Volkswagen Beetle Dune

43Eind sekstitallet ved Beetle-baserte buggy baja feil og veldig populært på vestkysten av USA. Med et nikk til fortiden, er Volkswagen nå presentere Beetle Dune, opgeruigd som deg slik at du kan delta i sanddynene. Er det bare om utseende eller er det mer?

I 2000 presenterte Volkswagen Beetle Dune, ganske opgeruigde studie basert på New Beetle. For to år siden på bilutstillingen i Detroit igjen skinne et konsept kalt Dune Beetle. Denne gangen, mindre ekstrem enn da, selv så realistisk at du kan bare kjøpe den i september, enten fast eller som en cabriolet. Volkswagen Beetle Dune førast tilbake til dunebuggy og baja bugs nesten femti år siden, tøff og høyt på bena. Den vits av vognen var at de var ekstremt lett med en polyester vogn. Takket være et bredt sett av dekk og motoren i løpet av de drevne bakhjulene du kan gå en lang vei med slike lette vogner på stranden og - selvfølgelig - sanddynene. Hår i vinden og gå.

Volkswagen har selv vært i stand til å skape et terreng kjøretøy verdig en vanlig bil. I 1990 kom de i Wolfsburg nesten fra scratch med Gulf land. Golf II som sto på en hevet suspensjon, hadde et bredt sett av dekk og hadde firehjulstrekk. Bortsett fra at han så tøff, han kunne få noen, i hvert fall sammenlignet med vanlige Wavelets.

På Volkswagen Beetle Dune takler forskjellige. Selv om VW har teknologien hjemme og utseende som vekker forventninger, ikke Dune ikke har firehjulstrekk. Men det er blant de støtfangere og terskler metalliske skidplates om det var en ekte terreng monster. Sorte hjulbuer holde innenbords bredere dekk. Oh, og kanskje den mest betydningsfulle nyheter: bilen er en centimeter høyere på bena. Det gjør Beetle definitivt mye tøffere. Alt i alt er det en crossover å noemen.Ons det ikke er klart at bilen nok for Volkswagen Beetle Dune deretter et veikryss. Og stranden? Vi tør med dette heller klumpete FWD definitivt ikke.

flaunt BLÅST

Volkswagen produserer Beetle Dune unntatt med 1,2 TSI og 1,4 TSI bensinmotorer også med 2,0 TSI fra Golf GTI, og i tillegg ekstra oomph også et rikere standard utstyr. Den starter prisen for Beetle Dune er € 29 090. Det er i så fall den tette versjon 1.2 TSI motor og sekstrinns manuell. For 1,4 TSI med DSG er bedt € 33 050. Prisen på versjon med 220 hk to-liters leveransen fra november starter på € 36 150.

Vi kjørte Dune Beetle Cabriolet med sistnevnte motor, koblet til en sekstrinns manuell. Uten spor av nervøsitet motorrespons rett på gasspedalen. Dra over et bredt turtallsområde er allment tilgjengelig, så å bytte til en minimert: det så behagelig for føreren. Det justerer perfekt med rammen, som om motoren er delt med sporty Golf GTI, tegnet av bobla Duneonderstel har ingenting å rask Golf vanlig, hovedsakelig fordi den ekstra centimeter bakkeklaring. Fjærer og dempere til Beetle Dune skreddersydd for komfortabel cruising. Bedre spasertur. Dermed, akkurat som på sekstitallet gjelder igjen: panseret åpent, hår i vinden og gå. Noen ganger tror vi over vindstøy å høre skurrende lyden av en luftkjølt boxer-motor ...

BEETLE OPPDATERT

Foruten ankomsten av den tøffe Dune Volkswagen etter sommeren også annonsert en mindre oppdatering til den vanlige Beetle. På utsiden, hovedsakelig nydesignede støtfangere, sa front nå har åpninger i stil med Dune. På innsiden er de viktigste endringene begrenset til ting som nye ringer og instrumenter lysere belysning.