoi ns E-Poljinohjaustilassa Leaf voi hidastaa antamalla kaasupoljinta. Täysi vapautuminen kaasuläpän Leaf pitäisi lopulta tehdä täysin pysähtynyt. Kuitenkin säännöllinen jarrupoljinta käytettävä voimakkaassa jarrutuksessa.

Nissan näyttää Leaf propilot samaa tekniikkaa kuin Qashqai. Kanssa propilot Leaf voi ajaa itsenäisesti yhden ainoan kaistaa maantiellä. Auton päättää estyy itsenäiseen moodiin tai kaasulla ja säädetty. Järjestelmä toimii nopeuksilla 30 ja 144 km / h. Leaf kantaansa kaistaa, vaikka kaarteissa. Enemmän autonomisen toiminnot löydämme otsikon ProPilotPark. Leaf on itse asiassa voi laittaa itsensä autopaikka. Auto on täällä niin yksin etu- ja / tai taaksepäin. Luetteloa jatkuu liiketoiminnan Lane Departure ehkäisy, mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen kaukovalot, Forward hätäjarrutuksen Jalankulkija FEB liikennemerkki tunnustamisesta, varoitus risteävä liikenne ja Nissanin näkyvyys Monitor.

Ajoneuvon sekä verkkoon

Energia akku Leaf ei välttämättä tarkoitettu autoon. Leaf voidaan ripustaa sähköverkon ansiosta niin sanottu V2G tekniikka (ajoneuvon ja grid). Nissan tekee tämän tukea "[...] käsittely epäsäännöllinen uusiutuvan energian virtaa, niin että vihreää energiaa on helpommin saatavilla ja halvempaa." Leaf omistajat, jotka roikkua autonsa sähköverkkoon voi tehdä rahaa tämän.

Nissan säästää tilauskantojen uuden Leaf lokakuussa auki. Tammikuussa ensimmäistä kopiot toimitetaan ensi vuonna. Alkaen hinta seuraa pian. Nissan valmistaa uuden lehden Oppama paitsi sijaitsee kotimaassa, aivan kuten aiemmin Smyrna (Yhdysvallat) ja Sunderland.