Fiat 500 TwinAir 100

39Hoewel han allerede vært på markedet i nesten syv år, populariteten til Fiat 500, men ser ut til å ta av. Men det er mange konkurrenter i feltet, som den nye Renault Twingo. Med en svært beskjeden ansiktsløftning og en sterkere Twin-Air motoren liten Fiat bør gå for en stund kan.

Noen biler har aldri synes å bli gamle. Bare ta Fiat 500. Han fortsatt ser frisk og bijde tid. Men konkurransen er åpenbart ikke stille. Men det er ingen grunn for Fiat til, bortsett fra et par nye farger, nye belegg og andre lettmetallfelger, mye endring for modellåret 2014. Den viktigste nyheten er funnet under panseret: Ekko inkluderer Alfa Mito og Fiat 500L er den lille 500 er nå tilgjengelig med en sterkere versjon av de to-sylindret Twin-Air. På det nederlandske markedet blir til 100 i stedet for 105 hk, noe som gir CO2-utslipp som med andre Twin-Air versjoner er lav nok for 14 prosent aggregering.

Den kompakte turbomotor er kekke 500 skrevet på nettet. Der mangel på raffinement i 500L er en alvorlig ulempe, passer hysterisk branieschoppertje perfekt med sin lille tre-dørs søsken. Ok, ved høyere hastigheter skriker han veldig oppmerksom på, men du får rett og slett energisk ytelse i retur. Den lenge tweepitter avhenger av gass, spesielt når du slår på sportsmodus. Derfor farger den nye digital instrumentering rød.

overraskende dynamisk

Den 500 har en overrask dynamisk chassis, hele sportslig er lurt av en heller vanskelig demping; kumlokk og jettegryter er overlevert lite subtile til beboerne. Og hvis vi fortsatt brumm inkluderer romslighet av interiøret er svært moderat. Dette er selvfølgelig en liten bil, men en moderne A-segmentering som Volkswagen Up har å tilby både foran og bak passasjerene betydelig mer plass og gjøre mer romslig. Lengre drivere er egentlig ikke komfortabel i 500 - som er høyt på boksen med en kontroll som er tilbøyelig og et bredt midtkonsoll som representerer en konstant trussel mot høyre kne.

Men det ser også inne alle fortsatt fine, mind you. Uansett, vil fansen være ulempene med umiddelbar dekke 500 av kjærlighet med mantelen. Og han har også nok styrker. Den nye krydret Twin-Air motor vet at uansett å få ut det beste i 500 oppover.

Den oppdaterte 500 er nå i utstillingslokalet, med Cult som en ny toppversjon. Dette er blant annet utstyrt med en hands-free system med Bluetooth, automatisk klimaanlegg og elegant skinn fôr Poltona Frau. Forventes ikke å endre start prisene. Den 100 hk-versjonen vil være tilgjengelig senere i år. Prisen er ennå ikke kjent.