Suzuki Ignis Sport 1.5 (2005) gjennomgang

6implementeringhastigheterByggeårKjøpsårKM-modus, når du kjøperkilometer~~POS=TRUNC siste
Ignis 1,5 Sport
5, manuell
2005
2011
90000 km
132 643 km
Gjennomsnittlige leser vurdering: 8.7 Ansvarsfraskrivelse MyReview

Beskrivelsene og kommentarer i avsnittet Myreview bil basert på personlige meninger og erfaringer fra brukere. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') kan ikke holdes ansvarlig for innholdet eller mulige konsekvenser. I Myreview bilen vil bli plassert både gode og dårlige erfaringer. Redaktørene kan uttrykk som ikke oppfyller reglene for oppførsel eller ulovlig endre eller slette hele tiden.

Det er ikke tillatt uten tillatelse fra Sanoma å bruke informasjonen for Myreview Auto eller til å spre seg gjennom andre medier.

første erfaringer

 • 103000 km
 • May 31, 2012 20:48

+ Ivrig motor og glatt brett
+ Grip, grep, grep!
+ komplett utstyr
- Styr vagt og indirekte rundt midten
- Helt hva
- høy er

introduksjon
Etter en kort eventyr med en Toyota MR2 ZZW30 jeg gikk på jakt etter en ung, kvikk, japansk Kombi. Siden det er nå ikke så gal lenger. Ved et uhell, jeg kom ut til meg ukjent versjon av en bil som jeg lenge hadde glemt: Suzuki Ignis Sport. Denne bilen deler noen opptredener med JWRC rally-versjonen, og det er bra for ham. Men det er et spørsmål om smak.

motor & girkasse
En av de store plusser i denne bilen er 1,5 16V motor. Denne motoren leverer med variable ventiltider og en meget høy kompresjonsforhold 109pk og det viser. For denne type motor, trekker det som en øl, spesielt ved høyere turtall, det er heller ingen innvendinger opp til frafalt 1500rpm. Han plukker deretter opp uten summende igjen minnelighet. Over 4000rpm, han også sette alle være en solid opptrapping, uten pistrete. Pluss er at det også er et fint metall Ronk fra kromendestykket av sportseksosanlegg. Veldig hyggelig, spesielt i en FWD, direkte og helt lineær gassrespons. Bilen gjør kjøringen alvor med gasspedalen. Sport føles raskere enn han er, men gjør stort sett det han lover (0-100 på GPS-målinger i 9,1 sekunder). Maksimal hastighet på 185 viser noe grotesk på telleren (går opp til 240 km / h). Ifølge heftet skal være Euro 98, men også 95-det går fint. I ett ord: topp motor.

Girkassen er den samme historien. Rimelige korte slag, lette, men med følelse. Du går med en tørr "pok-pok 'fra en korridor til en annen. Som det skal være. Det er en virkelig nær ratiobak, og gir deg ikke mer enn 2000rpm faller når man girer opp. Flipside av mynten: en masse turnere (rundt 4000) ved 120 km / t. Men det trenger ikke bry, fordi selv om det ikke er stille, det er ingen forstyrrende støy. Videre, så du har rett i det turtallsområdet der Ignis som en hare vil kjøre off. Selv noen kjøre forbi uten nedgiring er også en bit av kaken.

Grep og kontroll
Ignis Sport er 20mm kortere fjærer enn sine Tamer brødre og som er sårt tiltrengt for å gi en litt sporty håndtering av en høy bil som Ignis. Dessverre er det bare delvis vellykket. Det er fortsatt en relativt høy bil og det viser i svingene. Han lener seg over. Forferdelig er det ikke, men det er det mye for en bil med slike sportslige ambisjoner. Gode ​​seter er derfor ikke helt forhindret av entusiastiske svinger du henger til venstre eller høyre.

For å unngå misforståelser: håndteringen ikke lider av det. Ignis Sport holder seg til veien ved høyere cornering hastigheter. De Ignis Sport som standard 185/55 / ​​R15 dekk med Enkei hjul. Tilsvar mine. De har dessverre ikke i denne type hørsels hvit farge, så antagelig de sprayet en gang allerede. Når det gjelder dekk valgte jeg Bridgestone Turanza tallet. Disse dekkene gir etter min mening et godt kompromiss mellom grep, styrerespons, økonomi og komfort.

