Kia Optima SW & PHEV

48in Kia Optima serien er, til tross for sin store størrelse, en liten aktør, ikke minst fordi det er bare tilgjengelig som en sedan. Med ankomsten av Sport Wagon vil endre det. Kia er muligheten til også å lansere det samme plug-in hybrid, en versjon som kommersielle drivere kan likevel overskudd i år.

Takket være den lave tillegg til Hybrid var i 2013 og 2014, toppårene for Kia Optima. I 2013 ble 352 enheter solgt, i 2014 var det 207. Ikke dårlig for en stor asiatisk sedan, men da entusiasmen avtatt. Nøyaktig ett år siden introduserte den nye Kia Optima, som var bare tilgjengelig med en dieselmotor. Gjennom juli i år disk på en hundre solgt Optima er en kontrast til de nesten 3200 Passats som gikk over telleren. Sistnevnte er den PHEV (GTE 15 prosent tilsetning), og som en vogn, smaker Kia har nå Optima. Fordi plug-in hybrid har vært tilgjengelig siden midten av september, forventer Kia der for å selge minst 150 enheter av Nederland. Det hadde trolig være mye mer hvis han også hadde vært i Sport Wagon versjon. Men dessverre, det kommer bare i 2017 og deretter betaler du som en virksomhet driver 22 prosent tillegg, det samme som for en vanlig bensin eller diesel bil.

FORM FOR ARBEID

Blåkopi for Sport Wagon var en Sport-Space konseptbil i 2015, som brakte tilbake minner fra Alfa Romeo 156 og 159 Sportwagon. De kraftige, langstrakte linjene i konseptbilen ble dempet for produksjonsmodellen, men det er fortsatt en bil som skiller seg ut visuelt fra mengden. Kia Optima Sport Wagon setter ned som en livsstil-combi', som i normal nederlandsk betyr at du har mindre plass enn i en vogn uten sterk taklinje. Utgjør over funksjon, så. måler bagasjerommet (inkludert rommet under gulvet) kan lagre 552 liter, nesten 100 liter mindre enn ryggen i en Passat. Rekkverk av den bakre sokkelen kan skape 1,686 liter lasteplass. En ytterligere ulempe av skråtaket er at lasteåpningen er lavere enn vanlig.

Som standard Sport Wagon 17-tommers lettmetallfelger, takrails, privacy glass, klimaanlegg og aktiv veiledning kjørefelt. Med start fra den andre trimme nivå 3 2 (Dynamic Line) er forhold til dette tilsettes som et panoramisk skyvbare / hevbare tak, en 8-tommers multimedia skjerm (var 7), en elektrisk regulerbar førersete, og et lydsystem Harman International. GT-Line er den dyreste trim nivå, hvor du har utseende, men ikke tilsvarende strøm av GT (se boks).

Motoren er begrenset,: en 1,7-liters dieselmotor på 141 hk og 245 hk bensinmotor. Sistnevnte er kun tilgjengelig for GT og tar minst 53 grand. En liten bensinmotor er ikke og vil ikke være for tiden, slik at private kjøperen er faktisk satt på forhånd allerede offside. 1,7 CRDi vi stasjonen, er knyttet til en syv-trinns DCT automatgirkasse. Diesel fester seg pent i bakgrunnen, og har tilstrekkelig kraft. Maskinen går greit gjennom objektet, men noen ganger nervøs når du gjør opp eller gire ned valg. Chassiset er behagelig, demping kort gnir litt på harde.

ALVORLIGE TALL

PHEV, som bare er tilgjengelig som en sedan i 2016. Plug-in erstatter den 'normale' hybrid. Materialet går gjennom lokket i venstre framskjerm; med en 240-volts lader, batteripakken igjen helt full 9,8 kWh i løpet av tre timer. Da har du en maksimal elektrisk rekkevidde på 54 kilometer, noe som er tilstrekkelig for de fleste å pendle. Den elektriske motor 68 leverer nå hk (og 205 Nm), som er betydelig mer enn de 41 hk på Optima. Drivtransmisjonen er utført med en 2,0-liters bensinmotor på 156 hk og 189 Nm, som samvirker med en seks-trinns automatgirkasse via en clutch og den elektriske motoren. Pakken gir 205 hk og 375 Nm. Alvorlige tall, men de er også nødvendig for å få 1700-kg Optima PHEV i bevegelse og holde. Forventer derfor absolutt ingen dynamiske kjøre eller styring oppførsel; før PHEV er overvektig og leter etter nesen av bilen raskere svinger raskt på utsiden.

Samspillet mellom bensinmotor og elektromotor jevnt. Det er også mulig å kjøre helt elektrisk med en hastighet på 120 km / t. Den teoretiske forbruket av PHEV er 1,6 l / 100 km, men i praksis er dette selvsagt helt avhengig av den daglige mengden kilometer du gjør. Den starter prisen på Optima PHEV er skarp: med € 37 995 er det mye billigere enn hovedkonkurrenten, Volkswagen Passat GTE (fra € 45 190).

BALANSE

Kia vil de neste fire årene mer kommersielle drivere binde og øke antall (plug-in) hybrid og elektriske modellene til elleve. Optima PHEV og Sport Wagon er noen gode ideer der. Utvalget av toppmodellen er likevel mer komplett, hvis balansen er ikke helt: Sport Wagon mangler en mindre bensinmotor og PHEV er at Sport Wagon versjonen kommer bare på markedet i 2017, da den ekstra skattebelastning på 22 kommersielle drivere prosent sant. Den økonomiske incitament i denne saken før den velger plug-in, er så godt som borte. Det endrer ikke det faktum at Kia jobber kontinuerlig for å øke rekkevidden modeller (se De Niro i denne saken), og det fortsetter å gjøre fremskritt innen design og kvalitet.

OPTIMA GT

Også nytt i Optima familien, GT, den absolutte toppversjon som du kan få både sedan og Sport Wagon. CO2 straffen GT med 245 hk og 353 Nm 2,0-liters T-GDI turbomotoren kommer i Nederland, men øker prislappen til bare 53 grand for sedan, er vognen € 1500 dyrere. Du vil da ha en spesielt rask (0-100 i 7,6 s, topp 240 km / t), sjenerøst utstyrt bil med adaptive chassis og sekstrinns automatgir som kommer nærmest i nabolaget når det gjelder utseende på Sport-Space konseptbilen. Det gjør det ekstra GT-Line pakke for diesel neppe dårligere. Fordi vi manglet tid til å gjøre en blokk å håndtere, vil vi en dag snart GT til et uavhengig testpersonene

  • +Sport Wagon kjærkomment tilskudd
  • +PHEV vil gi salgsøkning i 2016 ...
  • -... men i 2017 vil det være mindre entusiasme
  • -Sport Wagon ikke mindre bensin