Audi Q2

119Compacte crossovers er svært populære de siste årene, men de tyske merkene er ennå ikke våget å. Q2 virker det som det Audi som katten er nå ute av treet.

Tyske merker ofte har en tendens til å se ut slik vinden blåser om å legge inn nye segmenter. Ofte nok, ikke tilfeldigvis, vitne inkludert fire-dørs kupé som var ganske mye født med Mercedes-Benz CLS. Den mellomstore SUV vokste delvis gjennom Hyundai Tucson og Toyota RAV4. Mye senere gjorde Volkswagen Tiguan, Audi Q3 og BMW X3 tilpasse deres utseende. Det samme scenariet vi ser i den kompakte crossover. Hvor vi er litt fnisete til Nissan Juke overvåket, Renault scoret gode salget av Clio og Captur kalt økes Mazda de er råtten sjokkert av suksessen til sin CX-3. Så det er tid for en grundig tyske offensiven og distribueres med Audi Q2.

design triks

A (Audi) til et nytt segment representerer en utfordring. Spesielt siden dette segmentet er hovedsakelig karakterisert ved glad, lekende former og fet design triks. Alle disipliner Audi med sin elegante, high-tech og virksomhet image fast bestemt på ikke å utmerke seg. To og et halvt år siden ble et nytt design sjef vedtatt, Marc Lichte, men da han hadde ingeruimd pulten sin og ble innlemmet den havnet i Q2 design er ikke så mye mer å røre den. De første klare manifestasjoner av hans håndskrift vi kunne se Prologue konseptbiler i fjor for en produksjonsbil som virkelig er hans hånd, må vi vente til neste generasjon A8. Likevel har Audi klart å gjøre ganske litt annerledes enn Q2 nedover ekstrapolering av linjen Q7 Q5 Q3. Merket kaller også dette Q-modellen SUV, men vi kaller Q2 mye heller en crossover. Selv om det er bare fordi Q2 danner en bemerkelsesverdig splittelse innenfor området av sin merkevare. Teknisk sett er det en stor grad A3, mens han optisk tidligere synes å være en hevet A1. I tillegg er det allerede Q3 den SUVvariant av A3. Q2 er derfor ikke mindre enn tyve centimeter kortere enn Q3, men også tyve centimeter lengre enn A1, slik at han faller nøyaktig inn mellom i størrelse.

FORFRISKENDE

Men hva gjør Q2 er nå en helt annen Audi? Dette begynner med slående enkelt ramme deksel som Audi har levert en sterk familie ansikt, men er også delvis på grunn av det faktum at de ulike modellseriene er alltid vanskelig å skille fra hverandre. Q2 har grillen, men det er formet annerledes. Veldig forfriskende er de skarpe linjene i sidene av Q2. De går i midten parallelt, men gå når du nærmer hjulbuene foran og bak plutselig i spiss vinkel fra hverandre, slik at det de weghebben tykk blusset hjulbuer. Den slags detalj gi Q2 en meget muskuløs og solid utseende, som dessverre er litt forskjøvet til baksiden, der baksiden av Volkswagen Polo ser ut til å bli inspirert. Men vi har det mest iøynefallende design detalj Q2 ikke hadde, og at C-stolpen. Stadig ser vi designere som kreative triks og leke med en av oppskriftene hun har å gi sin egen farge, som vi tidligere møtt i Cactus Citroen og Hyundai i20. For å fortsatt gjøre litt mer privat, kaller Audi dem 'blader', et begrep som de en gang brukt til paneler på sidene av R8. Formålet med plast ark er å skape en illusjon av at taklinjen synker lavere enn han gjør i virkeligheten, så trener igjen mer dynamisk utseende uten for mye tap av bakre takhøyde. Det må være noe for deg, fordi så langt Audi har ingen intensjon om panelene kan også leveres i bilens farge. Avhengig av hvilken modell du velger, de er lys grå metallic (Sport) eller grå (Design). Det vil imidlertid være mulig å bestille bladene i svart.

farget aksenter

For interiøret, har Audi i stor grad gått tilbake til eksisterende elementer av A3, ser alt bra betrakteren snart ulike komponenter. Den ut av boksen design av modeller som Renault Captur og Peugeot 2008 Audi ett skritt for langt, men ved hjelp av fargede aksenter (valgfritt, så du kan holde den i virksomhet) tok Audi gnir det fortsatt forsiktige mot den. Den som hengir seg med Pro Line Plus-pakken, den fantastiske virtuelle cockpiten blir, all-digital klokker klynge vi tidligere inkluderte TT, A4 og A5 så. Også en head-up display er en del av det. Den fremre sittestilling er bemerkelsesverdig lave for en crossover eller SUV. Bakre plass er egentlig ikke med oss. Den benplass er bare for en voksen på 1,90 meter, er utilstrekkelig takhøyde. Til tross for optisk illusjon av blader taklinjen driver fysisk også noen rask tilbake, og dette er prisen du betaler for det. I kontrast, er støvelen ganske anstendig for sin klasse. Q2 tilbyr 405 liter (kan utvides til 1050), er det Captur 377 liter og CX-3 du må betale for 350 liter.

NO KART

Likevel Audi Q2 sammenforetrekker Mini Countryman og derfor kreve en kart-lignende kjøreopplevelse. Det er etter vår mening litt for optimistisk, direkte tilnærming av Mini Q2 ikke engang. Men det betyr ikke at bilen Audi konsepter er fint dynamisk. Chassiset er litt vanskelig, men ikke ubehagelig, noe som gjør ham etter en rask tur gjenoppretter raskt og riktig. Den understyring er begrenset og vel kontrollerbar, som er delvis på grunn av den progressive kontroll. Dette representerer et utvekslingsforhold som er avhengig av graden av styrevinkelen. I midten er ganske rolig (komfortabel på lange turer), mens du får mye mer respons på styring i skarpe svinger og mottar tilbakemeldinger fra hjulene. Det fine med dette systemet er at det ikke er begrenset til de dyrere versjonene; hver Q2 blir standard. Vi kjører med 1,4 TFSI med 150 hk. En kjent motor, som er mer enn nok for denne kompakte bilen. Han plukker opp raskt og jevnt over et bredt turtallsområde.

nESTEN KONTINUERLIG

Den syv-trinns S-tronic er bygget opp helt nye. Gjennom optimaliserte olje kanaler og redusert indre friksjon, må han ytterligere å redusere energitapet. Slå han gjør likevel som alltid, raskt og nesten sømløst. Denne motoren er kun med forhjulsdrift. Quattro er også mulig, og deretter koplingen under normale omstendigheter, jevnt til den fremre og bakre aksler (50:50). I dynamisk styring av drivhjul seksti prosent av koblingen, mens under ekstreme forhold kan styres all kraft til en av de to aksene. Quattro er standard på TFSI 2.0 med 190 hk og 2,0 TDI også med 190 hk. Den 2,0 TDI med 150 hk kan utstyres med en ekstra kostnad Quattro-stasjonen, mens 1,0 TFSI med 116 hk, 1,6-TDI (også 116 HK) og har vår 1,4 TFSI med 150 hk bare forhjulsdrift. De tekniske spesifikasjonene for andre syriner er foreløpig ukjent. Audi Q2 vil i november til vårt land, og med en startpris på € 28990 han er litt på den dyre siden for ham i direkte konkurranse med Renault Captur og kalt Mazda CX-3. Nok en gang fylt en nisje ...

  • +Veldig hyggelig kontroll
  • +forfriskende utseende
  • -stramt tilbake
  • -press instrumenter