Suzuki Ignis

41In USA er et fancy begrep for de ekstra dollar du betaler for å kjøpe noe gøy: cool skatt. Å betale skatt for å være kul, eller å ha noe kult. Det virker som Suzuki denne komponenten også inkludert i prisen på de nye Ignis. Bilen er unektelig kult, men du også betale for sikkert. Er han verdt det?

Entry-level versjonen av den nye Ignis koste € 14 499. Men etter litt mer € 800 buy in Suzuki Baleno allerede, som er mer praktisk og komfortabel. Den sporty Swift er enda litt dyrere enn Ignis, når du kjøper en no-nonsense celerio for mindre enn 11 grand. Spørsmålet dermed boblende, Ignis er det som legger til den allerede store utvalg av små Suzuki. Svaret: en hip utseende og kek interiør. Intet mer, intet mindre. Suzuki ser det som seg selv. Den japanske merket ønsker å svømme med strømmen av kompakte, glitrende og uendelige tilpasse byen konstabler som Fiat 500 og Opel Adam. Målgruppene: livs designere (inkludert betyr den splitter unge, hippe byboere uten barn) og unge til hjerter (en fin eufemisme for over 55s). Det pryder Suzuki det siste målet ikke overse.

En fin utseende kan tilsynelatende hvilken pris, spesielt når du tenker på at du får tusenvis av euro mindre vært i en Volkswagen Up eller Kia Picanto. Som kan være mindre komplett enn entry level Ignis, men litt over 11 grand er du klar, og du definitivt ikke kjøre som en idiot. Kort sagt, Ignis du kjøper fordi du ser ut som om ham. De høyere salg er en fin bonus for de unge til hjerter.


CULT CAR

Fra det øyeblikket vi så Ignis og iM-4 konseptbil i Genève mars 2015, er vi sjarmert av modellen. En kult bilen i å gjøre, spør du oss. Ved styling signaler fra Suzuki fra syttitallet, som den bakre siderute som er lånt fra Fronte og tre gjeller i C-søyle, som er et blunk til SC 100 GX. Vi er våre verter også gjort til "grille" sammen panseret (en referanse til Vitara), svart A-stolpene (SWIFT) og dristige frontlykter og grille, som vi får et bilde av Cervo presenteres, japansk SC 100. sistnevnte forhold er usannsynlig, men konklusjonen er at Suzuki har akkurat satt ned en fryktelig fin bil, full av referanser til fortiden. Delikat smak, skjønt.


DEN ene eller den andre

Suzuki selv kaller den nye Ignis en Iconic Ultra kompakt SUV. I vanlig nederlandsk er ikke noe slikt som en modell beveger seg i skumringen sonen mellom A og B-segmentet. Han er 3.70 meter høy, forholdsvis høye og over gjennomsnittet bakkeklaring. Egentlig en bil som de tidligere Ignis. Den takhøyde er det riktig, alt du trenger når du taster inn baksetet være forsiktig at du ikke bump hodet. Benplass på baksiden er mer enn rikelig, takket være den glidende og 50/50-delt i baksetet, som er standard utstyr fra Select nivå. Statlig bank i bakre stilling er det 260 liter bagasje; med setet forover 100 liter mer. Benet plass varierer fra 16,5 cm. Så det er det ene eller det andre, men denne fleksibiliteten er hyggelig.

Opp foran du er på faste stoler med en ganske kort økt og se ut over en munter dashbordet med en sentral syv-tommers multimedia skjerm (ikke på Comfort versjon). Under det er en slags horisontalt satellitt som Citroens som tidligere hadde ved siden av hjulet. Du styrer den i Ignis med klimaet. Instrumentene med dets analog speedometer og turteller ryddig layout. Suzuki passer mange hardplast til interiøret. Finishen er ujevn brølende. Den dyreste versjonen, stilen, Ignis Adaptive Cruise Control og Lane Departure Warning. høres også en alarm hvis du svinger for mye. Dette systemet fungerer ved å plassere to kameraer over interiøret og bilen i en nødsituasjon kan fullføre stopp. Med dette sikkerhetsvalget om bord i Ignis ble tildelt fem stjerner av Euro NCAP. Ikke verst for en bil i denne klassen.


NO TURBO

Den eneste motor som leverer Suzuki i Ignis, 1,2 DualJet som leverer 90 hk og 120 Nm. Dette er en firesylindret motor uten turbo. Det var Suzuki ulønnsomt å gi bilen med 1,0 BoosterJet tresylindret turboladet motor, som har vært tilgjengelig i Baleno og S-Cross. Den DualJet møter Ignis fine. Han har nok av SPUNK, men ikke forvent trekkrachtvan en turboladet motor. støy er ikke så ille på motorveien, noe som gjør dekkstøy bare ekstra varsel. Dette gjelder også for sidevind følsomheten av den forholdsvis høye og smale bil. Fjæring og demping er på den straff side, spesielt for å holde det helle i den bøyen under kontroll. Med suksess, fordi du kan enkelt bøyes til Ignis. At straff chassis er mindre hyggelig på ujevnt underlag. Styringen er lett, men kommunikasjonen med forhjulene ikke liker det. Men fint svingradius på bare 9,4 meter. Den glatte-skiftende femtrinns vi har ingenting å kritisere hvordan robotisert girkasse oppfører seg, kan vi ikke prøve. Dette gjelder også for den valgfrie AllGrip firehjulsdrift.

Vi tildelt de 1,2 SHVS, en forkortelse for Smart Hybrid Vehicle av Suzuki. Sistnevnte synes temmelig overflødig tillegg til oss, men aldri tankene. Det betyr at Ignis er en mild hybrid, med en generator / startmotor som gjenvinner bremseenergi og lagrer den i et litiumbatteri. Som bistår motoren under akselerasjon (en økning på 50 Nm, noe som forklarer den raske 0-100-tid) og mater inkludert aircondition. Systemet tilføyer 25 kg til bilens vekt. Heldigvis Ignis med 785 kg ga ingen tungvekter. Til slutt, trykk i systemet, sammen med start / stopp, forbruk av 0,3 l / 100 km til 4,3 l / 100 km. Men må du gjøre en masse kjørelengde å gjøre opp for den ekstra kostnaden. Tillegget er vanskelig å uttrykke i mengder som VHS er kun tilgjengelig i forbindelse med den mest komplette utstyrsnivå (stil fra € 17 999).

AV ALT

Starter i januar, den nye Suzuki Ignis hos forhandleren. Importøren regner med å ha minst 2500 bilskilt satt på slutten av 2017. Eller at altfor ambisiøse eller for beskjedne, vi vet om et år. Vi lurer på om forbrukeren er klar til å telle ned omtrent 16 tusen for en bil å bare ha sin skøyeraktige kropp? For resten, gjør han mye bedre eller verre enn mange billigere Up eller Picanto. Den hipper Adam er en kvalitativ og et skritt fremover når det gjelder kjøreegenskaper. En trumfkort har den japanske i form av dens høyere foran, og to ekstra dører. Det gjør ham til en bil som til slutt alt. Vi håper det er nok til å vise Ignis lykkes, fordi det fortjener denne bilen - hvis bare alle
på grunn av sin høye kult faktor.

  • +hip utseende
  • +Kek interiør
  • -Flink til prisen
  • -Criminal chassis