Volkswagen Polo

137Na ni år Volkswagen kommer med en helt ny Polo. Bilen er lengre og bredere enn forgjengeren, og tilbyr takket være en større akselavstand, mer innvendig plass enn noensinne. Spørsmålet er om du fortsatt har en Gulf - behov - eller tilsvarende bil.

Biler i B-segmentet i løpet av årene har vokst så kraftig at de ytre målene samsvare med C-segmenters av ikke så lenge siden. Mer konkret: den nye Volkswagen Polo er like lang som en Golf fra 90 Økt dimensjoner av kroppen, men ikke automatisk bety mer innvendig plass; av de strenge sikkerhetskrav fordi biler noensinne bli "tykkere". Det er bokstavelig talt flere mellom det ytre og indre panel, som for eksempel armeringsjern og kollisjonsputer. Den utgående Polo var en kompakt modell, egnet for en eller to personer og deres bagasje, men på den stramme siden for en familie. Volkswagen ga premieren på den nye modulære plattform (A0-kalt MQB) til søstermodellen Seat Ibiza, og det ble klart at den 9,2 centimeter akselavstanden vokst gjør en stor forskjell for fotbrønnen av baksetepassasjerene.

Polo er den samme, din reporter kan være 1,87 meter fortsatt god "etter seg" sitter uten poking knærne på baksiden av førersetet. Det er da de fleste konkurrenter eller på annen måte. Fordi hovedrommet er romslig, kan du i den nye Polo fint med fire personer på veien. Og du trenger ikke poser på fanget; med en kapasitet på 351 liter, har Polo den største støvel i sitt segment, med så stor som forrige generasjon Golf.


Innenfor linjene

Den økte lengden og bredden, pluss det faktum at hjulene står på hjørnene av bilen, har sin effekt på utseendet på den nye Polo. Han ser robust. Selv om modellen har blitt fullstendig redesignet, er forholdet med den forrige Polo åpenbare. Volkswagen passer her igjen oppskriften evolusjon snarere enn revolusjon langt. Dette gir liten overraskelse, men for klarhet. Du gjenkjenner Polo direkte, og du vet at bilen, på grunn av sin manglende flamboyant, tidfestede linjer fortsatt ser representative ti år. Forvent inne så ikke farfetched utforming grei, selv her Volkswagen slår pent innenfor linjene. Snakker av farger; fargen på den horisontale linjen på dashbordet, kan du tilpasse til din personlige smak. I denne baren huser også standard integrert multimediasystem med en 6,5-tommers berøringsskjerm i farger; tilleggsavgift vil ha en skjerm med en diameter på 8 inches (20,3 cm). Via App Connect, som samarbeider med Mirror Link, Android Auto og Apple CarPlay, kan du koble smarttelefonen til det. Multimedieskjermen fungerer gjennom de fysiske "knapper" (de faktisk er en del av berøringsskjermen) på sidene raskt og tydelig. En første i B-segmentet er Active Info Display, et digitalt instrument som vi kjenner fra dyrere VW-modeller. Det er ikke standard, men den ekstra kostnad på € 361 er ikke så ille. Det er ikke klart enn de vanlige analoge klokker, men det legger noe i den grad at du kan projisere kartet for navigasjon bred for nesen. Igjen, dette er mer en fin gadget enn en forbedring av lese en skjerm i midtkonsollen.

UTSTILLING agn

Volkswagen tilbyr salgs lanseringen av Polo slutten av oktober fem bensin og en diesel implementere. Senere følger flere motor- og / eller overføring alternativer. Turbo mindre MPI med 65 eller 75 hk trendlinje versjon utstillingslokalet agn, gass-TGI ikke er særlig relevante for Nederland. Fra 1.0 TSI bensinmotor med 95 hestekrefter, har du en strømkilde som gjør rettferdighet til bilen. De fleste av kjøperne vil velge å sende for dette, sammen med Comfortline utstyrsnivå. Den kompakte tresylindret gjør det mulig å sikkert akselerere seg hørt, men støyen holder konstant hastighet i bakgrunnen. Strekkraft er tilstrekkelig, og som heller ønsker å ha mer makt på hånden, kan velge den 115 hk versjonen. Fra midten av 2018, er det også en 1,5 firesylindret med 150 hestekrefter tilgjengelig, og GTI har alltid en 2,0 med 200 hk i nesen.

Vår testbil var utstyrt med den valgfrie Sport Velg modus adaptive dempere, men tilbudt 95 hk versjon ingen verdi. Motoren er også modig å ønske å ta en svingete sti i Sport-modus og i "Normal" er chassiset oss litt fast - alle spiller sine brede 17-tommers hjul en rolle. En 'Comfort' -modus dessverre mangler, men en kort innføring i 1,6 TDI uten disse demperne viser at tilfredsstillende standard tuning. Polo uttrykker runde alles venn slik vi kjenner det, han aldri virkelig utmerker seg, men ikke gjør noe galt. Kontrollsystemet er ikke så direkte, men godt forutsigbar. Den valgfrie DSG-salgsautomat - avhengig av motor med seks eller syv trinn - slår så raskt til en høyere motstand, hvilken motor er knapt stiger over 2000 rpm. Bra for forbruket, men dynamikken er annerledes. Heldigvis er det glatt-skiftende manuelle girkasser med fem eller seks gears tilgjengelig.

Vanskelig å slå

Var i forhold til konkurrentene og Polo er ikke det billigste valget. Likevel er det som VW viser oss at modellen ikke har blitt dyrere i forhold til forgjengeren. Avhengig av motor, Polo Comfortline og selv rundt € 400 billigere, mens en større, bedre utstyrt bil for å komme. Tradisjonelt om videresalg verdien av modellen gjør det bra, noe som rette høyere innkjøpspris i forhold til noen konkurrenter. Imidlertid er hans viktigste trumfkort interiøret. Bortsett fra nesten identisk Ibiza er ingen annen bil i denne klassen større. Legg til at fin runde kjørbarhet, tidløst utseende, god ergonomi og omfattende alternativ liste, og du har en pakke som er vanskelig å slå. Den nye Polo tilbyr alt du trenger for komfort over tå området. Det er i denne sammenheng mer enn noen gang et seriøst alternativ til en dyrere og ikke mye bredere Gulf.

  • +meget romslig
  • +god allrounder
  • -ingen røverkjøp
  • -Ikke veldig spennende