Citroen DS3 Cabrio

19Compact og hip var fra dag én av nøkkelordene for Citroën DS3, og visste derfor faktisk fra begynnelsen at en åpen versjon som kommer. I fjor høst som ble avduket i Paris, nå kjører vi den i en sunny Valencia.

Er det en cabriolet eller en tre-dørs kombi med en enorm folding taket? Svaret på det spørsmålet overlater vi til din egen grad av konvertible purisme, men siden vi merket massivt Citroen 2CV i svunne tider da den billigste cabriolet på markedet, vil vi tilgi Citroen de var så brutal at merket på denne semi -Open trykke DS3. Du har mye mindre å gå langt tilbake i tid enn den legendariske Duck for å komme i mindre legendariske eksempel fra sin egen stall som Citroën har hatt øynene uten trans for mange inngrep og dermed utviklingen av DS3 til en slags kabriolet. Selv om han har vært glemt, men det er mindre enn tre år siden pluggen ble trukket ut av C3 Pluriel. Et eksempel på nederlandsk oppfinnsomhet vi, i motsetning til, si, CVT, med mindre sjåvinisme referere til. Hva den nederlandske Inalfa avledet tømmer av Pluriel skranglet og knirket ofte. Citroen tid det også har kastet en noe forskjellig klebrighet og bortsett fra den flyttbare takbuen. Tross alt, de er alvorlig skade for stivhet og soliditet av vognen. Og er også svært upraktisk, fordi de ikke klarte å ta på grunn av sin størrelse og vekt. Så hundre kilometer hjemmefra plutselig begynner å helle, du lite annet gjenstår enn øse.

trekkspill

Men uavhengig av takbuen er ideen bak DS3 Cabrio i stor grad den samme som bak Pluriel. Den myke taket foldes inn bladene bakover over bakvinduet, og hvis du fortsatt kan la synke. I motsetning til Pluriel er det enn DS3 fortsatt et stort munnspill på saken. Fordi taket linjene er festet på utsiden, men vanskelig å se at det er konvertible. Bakvinduet er smalere, men selv spoiler bare bodde der. For å gi ham litt mer forskjell Citroen konvertible utstyrt med en kromstripe under bakvinduet.

Driften av taket er en knapp over frontruten. Trykk på knappen én gang og taket folder seg til like over bakvinduet. Trykk en gang til, bakvinduet over sokkelen og flid vippe taket pakken er på toppen. Vel, du er bare en litt mer åpen, men det er bakover eller nesten alle forsvant. De hadde Pluriel da bedre for hverandre. Men det måtte helt åpen tilstand, men ca 137 liter bagasje, kan du miste 245 liter i DS3, åpen eller lukket. At stammen gjennom taket kan ellers ikke normalt er åpen, noe som er mer eller mindre vertikal og tilgang er derfor meget begrenset. Er taket hele veien ned, må du trykke på knappen to ganger, den første gangen skal taket og tilbake igjen for å gå opp. Praktisk, men ulempen er at du må synke etter forsegles stammen igjen. Den dakbediening dessuten fungerer opp til 120 km / t. Om Speed ​​snakkes allerede denne bilen mye mer åpen enn biler med soltak, er du ikke fri fra irriterende støy og brøl av luftmasser har noen biler med soltak på visse hastigheter. På baksiden du selvsagt få litt mer vind i ansiktet enn foran, men sammenlignet med ekte fire-seters cabrioleter betegner baksiden av DS3 Cabrio veldig avslappet. Området er også veldig bra. For å få en annen fireseters åpen bil på dette nivået, bør du flytte minst en (mye dyrere) Golf.

mini foreninger

Citroën har satt ned den mest potente versjonen for oss og det er 1,6 THP turbo blåst motor med 155 hk En fantastisk maskin som allerede har nok av dreiemoment ved lave hastigheter. Egentlig trenger du knapt snu og det er nesten en skam, fordi de seks-trinns girkasse er en skikkelig godbit. Han er veldig tett og direkte, med mye følelse, og flytte tett sammen. Når det gjelder styring, får vi mini-foreninger. Mens chassiset er helt annerledes likevel. Hvem ville tør også si at Citroën ikke sporty chassis kan bygge? Vi allerede visste, selvfølgelig, den tette DS3, men det er godt å merke at Cabriolet ingenting overhodet har mistet den nytelse. Treneren er nesten like stiv på grunn av takbuen Citroen er videreført, og hele strukturen er bare 25 kg tyngre enn den tette DS3.

DS3 Cabrio er neste måned i den nederlandske utstillingslokaler. Ved lanseringen er det fire motorer tilgjengelig. Utvalget starter med 1,2 VTi, en atmosfærisk tre-sylinder som gir 82 hk, og vi kjenner fra feltene lukket DS3 og Peugeot 208 utholdenhetsprøve stasjon i vår stabil i øyeblikket. I det enkleste antrekk, Chic, som vil koste € 19 490 som er nøyaktig tre grand dyrere enn den lukkede versjon av motoren i en slik gjennomføring. Ta en liten sylinder og du har 120 hestekrefter, 1,6 VTi. De implementere teknisk start et trinn høyere med So Chic og kostnader enn € 21 440. Den mest potente DS3 Cabrio fortsatt blåses turbo 1.6 THP med 156 hk. Det er bare Sport Chic og du kan også se prisen, fordi for at du minst € 29 630 lettere. For fersk galning er slutt 1,6 e-HDi EGS diesel med 92 hk og er fra € 24 140 som So Chic. Diesel og den tre-sylindret bensin kvalifiserer til tyve prosent tilsetning. THP har en sekstrinns manuell, jo lettere bensin fem trekk fremover. Diesel er bare en fem-trinns robotisert.