Opel Agila 1.0 Edition (2011)

Dashbordet i Agilas danner en tett og praktisk helhet; den morsomt rpm tellertje er ellers standard.

Dashbordet i Agilas danner en tett og praktisk helhet; den morsomt rpm tellertje er ellers standard.

Den bakre setemekanismen fungerer meget bra.

Den bakre setemekanismen fungerer meget bra.

På baksiden er ganske romslig, alle vil virkelig lange folk bare vil ha mer takhøyde.

På baksiden er ganske romslig, alle vil virkelig lange folk bare vil ha mer takhøyde.

49th nåværende Agila pågått i noen år, og vil bli erstattet før altfor lang tid ønsker å utvikle en ny modell som General Motors seg. Den nåværende Agila er fordi fortsatt oppstå fra samarbeidet mellom Opel og Suzuki.

Teknisk, Agila nesten identisk med Suzuki Splash, som er bygget på samme fabrikk. Bare foran og bak en del av Opel er forskjellige. De utstyrspakker til de to modellene er ganske forskjellige fra hverandre, så du må bare å puslespill hvis du ønsker å sammenligne prisene på begge tvillinger.

Utseendet på Opel Agila kan ha blitt avgjort. Den ganske kort akselavstand og høy vogn ikke umiddelbart gir en sporty tone, men noe har vlots liten MPV fortsatt. De store lysene på Opel gi bilen et særegent utseende. Selv om han ikke er den yngste, ser Agila definitivt ikke høyt oppe i årene. Opel og Suzuki ha det gøy er i stand til å kombinere veldig pent med funksjonalitet. Og uansett hva du kan tenke på interiøret, kjedelig er ikke bestemt. Alt er pent ferdig og du har god plass for løse gjenstander. Hensiktsmessig er beholderen med klaffen sentralt på dashbordet. Den medfølgende stereo høres veldig hyggelig, men dessverre har ingen tilkoblinger for eksterne lydkilder, og også til andre enheter og ladere til å henge svinger til 12V. Som for møbler, er Agila blant de beste i sitt segment. Han er fine, komfortable stoler.

I løpet av testperioden hadde vi en susende mellom røye, som vi hadde i en dag og ned til North Wales (2000 km), derfor valgte vi Agila, og vi fikk ingen angrer. Og på baksiden er det et flott sted i Opel. Du er ikke bare god, folde går veldig pent. Setet og rygglene beveger seg i en jevn bevegelse flat, og som er i sterk kontrast til de relativt spinkel strukturer med mange konkurrenter.

Kort femte giret

Blant det lille panseret på Agila, er det en 1,0-liters, tre-sylindret motor. Den driepitterje med 65 hestekrefter på papir en maskin som lager sorte linjer på asfalt, men det er godt å leve. Det har en nedside. For å ekstrahere den maksimale, er den femte tannhjul holdt svært kort. Ved 120 km / t viser veivakselen 3800 rpm og som gjenspeiles i forbruket, noe som absolutt ikke er lite som 1 til på 12,9 for en bil av denne størrelsen. Og du hører det. Separat, Agila sender hyggelig og femtrinns føles ganske nøyaktig.

Vår Agila var ganske komplett, men det viser også reflektert i totalprisen. Vi kjørte den utgaven som omfatter luftkondisjonering, turteller, lyd, dobbelt lastegulvet og elektrisk justerbare og oppvarmede sidespeil. I tillegg til dette auto betale ekstra for metallic lakk og stil pakken. Det omfatter bakre privatliv glass, 15-tommers legering hjul og en skinnratt.

Samlet kan vi si at Opel tolkning av Suzuki Splash føles veldig moden, hovedsakelig takket være en god chassis og en fin finish på interiøret. Den tresylindrede husker helt hvordan de skal håndtere den 950 kilo bil, men det må jobbe veldig hardt. Og som oversetter til et relativt høyt forbruk.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Opel
Agila 1,0 Edition
5-dørs, MPV
5 gir, manuell
for
2011
€ 11 695 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor3-syl. i tråd
Displacement996 cc
maksimal effekt50 kW / 68 HK ved 6000 rpm
maksimalt dreiemoment90 Nm ved 4800 rpm
Lengde / bredde / høyde3,740 mm / 1,680 mm / 1,590 mm
akselavstand2360 mm
masse tom950 kg
kapasitet535 kg
dekk185 / 60R15 Prisene
toppfart160 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt14,9s (14,7s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/47,1s / 9,5s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/515,0s / 20,4s
målt drivstoff7,8 l / 100 km
(Produsenten: 4,8 l / 100 km)
CO2-utslipp109 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +stramt chassis
  • +Mange føler i kontroll
  • +Foran, mye plass
  • -Relativt høyt forbruk
  • -Ingen sprint pistol