VriMiBolide: Vector W8

28Vrijdag, tid for VriMiBo. Der kroketter, ost terninger, drikke i hånden og snakke med kolleger om biler. Så gå enda bedre i helgen. For å hjelpe deg med det, presenterer vi hver fredag ​​VriMiBolide, bilen for å løsne tunger i løpet av fredag ​​ettermiddag drinker. Denne uken: downright bisarre Vector W8!

For VriMiBo Denne uken går vi tilbake til slutten av 80-tallet, til en bil som ser ut til å være fabrikkert med en frodig automotive fremtid i tankene. Vi snakker om den Vector W8, en bisarr produkt av Vector Aeromotive Corporation som brukes til å W8 av de da moderne teknikker fra verdensrommet. Vector tok sin skarpt tegnet amerikanske Beefcake så avansert at det var snakk Aero Motive Engineering.

At alt høres flott ut, men hva vi har tryllet her er egentlig virkelig på våre skjermer? Vi starter med tallene. Vector W8 har - selv om navnet antyder - en V8 twin turbo Chevrolet bak forsetene, med en kapasitet på 6,0 liter. Dette gir bare 1500 kilo Yank 660 hk og 880 Nm. Vekten ble holdt lav ved en skall som ble fremstilt for en stor andel av aluminium. His var sammensatt i sin zachst nevnte ekstravagant coat fra en blanding av karbon-fiber og kevlar. Legg merke til at vi snakker om slutten av åttiårene.

Hvis 660 hestekrefter, men det var mager, måtte, i samsvar med intensjonene i knotter og glidere losset dashbord boost-knappen for å gi en flick. Ladetrykket økes dermed betraktelig og hevdet Vector W8 således kunne gi ut til over 1200 hk. Standarden gjorde i mindre enn 4,4 sekunder til 100 km / t katapult. Hans toppfart var langt rundt 400 km / t skal være, men det er egentlig aldri blitt testet. Hans forgjenger, W2, men visste mindre strøm tappe på 390 km / t, så det er ganske sannsynlig at W8 kan få sin skryte sant.

W8 var også en videreutvikling av W2 fra 1980. Denne konseptbilen med en 600 hk 5,7-liters V8 (bilde 11) har nå 160.000 kilometer på klokken, og det er usannsynlig at mye der som kommer. Fierce enheten er faktisk demontert og et sted å samles i Vector lageret støv.

I begynnelsen av 1989 to prototyper (foto 10) ble produsert og senere samme år rullet den første definitive eksempel fra arbeidsplassen. Etter 17 stykker ble stanset produksjonen i 1993. Dette var ikke helt frivillig; Vector ble utsatt for en fiendtlig overtakelse av den indonesiske Megatech, som ville kjøpe et år senere Lamborghini. Vector W8 hadde lyst til å se bli etterfulgt av WX3 og WX3-R, en roadster-versjon. Utover prototyper (bilde 12 og 13) ikke er nådd, imidlertid.

Ledet av Megatech dukket M12, en ombygd Lamborghini Diablo som også 17 eksemplarer ble bygget (bilde 14). I begynnelsen av inneværende årtusen Vector kom i hendene på de opprinnelige eierne. Disse parkert på LA Auto Show i 2007, den siste tiden studiemodell: WX-8 (Toyota Supra-lykter, bilde 15). Under panseret er en nesten utenomjordisk 10,0-liters V8 - i henhold Vector - en effekt på 1850 hk, en toppfart på rundt 450 km / t ...

Den amerikanske versjonen av Top Gear på rattet i den magisterial W8: