BMW 2-serie Gran Tourer

61Wie en større enn gjennomsnittlig familie har hatt til nå BMW å bare gå for X5 med tredje rad. Gode ​​nyheter for de som finner for mye for noen, men BMW ønsker å kjøre: Her er to-serie Gran Tourer.

Fra tid til annen vil det bli sparket ned hellige kyr i bilen verden og også en ganske tradisjonell merkevare som BMW er å komme dit noen ganger skyldig. Er så ille? Eldre lesere vil trolig huske at BMW i begynnelsen av åttitallet av forrige århundre gjorde det utenkelige ved å annonsere en BMW diesel. De eldre enn lesere kan også vite at 524td viste en overraskende fin bil, på Freude Am Fahren få inboette. De litt yngre lesere sikkert husker at BMW avduket på slutten av forrige århundre, en stor SUV. Skam, tutet halv sure verden. Alle lesere vet hva X5 har blitt. Hva bonden ikke vet at han ikke spiser, men heldigvis han gjorde i fjor å smake på to-serie Active Tourer så han vil få dette supersized Beijers snack med forhjulsdrift løst av halsen.

Men la bøndene fortsetter å Yvon Jasper på og konsentrere seg om kjernespørsmålet og det er BMW 2-serien av Grand Tourer, en Active Tourer er forlenget så mye som 22 centimeter, og derfor har nok plass til en standard tredje rad til huset. Vel du kanskje tror at de har sveiset et stykke på baksiden av Active Tourer, men lettere BMW har ikke laget av. Selv om den subkutane teknikken, selvsagt, er den samme, øket akselavstanden med så mye som titalls centimeter. Videre vokste overheng bakover ytterligere ti centimeter og som setter bedre situasjonen. Å trekke seg ut av proporsjoner ting linjene tegnes på nytt på siden og for å hindre passasjerene å komme på tredje rad byrden av sardiner syndrom taklinjen går mindre raskt, noe som gjør ham tilbake opptil fem centimeter høyere slutter ved Active Tourer. Om resultatet er visuelt vellykket, vi selvsagt komme til deg. Det vil være BMW fans hard kanskje ikke appellerer, men konkurrent i dette segmentet avhenger over eller som plakat gutter Cribs? Rent tilfeldig går vi på turen tilbake til flyplassen i München BMW designsjefen Adrian van Hooydonk bump, så vi ber mesteren selv. "Denne bilen er ikke så mye ment for hard BMW-entusiast," han innrømmer. "Men det finnes folk som trenger masse plass, det være seg for sin familie eller hobby, men fortsatt ønsker å kjøre en bil lett å kjøre. De er de for hvem Gran Tourer er ment." Likevel, Van Hooydonk gjenkjenner umiddelbart Gran Tourer en porsjon tro for BMW: "N'te generasjon av en vellykket modell erstattes alltid peke en utfordring, men et nytt segment er like spennende." Gran Tourer er ikke bare en utvidet Active Tourer, bekrefter han også: "Begge modellene vi har utviklet samtidig ved siden av hverandre."

tenkte

Raskt komme i da, fordi det indre av Gran Tourer BMW Adept vil sikkert varme opp. Den berømte stil av BMWs ganske konsekvent trukket hit. Dashbordet er utformet vakkert tidløst, med rene, glatte linjer og gode materialer. Ergonomien er god idé, noe som gjør BMW igjen lyktes i å lage en fin ryddig instrumentpanelet uten å måtte skjule mange funksjoner. Hva vi sammenlignet de større BMWs har savnet det Headup display i frontruten. Gran Tourer har (avhengig av implementeringen, minst), har en Headup, men at det er ett av den type, så som blant annet innebærer at Peugeot, så med en opprettstående glass over klokkene. Synd, fordi det er mye bedre å få informasjonen inn i frontruten, og BMW har teknologien i huset. Polling viser at det ikke passer i denne bilen. Som har å gjøre med vinkelen på frontruten og mangel på plass under kuppelen klokker. For ikke å pålegge for mye fokus på øynene brennvidden på det projiserte informasjon må være minst fem meter og dette ligger frontruten overflaten. Dette er den mini system (som har det samme problem, selv om det vinduet igjen til vertikal).

