Audi Q5

64Weinig segmenter kan overgå populariteten til mellomstore SUV. Det er derfor Audi har gjort alt mulig for å forbedre det nye Q5 på alle fronter. Potensialet er en imponerende all-rounder, men hvilke alternativer du huke er svært viktig.

Hvis du vil huke når du kjøper en Q5 bare ett alternativ, la det være den adaptive luftfjæringen. En av de største nyvinningene i den mellomstore SUV fra Audi og en som etterlater et svært positivt inntrykk på første bekjentskap. Det gjør forskjellen mellom den mest komfortable og mest dynamiske tilstanden i Drive Select-systemet bemerkelsesverdig stor, mye større enn bare adaptive støtdempere kunne. I den første stilling bilen svaier nesten, så myk han er. Sett det rett ved siden av dynamisk og hele bilen faller litt nærmere asfalten. Rollen var bare nå trener på hjørnet oppføring forsvinner. Det som gjenstår er en bil som har best grep enn du trenger en SUV, og som har et overskudd av trekkraft takket være quattro firehjulsdrift, selv i pseudo-off-road dekk. Snakker: også ytelsen på brolagt veier skal lufte i forveien. En spesiell offroad / heis modus, bilen 4,5 centimeter høyere opp enn vanlig. Dette er gunstig for kjøringen vinkel og bakkeklaring. Kort sagt, er Q5 med luft under alle omstendigheter helt opp til jobben.

Kanskje han ikke er så sporty som en BMW X3 og ikke så behagelig som en Mercedes GLC, men han kan bli tatt over hele linja lett konkurrere med de to bilene. Videre er lys og ikke veldig tydelig kontroll i Q5 ikke egentlig en bummer. Avstanden at apparatet skaper mellom sjåføren og omverdenen, det passer inn med resten som råder inne opp til hastighet. Det er også et alternativ: ekstra store vinduer bidra til å effektivt holde ut vind og andre lyder.

TDI

Siden Q5 deler mange teknikker, inkludert A4, er motoren serien også svært like. Ved oppstart, er det et valg av en 252 hk 2,0 TFSI bensin og to dieselmotorer: en 2,0 TDI med ønskede 150, 163 eller 190 hk og en 3,0 V6 TDI. På grunn av sin relevans, velger vi den mektigste fire-sylinder. Det er ikke i det hele tatt en straff, fordi med 190 hk og 400 Nm litt problemer med nesten 1800 kilo Audi rundt fra 1750 rpm, har TDI. Selv oppoverbakke, Q5 lett hastighet og med mye isolasjon du knapt høre ham. I bakgrunnen gjør S-Tronic automatgir også stille utført med dobbel clutch. Under normale omstendigheter, endrer overføring jevnt og raskt, med en litt mer offensiv kjøring reaksjonene er fortsatt våken. Ytelsen til denne stasjonen er så lett at den 163 HK varianten er sannsynligvis tilstrekkelig. Spesielt siden dreiemoment på 400 Nm er nøyaktig den samme. For nå, den 150 hk-versjonen er den eneste som ikke er utstyrt med firehjulsdrift, selv om det er et alternativ.

MATRIX LED LIGHTING

I likhet med de motorene er også vanlig for sikkerheten til A4 og derfor nykommeren i dette området i det hele tatt. Spacer cruise control med fil assistent, automatisk bremsesystem, blind flekk sensor, veivalg, det er alle tilgjengelige. Den automatiske bremsesystem er faktisk standard, samt xenon lys. For ekstra synlighet er valgfritt Matrix LED-belysning, også Q5 ansiktet ekstra sent varsel. Inntrykket laget av interiøret, selvfølgelig avhenger av hvor mange alternativer du tick. Den fullspekket med prøvestykker med sin myke skinninteriør og Audi Virtual Cockpit trenger minst ingenting i dette segmentet å tolerere over ham når det gjelder etterbehandling. Materialene er vakker, rett ergonomi, og du sitter der som styremedlemmer i deilig. Mens de ytre dimensjoner er større enn i den resulterende modell, er det plass på baksetet ikke mye bedre. For fire nederlandske voksne er tilstrekkelig, men benplass ikke holde på. I bagasjerommet nå passe inn 550 liter, 10 liter mer enn før og godt under standarder for dette segment.

Mens Q5 med sin romslighet er kanskje ikke banebrytende, viser han seg under introduksjonen som en usedvanlig fin bil. I motsetning til enkelte konkurrenter er at ikke utmerke seg i ett område, men med nesten utføre alt bare veldig bra. Som helhet gjør Audis nyeste bunnlinje derfor inntrykk uten modellen faktisk har en veldig distinkt karakter. Kanskje det er fordel gjennom teknologi. Den store fordelen er imidlertid nært knyttet til antall haker som du putter på kjøpet.

  • +kraftige motorer
  • +Herlig base ...
  • -... med luftdempet
  • -benplass bak