Tilting har implikasjoner for følelsen av stabilitet. Sammen med den rett og slett stiv fjæring, stiv bakaksel (!) Og lav vekt, gir dette den Ignis Sport noe urolig karakter. Men det passer hans karakter; Dette er en ekte guttejente som ikke er redd for å selv løfte et hjul. Han ble tatt med til den høye hastigheten på en høyre-venstre-kombinasjon for å vende det andre til sprinten mens du slår entusiastisk og dobbel clutcht. Dette er et godt eksempel på et innkast og-kast biler. Ikke bekymre deg om dine linjer, men kaste bilen med en slepebåt på rattet og foten plutselig fylt med en skarp sving av gassen. På landeveier, men også i en rekke rundkjøringer denne bilen er i sitt rette element. Koblingen med sin fetter rally er klart. Hvis du kjører Ignis Sport slik at du kan virkelig utrolig gøy med det.

Men det er noe å huske på, hvis du vil bruke en Ignis Sport som en daglig driver denne ensidige karakter. Kjør rolig, han holder en lav profil, og han ydmykt følger instruksjonene fra sin sjef. Den harde suspensjon vil ikke nekte for det, og kan være slitsomt på dårlig underlag. Dette gjør ham også hva zoekerig på motorveien. Kontrollen bidrar negativt til dette. Det er elektrisk drevet, og det gjør styringen føler ikke bra. Den lette natur er ikke et poeng. Men du får ingen tilbakemelding om middelklassen og den første centimeter styringen skjer rett og slett ingenting. Rask motorvei kurver gir derfor en noe usikker følelse. Hva mer er, ved at energigivende enn unaturlig kommer til å gi mye mottrykk. Kontrollen er absolutt den største feilen av Sport. Dette er ikke en barberhøvel, det er en øks.

bremser
Positiv punkt er de gode bremser. Dette er fint for oppgaven og la dessuten godt dosering. ABS og elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) er standard.

Sittestilling og interiør
Blikkfang er Recaro sportsseter som er eksklusive for denne versjonen. Disse setene er gode og gir kroppen din under mye støtte. Men det er ingen 'ører' å like ekte semi kar, slik at skuldrene dessverre noen sidestøtte gå sulten. De er også gode seter også tilbyr komfort og enkel oppføring. Det har gul maske i hodet, men det er greit for meg å leve.

I hendene har du et sportsratt i skinn med airbag som Suzuki fine grabs, men er ikke justerbar. Den girspak er det samme materiale. Accelerator og brems sitte tett sammen, noe som er veldig langt og-veldig enkelt. En venstre fot mangler, men det er ikke fordi du sitter oppreist. Du ser ut på en fart meter med de nevnte idiot skala og en turteller. Begge er hvit og belyst med blå lysdioder. Jada ser kult i kveld og går bra med kroppen farge og hodelykt reflektorer. Dashbordet er noen steder nepcarbon Det ser ikke forferdelig. Alt i alt en stor forbedring i forhold til en standard Ignis Interior.

Den boareal i Ignis Sport er bra for hverandre. Du har god plass, både foran og bak. Du sitter veldig oppreist, så ekstra plass i høyden er utnyttet smart. På baksiden finner du bare to tre-punkts belter og hodestøtter, og det er like klok som bredden ikke holder. Stammen er veldig liten. To kasser med øl og han er full. Baksetet lar seg brettes i to like deler, og deretter danner en akseptabel lasterommet. Rundt fører og passasjer er nok bokser / beholdere for små yngel.
Ignis Sport er gode på ting. Klimaanlegg var et billig alternativ, og er over. Han gjør det bra. Elektrisk justerbare og oppvarmede (nyttig!) Speil, elektriske vinduer og sentrallås med fjernkontroll sitter der som standard. Den "kjørecomputeren" Hans navn er ikke verdig, selv om timeren er det igjen nyttig å klokke rundetider.

Kostnader og vedlikehold
Ignis Sport er en økonomi bil, og tilbyr reell verdi for pengene. Spesielt når man tenker på at idretten i tiden etterpå bare koste 13 grand. Avskrivninger er liten Suzuki er vanligvis greit for en annen. Drivstofforbruket er ryddig, med tanke på ytelse, turtall, og kroppen stil: mellom 1 av 13 og 1 av 15.

