Dette er den nye Nissan Leaf!

234Na en lang teaser-kampanje for Nissans markedsføring maskin er lov til å avta. Fordi dette er den helt nye Nissan Leaf!

Den første generasjonen av japanske elektropionerene visste å finne kjøpere. Siden introduksjonen i 2010, solgte over 280.000 eksemplarer, og Nissan har gjennom årene prøver å holde tilbake oppmerksomheten ved å oppgradere modellen regelmessig. Således revidert omfatter ventilasjonssystemet, og var en stor 30 kWh batteripakken som er tilgjengelig ved siden av mindre 24 kWh pakke. Alt stativ kommet til en slutt, og på samme måte som den opprinnelige Leaf karriere. Barça Leaf betaler tilbake ham!

Tidligere teasers vi var i stand til å konkludere med at Nissan kaster den tekniske utformingen av en helt annen tilnærming. Den andre generasjonen Leaf har en 4,49 m lang og 1,79 m bred vogn som med sine påvirkninger av IDS-konseptet er helt på linje med resten av Nissan-gamma. Den elektriske Kombi går mindre å kjøpe det faktum at han er "annerledes", og ser ganske tett på. Som et barn av sin tid, Leaf har også et flytende tak blitt umåtelig populær. C-stolpen er faktisk bæres svart. Selv om taket er svart på bildene, er det også andre mulige farger. Akselavstanden er 2,7 meter like stor som den forrige blad. Men denne nykommeren med en vekt på 1,535 kg litt tyngre enn forgjengeren.

I det indre, samler Nissan en 7-tommers skjerm måle; setet og rattet blått belegg er karakterisert ved sying. Støvelen måler nå 435 liter. Nissan også setter inn skarpere styring ved å gjennomgå forsendelser i styrehuset.

drivverket

Så kanskje det mest interessante spørsmålet: hvor stor er batteripakken på nytt blad? Nå: 40 kWh. Denne kapasiteten er 10 kWh høyere enn den kraftigste pakke med 30 kWh som Nissan i dag tilbyr. Batteripakken er i forhold til størrelse nøyaktig samme størrelse som de 30 kWh leverer kopi i forrige blad. Nissan hevder å ha forbedret for å oppnå en høyere energitetthet, de individuelle celler av litiumion-batteri.

Ifølge NEDC syklusen, den nye Leaf har 378 kilometer å gå langt på en ladning. Til sammenligning er 30 kWh versjon av det første blad sparket målesyklusen i henhold til 250 kilometer. Den elektriske Nissan Leaf henger i den nye, 150 hk og 320 Nm sterke. Tidligere lag verdier ved 109 HK og 254 nm. Hastigheten endres ved 144 km / t er det ikke. For den som denne nye sett med muskler ikke er nok, har Nissan en kraftigere versjon, et trekk som er å få et større område. Dette vises etter lanseringen av Leaf.

dyktighet

Inside, den såkalte e-Pedal få et sted, en akselerator som får en annen funksjon ved å trykke på en knapp. Hvem aktiverer den såkalte e-pedal-modus kan Leaf tregere ved å la gasspedalen. Den fulle versjonen av gass Leaf bør til slutt gjøre en fullstendig stopp. Men den vanlige bremsepedalen skal brukes til kraftig oppbremsing.

Nissan viser Leaf propilot samme teknikk som Qashqai. Med propilot Leaf stand til å drive selvstendig innenfor ett kjørefelt på motorveien. Bilen bestemme hvorvidt hemmet i autonom modus eller gass og justeres. Systemet opererer ved hastigheter mellom 30 og 144 km / t. Leaf opprettholder sin posisjon på banen, selv i svinger. Flere autonome funksjoner vi finner under overskriften ProPilotPark. Leaf er faktisk i stand til å sette seg inn i en parkeringsplass. Bilen er her så seg foran og / eller bak. Listen fortsetter med business as Lane Departure Prevention, adaptiv cruise control, automatisk fjernlys, Forward nødbremsing, Fotgjenger februar, trafikkskilt anerkjennelse, advarsel for kryssende trafikk og Nissans Around Vis Monitor.

Kjøretøy-til-gitter

Energien i batteripakken på Leaf er ikke nødvendigvis ment for bilen. Bladet kan henges på strømforsyningsnettet takket være såkalt V2G teknologi (bærer-til-nett). Nissan gjør dette for å gi støtte "[...] prosessering av de uregelmessige fornybare energistrømmer, slik at grønn energi er lettere tilgjengelig og billigere." Leaf eiere som henger sine biler til strømnettet kan tjene penger med dette.

Nissan lagrer ordrebøker for den nye Leaf i oktober åpne. I januar vil de første eksemplarene skal leveres neste år. En startpris vil følge snart. Nissan produserer den nye Leaf i Oppama ikke bare ligger i hjemlandet, akkurat som tidligere i Smyrna (USA) og i Sunderland.