Mercedes-Benz GL 450

For første gang i sin virksomhet Mercedes-Benz på grunn av den såkalte full-size SUV. Den nye GL-Klasse, kan den store, brautende bror av ML romme syv personer og må fremfor alt å score i det landet der det er bygget, USA. Vi var i San Francisco og å etablere kunnskap om GL, som i september gjør overfarten til Europa.

Alt er relativt, viser nok en gang når du kjører gjennom California i en Mercedes GL. I Nederland tårn deg med dette 5,09 meter lang og 1,84 meter høy SUV med letthet over alt og alle, på den andre siden av Atlanteren kan neppe falle med den på. Her er du omgitt overalt med overdimensjonerte pickups, varebiler og SUVer; en heftig bil som Mercedes GL er nesten glemt. I tillegg virker ingen amerikansk å ha det kjøre en helt ny modell. Om man ser GL for ML til, som i seg selv er ikke overraskende, ettersom paret har ganske noen likheter. Uansett, GL, en syv-seters, passer full størrelse SUV i de amerikanske gatene, men vil bli klassifisert som stor og klumpete, en skjebne som synes innvilget en tilsvarende bil som Audi Q7 oss drevet. Mercedes-nederlandske importøren forventer ikke noe hastverk for GL, som kommer med oss ​​i september i fire motorvarianter. I år er prognosen hundre stykker. For klarhet, er GL ikke etterfølgeren til G-Klasse, "torget" terreng bøddel allerede feiret sitt 26. års jubileum i år. G foreløpig bare forblir i produksjon, GL er et tillegg til det som allerede er fastslått ikke-barnaktig Mercedes-oeuvre. Sammen med R og ML er den GL i US Tuscaloosa, Alabama skrudd sammen. De tre deler, derfor, sammen med bunnplaten, er selvfølgelig er akselavstanden for de GL lengre (16 cm, for å være nøyaktig) enn de av ML. Videre de to SUVer som jeg sa mange likheter, slik at du ganske mye finne det samme dashbordet i begge bilene. Men forskjellene er betydelige; der ML er sportslig berøring, fremhevet ved en forholdsvis glatt linjer som GL er mye mer som en ikke-tull bil ut av hjørnet. Funksjon synes å være å danne, spesielt på baksiden av bilen, som synes å ha blitt trukket med en linjal. Inntil A-stolpen er ML og GL fint kamp. Mercedes-Benz hadde noen ikke så mye valg utformingen av ryggen; en skrånende taklinje hadde utvilsomt pakket estetisk bedre, men at det kunne shoot på en av de viktigste målene for bilen: syv voksne bør passe. Skikkelig, er det. De lyktes. Individer som, ved hjelp av forovervipping av møbler av den andre raden av sete sitter på en av de to baksetene, må holde det der en stund fylt med nok plass for hodet (979 mm), og ben (815 mm mellom skinnene). Ekstra kostnader, de bakre to seter elektrisk sammenleggbar.

land Verdig

At Mercedes legge en L til G ikke direkte offroad evner har satt over bord, GL viste seg (etter vår standard Offroad Pro pakken) i løpet av et kort møte på en gjørmete skråning. En automatisk låsing sentrum og bakre differensial fordele drivkrefter, elektroniske apparater som ESP, DSG (nedoverbakke hastighet Regulation, kjøretøyets utfor holder ved en konstant, for å sette seg hastighet ved hjelp av bremse intervensjoner) og standard AIRMATIC-luftfjæring med nivåregulering (tre- stillingene eller automatisk, maksimal bakkeklaring 307 mm) sikre at GL kommer en lang vei i terrenget, der naturligvis lavt gir er ikke mangler. Det luksuriøse karakter av GL bidrar til trolig svært få mennesker vil ta bilen langs gjørme. Under vår innledende gjennomgang av GL 450, var vi også flest miles på asfalt, der det står at ikke akkurat lys (over 2400 kg) GL er ganske lett å manøvrere. Kontrollen vil bli justert litt mer direkte i Europa, selv om den amerikanske tuning absolutt ikke skuffende. AIRMATIC system blir også litt mindre deinerig karakter, og dessuten er det GL med oss ​​utstyrt med ADS (adaptive dempere), som gjør den mindre tilbøyelig til bilen. Dessverre ADS mangler på vår testbil. Med 340 hk og 460 Nm gir 4,6-liters V8 i GL 450 rikelig med kraft til å klare seg fint. Hva heter på 7,6 sekunder du vært i 100 km / t! Og med en så stor, tung bil. GL 500 gjør dette ett skritt videre, selv om forskjellene med 450 er faktisk ikke engang så stor. Diesel beboerne kan kontakte GL 320 CDI og 420 CDI, utstyrt med henholdsvis en V6 og V8. Sistnevnte er den nye 306 hk og 700 Nm generere common rail med doble turbo som vi kjenner fra E-klassen. 320 CDI er mindre kraftig (224 hk, 510 nm), men hopper godt zuinger med brennstoffet (9,7 versus 11,3 liter per 100 km). Alle GL er koblet til et hus fra 7G-Tronic container og også i denne bilen, beviser syv-trinns automatgir igjen å være en av de aller fineste i sitt slag. Amerikanerne elsker litt squishy brems er greit, men vi europeere fremdeles foretrekker mer direkte respons fra pedalen. Merdedes det er også noen endring i de internasjonale markedene.

bli vant

I full størrelse SUV kan for Mercedes-Benz selv er ny, vil selv nederlenderen må bli vant til denne typen heftig vognene av europeiske produsenter. Med ankomsten av Audi Q7 og Mercedes GL er sikkert servert kunder som ønsker god on- og off-road evne (Q7 er sistnevnte, forresten, betydelig mindre egnet for mer først) og fornøyd med z ' n syv på veien vil. For voodeligste GL 320 CDI, 90 tusendels tykkelse bør plasseres på bordet. Ikke noe. Den foreløpige vinneren er GL 500 med en pris på E 124 600. I september, alle motorvarianter umiddelbart tilgjengelig.