Honda Jazz 1.2 Trend (2010)

Jazz tilbyr deg en flott utseende arbeid, med en relativt høy sittestilling.

Jazz tilbyr deg en flott utseende arbeid, med en relativt høy sittestilling.

I Honda oppretter du et flatt lastegulv på et øyeblikk.

I Honda oppretter du et flatt lastegulv på et øyeblikk.

Den 90-hestekrefter i-VTEC firesylindret motor har rikelig med glidelås for en 1,2-liter, men i 1022-kilo Jazz han er tung.

Den 90-hestekrefter i-VTEC firesylindret motor har rikelig med glidelås for en 1,2-liter, men i 1022-kilo Jazz han er tung.

28Met Honda Jazz har en solid jern i ilden i B-segmentet, hvor bilen inntar en plass blant de kompakte kombi og MPVs. Vi kjørte en Jazz 1,2-liters i-VTEC-motor. Kan jobbe litt på?

Ved lanseringen av den nyeste modellen, omtrent to år siden, det endret seg lite i utseende, men Jazz. Japanerne valgte å først og fremst skape en gjenkjennelig design. Det er delvis motivert av ønsket om å opprettholde de eksisterende kjøpere.

På innsiden finner du et pent ferdig interiør, med en fin arbeidsplass for sjåføren. Jazz er i er på høy side, slik som sikkert vil appellere til et relativt lite folk. Det indre av Jazz er videre karakterisert ved praktiske. For eksempel kaste deg flat, hvorpå et flatt gulv i baksetet med en enkel operasjon. Den plass som oppstår, er også meget nyttig fordi det ikke er noen ankere eller kroker i veien. er også praktisk å opklapfunctie av setene. Brett opp setet, og du kan høye ting på gulvet tapt, mens ryggen forblir støtte på ett sted.

Overføringen i Honda er meget fine; Korte poker blinker gjennom objektet og blir pult kontroll lys, men mangel på pit motorfortauskanter som glede igjen. Til en 1,2-liter av maskinen i testen bil leverer et fint pulver (90 hk), men det er for det meste på papir. Hvem ønsker å ha noen jevn ytelse, vil motoren måtte jakte gjentatte ganger mot 5000 rpm, og det fungerer ganske slitsomt. Spesielt når du hører på skift indikator, Jazz - til tross for navnet - litt svingende tralle. Omvendt, men at den -vtec med et gjennomsnittlig forbruk på 1: 16.7 er pent effektiv, til tross for de høye hastigheter. Støyende bil er da heller. Det er i hovedsak vinden tydelig hørbare fløyter siste utsiden speil som skiller seg ut.

uforgjengelig bilde

Honda har en udødelig bilde i form av teknisk pålitelighet og Jazz har også blitt rikelig oppfylt av hans mange utmerkelser i den årlige Satisfaction Trophy autoweek, men det japanske merket er ikke akkurat kjent som "gunstig". Og det samme gjelder for vår test bil; Jazz er ikke en pris snapperand.

Men som selv undersøker prislistene på 1,2 Trend, se denne versjonen igjen er svært sparsom. Dermed standard ESP (i Honda sirkler kjent som VSA), har du aircondition om bord, en pen liten radio og gardin kollisjonsputer foran og bak. Men hvem er Jazz 1.2 Trend omfattende rigging ønsker, går ikke langt, fordi den eneste fabrikken alternativene er metallic lakk og parkeringssensorer. Andre bekvemmeligheter som soltak og oppvarmede seter er reservert for dyrere Comfort, konsern Eleganceen versjoner. Den største feilen er mangel på cruise control i Honda. Faktisk er slik en stasjon rett og slett ikke tilgjengelig på Jazz 1.2! Det er en skam, fordi hvis Jazz med denne motoren har vært i full drift, vil det være en løsning å la bilen selv resten. Argumentet om at motoren er for svak for cruise berører vår mening verken her eller der; på motorveien hastighet kjører i-VTEC virkelig nok fart. For disse tilfellene må du stole på 1,4, som tar deg rett ekstra tusen euro.

markmodellkarosseritransmisjonkjøringtest Årpris
Honda
Jazz 1.2 Trend
5-dørs, kombi
5 gir, manuell
for
2010
€ 16 990 FINANSIERING?
drivstoffbensin
motor4-syl. i tråd
Displacement1198 cc
maksimal effekt66 kW / 90 hk ved 6000 rpm
maksimalt dreiemoment114 Nm ved 4900 rpm
Lengde / bredde / høyde3,900 mm / 1,695 mm / 1,525 mm
akselavstand2495 mm
masse tom1,022 kg
kapasitet498 kg
Mass trailer brems / uten brems1.000 kg / 450 kg
dekk175 / 65R15 Prisene
toppfart177 km / t
Akselerasjon 0-100 km / t målt13,2s (12,6s)
Akselerasjon 50-80 km / t 3/46,7s / 10,1s
Akselerasjon 80-120 km / t på 4/58,4s / 14,7s
målt drivstoff5.9 l / 100 km
(Produsenten: 5,3 l / 100 km)
CO2-utslipp125 g / km
detalj~~POS=TRUNC spesifikasjoner
  • +Tett fem-trinns svitsje
  • +Sender hyggelig skarp
  • +ryddig drivstoff
  • -Motor er ikke overdimensjonert
  • -Hard demping, spesielt nervøs
  • -no cruise