Toyota Yaris T Sport

En vanlig måltid du kan tjene mye mer spiselig med et godt eksempel for å gjøre ekstra krydder. Akkurat den måten Toyota Yaris 1.5 T Sport gjort en regelrett god ting. var krydret!

På utsiden av T Sport ser du umiddelbart at dette er ingen vanlig Yaris. Og Japans største bilprodusenten er å handle pent av boken. Runde tåkelys i kjøleventilene for front-plater, trenger du ikke finne på Yaris Linea Terra, Luna og Sol. Videre er de 15-tommers hjul falle umiddelbart. Og han har en tykkere rumpe. Sjåfører med en snekker vil utvilsomt legge merke til at Yaris nærmere veibanetilstanden. Han senket dvs. 15 mm.

Toyota går utover King: fastere fjæring, større hjul, mindre rulle i hjørnene. Dette bør være en Yaris GTI! Selvfølgelig disse tiltakene veigrep og håndtering av bilen for godt. Også tydelig; du leverer komfort. Surprise! Sistnevnte er ikke så ille. Svinger, men er betydelig bedre enn de vanlige versjonene. Du kan bruke denne Yaris etter tur kaster og kaster samtidig. Sikker på at han onderstuurd hjørnet. Det er fortsatt en reell voorwielaandrijvertje. Jo mer gass du gir, jo verre blir det. Hvis du fortsetter, vil du få ham selv da opprørt. Men alt er veldig godt policed. En liten counter-styring og akselerator deprimerende eller heiser du har denne sports så igjen på rett spor. Du føler at dette er ikke bare en ekstra krydret modelletje, men et ekstra trinn har blitt gjort i utviklingen av denne bilen Toyota sportsavdeling. Chassiset er en veldig harmonisk og sofistikert inntrykk.

Mer enn 100 hk

Under panseret er det vanskeligste strømkilde fra Yaris serien; en 1,5 liters motor. Finjustert og således utgjør en effekt på 106 hk. Som overs T Sport i en akselerasjon av 0-100 km / t på 9 sekunder. Ikke dårlig for en så liten cup. Og en topp på 190 (ikke bekymre deg, testet på en krets) er ikke galt for en Yaris. Også mellomtoner er lovende, takket være de korte girene i tettsteget-bin. Synd at driften av beholderen som i de andre kjører hakerig Yarissen. Dermed kan du slå saktere enn deg i en sporty vogn som det ønsker. Kom Toyota! Hvor ble den av kniv gjennom smør-switch? Du kan ikke! På bremsene, er vi veldig fornøyd. Rundt disker gir utmerket forsinkelse.

Sum andre interiør

Vi bør selvfølgelig fortsatt snakke om interiør, fordi det er overraskende annerledes i T Sport. Når du åpner døren, er de tre-eket skinnratt på fine stoler pluss her og der, etterbehandling med carbon look. Meget påfallende er den digitale speedometeret er erstattet med et dashbord med analog turteller og speedometer. Sports poker, gjennomført i to-tone metallic, helt i tråd med sporty interiør. Toyota gjør så godt; også i idrett atmosfære.
Men ..? Hva er den stolen høy ..! Det er som du sitter bak rattet i en mini-MPV. Først slår vi ned. Hei, kan du ikke. Han kan enda litt høyere. Vel lei! Som egentlig ikke hører hjemme i en bil med slike sportslige karakter. Du må bare så nært som mulig til veien å føle seg bra i ryggen hvilken vei bilen går på. Synd, fordi setene selv er fine. De er deilig og har rikelig med sidestøtte.

foreløpige konklusjon

Toppertje T Sport. Ser ut fra innsiden og ut vakkert. Har god kjørbarhet. Men vi vil umiddelbart ønsker å montere en lavere stol. Og så går vi en mer tid til å sitte.