hul

Den sittestilling i Gran Tourer er fine. Du kan velge nivået som tiltrekker seg mange mennesker til dette segmentet, men du kan la stolen rimelig dype lommer og kombinert med den kjente solid BMW sende deg langt rnaar du kan trekke deg sitte ganske sporty økende. På baksiden har du god plass; takket være svakt konkave ryggene forsetene, benplass ganske anstendig og den reviderte taklinjen får du også rikelig med takhøyde. Til en viss fleksibilitet for å øke BMW bakre glidbart i retning av fjorten centimeter. Det er i tre deler (40-20-40 prosent), men kunsten som Opel bruker de ytre setene nærmere du kommer til sammen 620 liter. Ryggen rive kan selvfølgelig (selv om det er elektrisk fra stammen, back up er gjort for hånd), og så ender du opp med 1820 liter med en ikke helt flatt gulv. Bakre etasje som er en smart åpning hvor du kan oppbevare pent i bakre hylle. Den tredje rad er romslig nok for barn og selv voksne kan sitte der ganske mange kilometer brettet, hvis naboen for noen lempning kan mønstre.

Det morsomme er at BMW tilbyr standard tredje rad på Gran Tourer. Men hvis du ikke ønsker det, kan du la det valgfritt .. på mindre pris på € 500. Det er bare hvordan du nærmer deg den.

Hvem denne bilen vurderer den karakteristiske BMW følelsen egentlig bør gå første prøvekjøring her. Fordi uansett hva de kaller seg, gjenstår det faktum at du mister den fine balansen i en bakre aktuator. Vi dykke i kjappe svinger og virkelig presse bilen fortsatt noe med nesen og så du bare av gassen for å korrigere. Vi drive 220i; som har 192 hk og 280 Nm, noe som tvinger deg til å føle virkelig i din kontroll.

Men du bør ikke gjøre den feilen å heve listen så høyt. Fordi selv om konseptuelt kanskje ikke en ekte BMW, kan vi si at dette er den fineste balansert bilen i sitt segment, og er da faktisk typisk BMW. Den sentrale kontrollen er rolig og stø kurs, men når du går i hjørnet, er det ganske direkte og kommunikativ. Det gir kontroll betydelig motstand, uten å bli for tung. Og denne balansen er også i rammen. Jo lengre akselavstand gjør bilen litt bedre balansert og demping klarer å holde en relativt myk fjæring for ulempene, noe som gjør Gran Tourer tid kan føle deg komfortabel og sporty. Tildelt, kopierer vi den dynamiske, justerbar demping og som ikke er standard.

tre Cylinder

Den 220i kommer med sine 192 hk fin fot, men dette er også den tykkeste bensinmotor og selvfølgelig Nederland hvor ridende i massen. Ned trappen, de tre-sylindret 118I med 136 hk (men som dessverre ikke var tilgjengelig under introduksjonen) og senere på sommeren vil det være en 116i med 102 hk. Når du kommer til vårt land den 6. juni, er det tre dieselmotorer tilgjengelig. Den 216d er en ny tre-sylindret dieselmotor med 116 hk, noe som er spesielt interessant for oss på grunn av 20 prosent tilsetning (både manuell og automatisk). Som dessverre ikke kunne kjøre enda. Det dukker opp på 218d og 220d. Sistnevnte har en standard automatisk transmisjon og bare muligheten for xDrive firehjulsdrift. Dette fungerer med en Haldex kobling av femte generasjon av differensial av bakakselen. BMW har gasspedalen som ekstra deltakelse i data, slik at bakhjulene raskere (bare på kommando av pedalen før slip er nært forestående) kan slås. En ekstra ventil som Haldex sikrer at bare forhjulsdrift også de siste rester av friksjon rygg er slått av, noe som i sin tur det som skulle redusere forbruket.