Vrimibolide: Citroën BX GTi

80Vrijdag, tid for VriMiBo. Der kroketter, ost terninger, drikke i hånden og snakke med kolleger om biler. Så gå enda bedre i helgen. For å hjelpe deg mens vi presenterer hver fredag ​​VriMiBolide, til bilen løsne tunger i løpet av fredag ​​ettermiddag drinker. Denne uken: Citroën BX GTi.

En av de mest legendariske Citroën historie er BX, hvis bare på grunn av kroppen sin designet av Marcello Gandini (Bertone) at du aldri vil forveksles med noe annet. Etterfølgeren til GS i 1982 kom på markedet, og han holdt på helt til 1994, da Xantia ham lyktes. Det har dukket opp gjennom årene, mange versjoner av BX men hvem åttitallet opplevde bevisst, vil hovedsakelig BX Sport (bilde 11 og 12) er fortsatt friskt i mitt sinn, bilen glitret med en CX først Flodder film. Det var med sin 126 hk ganske enkel ting, men han må erkjenne hans overordnede i GTi 16V. Ja, det var også en ganske ekstrem 200 hk og AWD BX (den 4TC, bilde 13) ble avledet fra gruppe B rallybilen, men med en produksjon på bare 200 eksemplarer homologering ganske eksklusive.

Vi går derfor denne uken for BX GTi. Die (bilder 7-10) 122 HK, hadde som i 1987, GTi 16V (fotografier 1-6) dukket opp på scenen som, takket være sin 1.9-aluminiumblokk med fire ventiler pr sylinder - den første masseproduserte fransk 16-ventil motor - var god for 160 hk og 177 Nm. Denne blokken i forhold til den 8-ut av spjeldet GTi, modifisert topplokk av Peugeot ble hengt opp i 405 MI16 og hjalp BX 19 GTi 16V til en maksimal hastighet på 218 km / t.

Null til hundre var, forutsatt at du har femtrinns manuell operert riktig, på mindre enn åtte sekunder (7,9 for å være nøyaktig). Ingen tall for dagens store stil tilbake, men denne gangen ganske imponerende for en 'normal' bil som BX, som har fire ventiler GTi ble scoret bare 1000 kilo på vekten. Bremsene ble assistert av ABS, også langt fra vanlig i åttiårene og derfor verdt å nevne på bakluken. Ansiktsløftning av BX 1990 fikk en strammere jakke, blant annet gjenkjennelig med nye støtfangere og andre baklykter med "røkt glass. Et røverkjøp BX GTi var ikke i sin innledning: nesten 23 000, sett på bakgrunn av nesten 30 år siden fast på premien.

I videoen kan du se Bob og Kees i Citroen utstillingslokale. Hvordan mennene i BX Sport betale med bøffelskinninteriør? Cash, Diners Club, American Express, Visa?