Honda Civic Type-R

119A manuell girkasse. Ikke automatisk, så konkurransen. 320 hestekrefter til forhjulene. Ingen firehjulstrekk. Det gjør den nye Civic Type-R er ulik alle andre. Og bedre.

Akkurat i tide til å sende inn, tykk over fortauskanter. Deretter i en jevn linje for å forlenge ut langt i fart og like før begrens til neste gear. Den røde lampen teller nål i ansiktet mitt beveger seg litt forbi 7000 rpm rødt blinkende lys indikerer at det er på tide å slå min høyre hånd blinket til poker, og mens jeg ønsker å sette inn den fjerde korridoren, glir han ned den glatte runde girkule . En koblingsfeil. Yrkessjåfør før meg umiddelbart trekker et hull, må jeg igjen gi jage. Kløne! Vel, tenkte jeg, i en annen moderne varmt kombikupé ikke hadde skjedd med meg. Jeg bare sette maskinen i D poker i en Audi RS3, Volkswagen Golf R eller Mercedes AMG A45 og oppmerksomhet ble betalt til salve av apex og høyest mulig hastighet turn-off. Men dette er ikke en av de andre hothatches. Dette er den nyeste Honda Civic Type-R. Og hvem har ikke automatisk, men en glimrende sekstrinns girkasse, som tradisjonelt kan du styre med hånden og venstre fot. Det gjør du - mer enn konkurrerende modeller - er ansvarlig for resultatene, selv i en trykkende hytte i runde nummer fem på Lausitzring. Og det er fantastisk.

Trukendoos
Honda velger bevisst til super-Civic ikke automatisk, og firehjulstrekk er ikke på listen; "Utvilsomt det finnes kunder som foretrekker, men som rett og slett ikke samsvarer med DNA fra en Type-R." Vel, det betyr ikke velge en bilprodusent for den mestselgende, men for et oppsett der selv tror. Og du satse på at Honda ikke skje over natten har vært utviklingen av den nye sportsmann. For alle 320 hestekrefter og 400 newtonmeter til å lede fra fronten to dekk merket tiltrekker seg en stor pose med triks jevnt. For eksempel, det kommunale har nå en multi-kobling bakhjulsoppheng (mer stand og mer komfortabelt enn torsjonsstangen av tidligere) og en avansert forhjulsoppheng til den utgående Type-R, hvor korte, de punkter hvor de fremre hjul, fjærer og kontroll er adskilt fra hverandre. Derfor er kreftene i fremdrifts- og styre kan hver går sin egen vei, og er dreiemoment styre (en vill traktorhjul med skarp akselerasjon) nesten alle tidligere. Hva du føler deg klar i hendene, er det standard limited slip differensial som sitter mellom forhjulene og fordeler drivkraften konstant mellom venstre og høyre. Stå ved å la en rask kurve på gasspedalen og forakselen presser nesen av bilen hvis det var i seg selv riktig retning, noe som gjør det ganske lett å kjøre fine linjer uten at bilen glir. Den rette følelsen når du angir en sving Active Håndtering Assist hjelper også med. I svinger bremsesystem hvor det indre hjulet diskret av en bit, slik at vekten av kjøretøyet understøttes i riktig retning.

Alle disse funksjonene vil fungere, men det er fortsatt styrer Type-R er mye bite mindre enn du forventer. En Ford Focus RS eksempel reagerer ivrig til inngang, mens varm kombi gir flere tilbakemeldinger i dens kontroll. I dette området fordi det er fortsatt rom for forbedring i hva Civic; spesielt i de to posisjonene sporty bil er hovedsakelig fordi sende tyngre i stedet for kommunikativ.

hyperaktive
De nevnte stillinger er koblet til en bryter i tillegg til girspaken. Etter å ha startet, standard Civic Sport, en posisjon som gir den perfekte blanding av sportslighet og komfort i henhold til Honda. Ny forsyning er komfort og denne endringen er spesielt velkommen. Når den er valgt, fortsetter bil sine elektronisk styrt spjeld nemlig et stykke fleksibel, mens kontrollen ikke krever mindre kraft, og at motoren er mindre nervøs reagerer på gasspedalen. Fortsatt Civic er svært rask, men 'Comfort' sørger for at du kan velge den Type-R for ikke å pese som en hyperaktiv greyhound nakken. Resultatet? I motsetning til forrige Type-R, er dette en bil som er svært godt egnet for familieturer, pendling eller lengre turer. Disse multi-brukervennlighet er kanskje den ultimate appell av en varm Kombi. Quiet hvis du må, men et dyr som den kan. Og Civic kan. Tapp to ganger mot bryteren og aktiverende '+ R' motor hitsiger avhenger av gass, er styringen tyngre og mer direkte og aktive dempere velge sin hardeste posisjon. Igjen, føles tung styring kunstig snarere enn dynamisk. Men sender Civic svært stramt, med kroppen mindre vippe og bedre viser hva som skjer under bilen. Type-R atferd er meget pent balansert og forutsigbar, uten å være kjedelig. Ved høye (kurve) hastigheter, set-up mye stabilitet takket være avansert aerodynamikk og til alle tider Civic tilbyr massevis av mekanisk grep, takket være seks-Continental Sport Kontakt dekk spesielt utviklet for Honda.

Selv om overføring og tre pedaler tilby nok potensial for økt hender og føtter arbeid, Type-R bistår i bakgrunnen aktivt for å forbedre ytelsen til bil og sjåfør. Ikke bare en drivreguleringssystem som fungerer i tilstrekkelig grad subtil, men også ved et system som gir automatisk små ujevnheter på nedgiring. For eksempel, justerer VTEC Turbo hastigheten for å bytte til fortsette mer jevnt. Vi synes det er lettere å jobbe, men diehards som ønsker å spille med seg selv "og veldig langt', kan deaktivere funksjonen i menyen.

vakker
Vakker eller stygg? Den diskusjonen blusser opp ofte når denne Honda. Døm selv, men hva vi er forelsket om Type R, er at nesten alle av disse bilene har en funksjon. Deflektoren forsiktig på taket, utspringene over bakvinduet, ekstra tynn hekkspoiler, de alle bidrar til å optimalisere luftstrømmen og er ikke til pynt. Det samme gjelder det store diffuser under bakre støtfanger, noe som bidrar til å gi den Type-R kalles negativ "løft". Den rijlucht fyker sammen så effektivt, over og under bilen, Civic genererer ekstremt høy downforce og seg selv hardere mot asfalten trykk enn noen konkurrent. Og ta disse tre utsalgssteder. Sirkus, sier du? Ikke helt, fordi midtpotte har en funksjon. Ved lave turtall, betyr det ikke avgir Civic fyldigere karakter, men på konstant hastighet, det er bare et vakuum dannes i mindre utløp gjennom hvilket irriterende fortsetter kjørestøy kan bli kompensert. En annen funksjon som gjør den nye Honda Civic Type-R er en bedre allrounder enn noen av sine forgjengere. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for at du var den Civic på lengre rides; moderne fasiliteter gjør dette mer enn noen gang en bil for hver dag. En som kan være fleksibel og imøtekommende, men kan endres etter behov i en fantastisk hooligan. Og som gjør det til et bedre varmt kombikupé. En bil der selv en Golf R og Focus RS vil ha respekt.

  • +mesterlig kjøring
  • +Eldre som allrounder
  • -Tilbakemelding kontroll kan bli bedre
  • -Bare tilgjengelig som en fireseter