Jeg har bilen nå 8 måneder og så langt har jeg ikke hatt noen feil eller ekstra kostnader. Forhåpentligvis det forblir slik. I alle fall, jeg stoler på.

konklusjon
Suzuki Ignis Sport har etter min mening en god pakke. Se så bra hvis du kan leve med kontrolltegn. Det er en skam at dette ikke er betalt mer oppmerksomhet til, fordi Sport kunne ha vært en hit. Nå er det fortsatt en god GTI.

første sving

 • 105158 km
 • 10 september 2012 20:51

Den første vedlikehold er alltid spennende når en brukt bil. Etter et år og 15 000 km var jeg nysgjerrig om eventuelle feil / svakheter.

At jeg var så 100% med det. Bortsett fra en eksosbrakett som skal sveises og en klem dør vindu (gummi) intet. Det er lagt merke til at bilen bruker litt olje, jeg regner med ca 1 i 15.000. Synes ikke noe galt med meg.

I mellomtiden, gitt Iggy Sport selskap av en '91 MX-5. Dette Mazda fyller eiendommer hvor Suzuki poeng Albury (styrerespons balanse) pent. I rett tid er denne bilen en Myreview.

Still going strong

 • 131000 km
 • 15 april 2014 23:05

I dag så Myreview noen har gitt nyttig innkjøp råd. Det er alltid gøy å lese. Så var det tid for en liten oppdatering.

I mellomtiden har jeg Ignis 2,5 år i min besittelse. Det er lenger enn noen annen bil jeg har hatt. Jeg kan bare si at bilen fortsatt vil. Det er virkelig en misforstått talent, og du bør ikke kjøpe den for å imponere. Min kone er fortsatt ikke veldig glad i, men folk som kjenner ham håndhever bilen respekt. Denne uken var han fortsatt i kategori biler råd autoweek som å kaste og kaste biler, og det er riktig hyggelig. Denne bilen er ideell for master-lift off overstyring. Men pass på hvis du prøver det på våte rundkjøringer

I fjor for første gå camping med denne bilen. Den kasseform og stiv bakaksel kan ha en overraskende mengde i banken flat! Vi kjørte 3000km uten smerter. Vel, kondensatoren av klimaanlegg brøt sammen. Kan skje med denne kjørelengde og alder selvfølgelig. Dessuten var ikke dyrt å lage. Samme erstatning for seg gassfjærer av bakluken (ble lam). Ytterligere gjen gjort to runder Nordschleife. Ignis viste seg å være veldig stabil og forutsigbar igjen her. Flott for adrenalin!

Bilen virker rimelig frisk og klar for mer kjørelengde. Jeg føler at det er litt slakk i suspensjon, men jeg merker at bare store lastendringer (Les: sportslig kjøring). Den beveger seg sakte koblingen forblir, men ikke verre. Ignis er en sykdom, tror jeg, fordi jeg leste det et sted i en bil test her Autoweek.nl. Videre er det en tetning av bodykit litt løs. Dette synes også en alder sykdom.

Hvis noen har erfaring med Ignis Sport, dele dem please!

Ferske lagrene og gummi

 • 132 643 km
 • 05.09.2014 16:56

Dermed APK med liten tur er over. Ved å la en liten 600 euro Ignis kan vende seg mot det. Nå kan jeg høre deg tenke: det er mye for rutinemessig vedlikehold. Nå var dette fordi også måtte erstatte venstre bakhjul lagrene (69 euro) og høyre (153 euro). Min mistanke om at noe i suspensjon ikke var helt bra var korrekt. Det går nå litt bedre. Videre bare la sikre nedleggelse av turen bodykit.

I tillegg var det etter 42.000km på tide å skifte Turanza på forakselen. Profilen nærmet 2mm og det var med de regnskyll i sommer merk. En liten understyring sender med gassen lys på den. Nå er det Potenza RE40A er under. Selv om jeg ikke har mye ennå med å kjøre på i skrivende stund, disse koblingene vises enda tynnere enn Turanza-tallet! I neste oppdatering vil jeg komme tilbake dit.

4.5
 • komfort 3.0
 • ytelse 4,0
 • pålitelighet 5.0
 • koste 5,0
 • Vil du kjøpe en bil fra dette merket? ja

Gi din mening om å skrive stil og brukervennlighet. Minst fem fikk karakterer, gjennomsnittlig rating vil bli vist.

 • dårlig
 • utilstrekkelig
 • nok
 • god
 • utmerket