Land Rover Discovery Sport

16Met etterfølgeren til bombingen Freelander Land Rover Discovery for å nevne en ny sub-label. Mellom Range Rover og Defender, trenger han også å komme under tøffe forhold. I en frossen månelandskap føler vi det gjennom sine skritt.

Solen er bare på, men kvelden er allerede på raid igjen noen få timer. Denne tiden av året vil soloppgang og solnedgang himmelen sømløst inn i hverandre, og fordi vi ikke vet hvilken av de to er best, dagene er korte, men vakker. Mens de snødekte slettene til våre allerede svært mørke farger, lys i horisonten den store kjeglen Ok lys oransje mot horisonten, som lava at vulkanen spydde mer enn elleve tusen år siden. På toppen av breen Þórisjökull vi forvente en tropp orker når som helst å hjemsøke oss, men vi er ikke ryttere av Rohan og dette er ikke Midgard, men Island. Rett på rubbing sammen sammen nordamerikanske og Euaziatische tektoniske plater, noe som gjør den til en av de mest flatulent områdene i verden. Her og der, spiraler sterk svovelluktende damp mellom jorden sprekker gjennom, men den endeløse, øde hvite villmark dominerer rommet og Land Rover hadde derfor ikke ha ønsket oss bedre natur å bevise at den nye Discovery Sport er mye mer enn en myk roader å bringe barn til skolen.

underetikett

Bilen vi kjører over Island i dag, er faktisk etterfølgeren til Freelander, som ble lansert i 1997 som den nye instappertje Land Rover, bilen som fortsatt elitistisk merkevare nærmere rekkevidden av den vanlige mann bringe. Med suksess, fordi Freelander klatret raskt til toppen av kompakte SUVer og derfor følte seg mer og mer som andre merker som ønsket å tute sammen i denne klassen. En liten atten år og to generasjoner (se boks) er også på tide å si farvel til Freelander. Minst navnet, fordi Discovery Sport er den direkte etterfølger. Land Rover Discovery ønsker navnet for å opprette en ny sub-label, som er plassert mellom super luksus Range Rover og Defender spartansk. En første titt på denne nye modellen lærer oss i alle fall bilen med hensyn til design har krøpet mye tettere mot Range Rover. Bilen ser veldig robust, men også ganske slank og elegant. Elf og Orc i. Typiske Land Rover-elementer som den tykke C-søyle, og at hetten er brettet rundt kantene av disse er også beholdt her.

Takket være de stigende kile vinduer Land Rover kan gjøre en sitteplasser ordning som de kaller 'teater'; Baksetet er høyere enn forsetene, den (valgfritt) tredje rad igjen høyere enn baksiden, slik at ingen skal føle seg fanget. Til beinplass for passasjerene å fordele bedre (eller for å øke bagasjerommet), kan den bakre sete beveges seksten inches i kjøreretningen. Selv med baksetene hele veien tilbake har du 479 liter bagasje og fortsatt tjue liter mer enn forrige Freelander. Skyv banken din til sin fremre posisjon, du kan til og med miste 689 liter og at selv i denne klassen betydelig. Dette er delvis på grunn av den nyutviklede multi-link bakhjulsoppheng som tar opp mindre plass, noe som var nødvendig for igjen å få plass til den tredje rad.

konservative

Discovery Sport dashbordet er ganske konservative design. Land Rover klart ugjenkjennelige renovering, men det gjorde de ikke legge forfriskende elementer i Range Rover. Dette Discovery Sport er fremfor alt veldig grei. Materialene er ryddig, etterbehandling mer enn anstendig, men midtkonsollen finner vi fortsatt noen harde, glatte plast. Ergonomisk alt er pent organisert. Og hvis vi finner designen kanskje litt konservativ, Land Rover tror sikkert i fremtiden: hver beboer (også i syv-seters versjon) har sin egen USB-port for å lade telefonen hans, spillkonsoll eller tablett.

På kjøreegenskapene til Discovery Sports under vanlige omstendigheter vi nederlandske etter en halv dag Snørydding lite å si. De få kilometer på asfalt og vi i Reykjavik grunn, blant oss rallende metall studs påvirket grepet for mye for det. Men bilen av veien evne vi nå vet enda mer. Riktignok har vi bare kjørte 4x4-versjonen, men var absolutt ikke. Barriere mellom venstre og høyre, Discovery Sport ikke, og det var en bil for oss fast i et tilfelle av stående da han traff venstre side av et snødekket fjell. Imidlertid er den mellomliggende differensial (som regulerer effektfordelingen mellom de fremre og bakre aksel) har slik en cut-off, som avhengig av omstendighetene, vil det automatisk slått på. True den fremre eller bakre hjul for å spinne, vil barrieren være progressivt slått på for å hindre at mye nødvendig kraft fra å gli under de spinnende hjul. Den berømte Terrain Response System ble ytterligere skjerpet, og tilbyr et utvalg av normal, gress / grus / snø, gjørme / sand og sporer. Den regulerer parametre i motoren, automatgir, den mellomliggende differensial, og servostyring dempning. Discovery Sport Hill Decent kontroll og også som er ytterligere forbedret. Den justerbare målhastigheten når synkende en bratt skråning reduseres 6-5 km / t. Som ikke synes mye, men relativt det selv, spesielt når du er på glatte frossen snø kryper nedover en bratt, gjesping avgrunnen på begge sider. Så selvfølgelig på slutten av et slikt fett jobb kan bare komme over en babling bekk, men det er ikke sannsynlig et problem. Denne bilen har en vadedybde på to føtter, og det er et nivå hvor konkurrentene er allerede på gurgle.

barnelek

En overføring tilfellet med lav rekkevidde denne bilen ikke har, men som savner gjorde blåse, fordi ni-trinns automatisk motstå et slikt kort som første gir neppe dårligere enn en lav en. Bilen kjører i disse tøffe forhold nesten som en lek. Riktignok de spesielle dekk fortjener en vesentlig del av æren, men også selve bilen gjør sitt navn rettferdighet. Den 190PS SD4 forblir lav i turtallet og summer stille på løs, går maskinen pent glatt og nesten ubemerket av farten.

Discovery Sport vi after er et av høydepunktene i besetningen, og det er også en fin prislapp. Den SD4 HMS Luxury representerer € 72 200 i prislisten. Men off-road ytelse av bøddelen vil kreve nesten ingen i vårt land, og det bringer oss til den beste nyheten: slip du for bare € 40 700 på døren, ti grand mindre enn entry-level Freelander. Dette Land Rover oppnås ved å dispensere hvor ED4 firehjulsdrift. Sammen med noen vektreduksjonen gir mulighet for betydelig mindre CO2-utslipp, og det betyr at betraktelig mindre BPM. Det slip er også bare med sekstrinns manuell. Den Si4 som vi kan eneste grunnen med automatgir og 4WD og de andre to dieselmotorer, TD4 og SD4 150 hk til 190 hk, er det bare 4-hjulsdrift, men med et utvalg av seks-trinns manuell girkasse og den ni-trinns automatisk.

Discovery Sport er tidlig neste år på nederlandsk forhandlere, forlater ED4 litt lenger i kommende og er planlagt for september 2015.