Daihatsu Young RV 1,3 16V Turbo (2002)

Switching er sportslig, at maskinen er for eldre. Oh yeah? Hvor mange eldre har du vært i en slik gul Daihatsu Young RV Turbo sett suser forbi? At mening må justeres. Sporty med automatisk, annerledes. Gå! Gå! Gå!

Gisper etter pusten, ta vi våre solbriller som vi går til Young RH Turbo. For han er ikke en liten bit av gul: det er primal pop-popping-kanarifugl. Han sprutet mot deg. Gå rundt det, og du vil umiddelbart legge merke til den svært moderne baklysene. For ikke å nevne klubben av en luftinntak på toppen av hetten. Nei, slik yrv Turbo gå alt- bortsett anonymt gjennomgangstrafikk. Holde det i tankene glatthet.

eneste maskinen
Noe spesielt: Daihatsu produserer bare med automatisk, en ganske vanlig firetrinns med en særegenhet ham, kan du også bytte fra rattet ham. Det er F1 mann! Hører du ringe noen. Så det er ikke helt ...
Kommer tilbake til denne lille; Daihatsu Young RV er selvfølgelig vet du. En kjekk liten bil med slående utseende og et kult navn ... men han legger ikke så mye til den siste bilhistorie. Selv om han kjører kvikk men i gjennomsnitt, det gir noen fine interiør, men la den ligge poeng på bagasjen. Videre "han inne allerede utdatert, og du føler deg som teller Daihatsu fortsatt ikke ferdig med det tinny følelsen av japanerne i det siste. Vel, det er normal yrv. Dette er ikke bare fordi ... Turbo!

hold
Daihatsu funnet det moro å henge en firesylindret fire ventil 129 hk (!) Over hele forsiden av den yrv. Mye hestekrefter i en slik relativt lett bil, må det være spesielle. Vel, det er det. For spenningen Downing fire-fasen er å få sparken hvis ... hvis motoren er endelig plukke opp. Hvem pedal, får en tvilende maskin som ser ut til å spørre "sjefen virkelig ønsker å helt full?", Hold (til høyre) foten ned og få det "han endelig. Et skred av motoreffekten er utgitt av forhjulene og katapulter du til høye hastigheter. Raffinert, men det absolutt ikke utløper. Det er rå, rå og rå igjen. Men det gjør det morsomt. Fordi vi får tilbake visjoner om din morsom bil fra fjoråret fra Daihatsu Charade GTTI. Med de sprø tresylindret, tolv-ventil turbomotor på 101 hk. Kjølemiddeltemperaturen stadig mot den røde og de imponerende akselerasjonsstørrelser mellom. Når japanske kompakt stasjonen var fortsatt moro. Daihatsu og overlapper 't' m tilbake med denne yrv Turbo. Han er søt.

Ikke bare fest
Men det er ikke bare fest. For eksempel, er styringen fortsatt for lavt. Videre, setene er ikke sporty nok til å holde oss tungt muskuløs overkropp på plass. Videre bør denne bilen egentlig bare har antispinn. Fordi du går inn i et hjørne med føttene godt på gasspedalen, og den indre hjulet blir håpløst opprørt. Forvent ikke mye trøst i dette Turbo. Støyen ikke ligge (motor) og suspensjonen komfort er ikke høy. Den Young RH Turbo er derfor langt fra den.
La oss gå tilbake til automaten. Foruten den lysere sted dypt under dashbordet, er en merkelig knapp med påskriften Steer Shift. Trykk på den og du kan se selve maskinen upshifts og nedgiringer med knapper på eikene på rattet hyggelig. På hver side er en + (oppgiring) og - (tilbake). Som er vant til cornering - som styret må - og vi hadde eikene også høyere sitter på en ti-til-to-posisjon; nå er det 20 over 8. I seg selv opererer bryteren godt og definitivt gir en ekstra dimensjon når du går sportslig med Dai. Men at erfaring ikke stiger over helhetsinntrykket igjen av yrv Turbo. The Young RH Turbo er ganske allsidig leketøy, det er det.
PS: ikke skremme om du dykke inn i rev limiter hvis du er på styret bryteren. I motsetning til mange andre minibanker, dette betyr ikke automatisk slå seg på med maksimal hastighet. Skulle du gjøre det selv eller h i k k e n d fortsette. Anfall er 'ren' karakter, så å si.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Daihatsu
Young RV 1,3 16V Turbo
5-dørs, MPV
4-trinns, automatgir
for
2002
€ 16 999 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1298 cc
maksimal effekt95 kW / 129 hk ved 6400 rpm
maksimalt dreiemoment170 Nm ved 2800 rpm
Lengde / bredde / høyde3,765 mm / 1,620 mm / 1,550 mm
akselavstand2370 mm
masse tom902 kg
kapasitet498 kg
Mass trailer brems / uten brems1.000 kg / 350 kg
dekk175 / 55R15 Prisene
toppfart195 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt9,4s (8,4s)
Akselerasjon 50-80 km / t på D-s / -s
Akselerasjon 80-120 km / t på D8,5s / -s
målt drivstoff8,8 l / 100 km
(Produsenten: 7.0 l / 100 km)
CO2-utslipp165 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +Le!
  • +rimelig allsidig
  • +Nice utadvendt trener
  • -Lite kjøring / støy komfort
  • -Rå og røff på alle fronter
  • -Ulogiske knapper butikk