Volkswagen Golf R

96Als siden de tidlige årene av Volkswagen Golf, er det en slags über-Golf. Det begynte i 1976 med GTI, GTI 16V så kom senere VR6 og R32 i 2002. R overlever, den VR6 ble drept. Når det gjelder ytelse, er det ingen grunn til sorg: de yngste Golf R har en 2,0-liters TSI med 310 hk og er nå syv-trinns DSG.

Godt organisert av Volkswagen: vi kan teste R på en liten krets. Videre stå testen bilen på Michelin Pilot Sport Cup 2, er de utstyrt med en valgfri lyddemper fra Akrapovic og det er ytelse under bremser. Det er så mye grep, masse støy og høyt bremser! Og grep Golf R, som selvfølgelig han delvis skylder i dette tilfellet de store bandene. På rullemotstand og slitasje vi ikke, fordi det var av underordnet betydning i utviklingen av denne gummi.

Uansett, VW gjør R enda bedre. Den raskeste Golf synes av natur ikke så fort og understyring takket være firehjulstrekk kan allerede ganske glatt på gassen i hjørnet. Makt nok, selv om denne motoren som mer touring er nødvendig enn du forventer. Vi kjører i tillegg til manuelle versjonen og kommer snart til den konklusjon at den versjonen med DSG virkelig er det beste alternativet. Ikke bare fordi du 400 Nm i stedet for 380, og er i 4,6 sekunder i stedet for 5,1 til 100 km / t sprint, men mer fordi sekstrinns girkasse og clutch ikke utmerke seg i letthet. Kanskje det er fordi disse bilene hver dag bli pisket, men vi merket at noen ganger på linken nederst bare ble sittende fast og veldig raskt fra to til tre bryter også ikke alltid fungerer. Og det ser ut nå bare en stor hastighet endring i denne lille sirkelen med alle sine korte straight og mange hjørner.

ikke nådeløst
Og så bremsene. Fenomenal. Vi lurer på hva bremselengden fra 100 km / t, men vi regner med at vil sikkert mot tretti meter på tørre veier. I tillegg er det utholdenhet av de fire stasjonene meget godt. Gang etter gang vi brenne dem ekstremt varmt og rundt hver sving, forsinkelsen er utmerket, som igjen i grep av dekkene spiller en viktig rolle. En annen viktig ingrediens for sportslige kjøreopplevelsen er kontroll. Den delen av Gulf mindre oppsiktsvekkende enn det siste eksempelet Renault Megane RS og de nye RS Ford Focus. Riktignok sender Golf R direkte og presis, men det er ikke som adrenalinet rushes gjennom blodet.

I tillegg, er kabinettet ikke er fritt. Volkswagen vet godt hva Golf driver, nemlig et kompromiss mellom svært raskt og fremdeles være i stand til å drive noe behagelig. Kanskje det er derfor han også er vanskelig fordi du må virkelig gjøre en stor innsats for å få litt bevegelse i ryggen. Hvor du på noen biler av denne typen etter gassløft vil bli behandlet på noe bryte ut bak partiet forblir Golf R unflappable i hans spor, hvor igjen de klebrige Michelins gjøre jobben sin. Kanskje det er den enkle og naturlighet som R er vanskelig beskjæring sent disken som er mest imponerende om denne bilen. For de som foretrekker det hele tatt ønsker en litt mer intens, bedre for Focus RS og den nye Civic Type R utseende.

Top 270 km / t
Hvor Golf R utmerker er det faktum at til tross for hans sportslige gener er en ekte golf, og derfor ganske brukbart for daglig bruk, uten å bli sint med støy eller knitrende hardt underlag. Volkswagen har funnet et godt kompromiss. Ny på valglisten er en titan Akrapovic eksos fra en velkjent produsent av sportseksosanlegg. Ikke forvent høyt brøl Gulf, er lyden fortsatt ganske inneholdt. Det gjør R tar en liten sju kilo lettere, som er ca € 3500. Og trekke opp en annen € 2681 fra kutt, så er det også 'performance' pakke på. Denne består av ekstra tonet glass for de bakre sidevinduer og bakrute, 19-tommers hjul av R GmbH, og en modifisert bakre spoiler som skaper ytterligere 20 kg bakketrykk. Videre fartsbegrenser av, forårsaker kombi har en toppfart på 267 km / t, og Variant selv 270 km / t. Sjekk noen alternativer og du må bare være en rask C-segment-stasjonen på over 70 grand for døren. Men selv uten dilldall R er ingen røverkjøp. BMW 140I og RS Ford Focus kvalifisere for disse pengene også i bildet. Burde ikke det være en rask golf, har vi en bedre tips til deg: Golf GTI Performance. Les den 26. mai våre første kjøreinntrykk.

  • +Meget god allrounder
  • +fantastiske seter
  • -Gearbox noen ganger sulky
  • -dyrt