Gjennombrudd i batteriteknologi utvikling

64Een American-portugisisk forskerteam hevder å ha funnet en måte å gjøre batteriene billigere og sikrere. Viktig for bilindustrien: kapasiteten er også betydelig forbedret.

Ledet av den amerikanske ingeniøren John Goodenough arbeider team fra University of Texas og Universitetet i Porto til en såkalt all-solid-state-batteri. Ifølge allerede 94-åringen (!) Goodenough, som også sto ved vuggen av litium-ion-batterier, kan denne teknologien bli lagret tre ganger så stor mengde strøm. På den meldingen Bloomberg. Batteriene kan være laget utelukkende av glass, og for å bruke felles og lett-å-win natrium i stedet for litium. Likevel generere en stor fordel er at med denne teknologien, kan batteriene være mye mer kompakt og mindre varme.

Nøkkelen neste trinn i denne forskningen er å kontrollere serieproduksjon. Det bør utforskes store batteriprodusenter som kan og vil bringe begrepet Enough mye i praksis. Ifølge en analytiker fra Bloomberg kan ta en stund, fordi det er ofte tenner smerter under den første storskala produksjon av slike nye teknologier.