Opel Corsa 1.2i-16V Onyx (2000) gjennomgang

1implementeringhastigheterByggeårKjøpsårKM-modus, når du kjøperkilometer~~POS=TRUNC siste
Corsa 1.2i-16V Onyx
5, manuell
2000
2011
30000 km
98000 km
Gjennomsnittlige leser vurdering: 6.7 Ansvarsfraskrivelse MyReview

Beskrivelsene og kommentarer i avsnittet Myreview bil basert på personlige meninger og erfaringer fra brukere. Sanoma Media Netherlands BV ( 'Sanoma') kan ikke holdes ansvarlig for innholdet eller mulige konsekvenser. I Myreview bilen vil bli plassert både gode og dårlige erfaringer. Redaktørene kan uttrykk som ikke oppfyller reglene for oppførsel eller ulovlig endre eller slette hele tiden.

Det er ikke tillatt uten tillatelse fra Sanoma å bruke informasjonen for Myreview Auto eller til å spre seg gjennom andre medier.

Fra arvestykke til stor venn

 • 98000 km
 • 1 juli 2013 01:05

Som barn visste jeg ikke bedre at mine besteforeldre var alltid kjører en Opel. Jeg kommer og går mange modeller Rüsselsheim. I januar 2000 mine besteforeldre byttet sine gamle (burgunder) Corsa for en splitter ny B Corsa. Siden C-modellen var ivrig etter å ta over stafettpinnen, giveren var så "hyggelig" fri til å gjøre klimaanlegg og radio CD-spiller i den nye bilen gave.

Dessverre kan ikke få nyte sin nye aanwint min bestefar. Rundt 2003 han fikk slag og så aldri igjen en kilometer bil kjørte seg selv. Selv bestemor kjørte sjelden, siden de hadde stor frykt for å ta bilen.

Så i 2011, min avdøde bestemor (min bestefar var allerede noen år ikke lenger er med oss) fikk vi en bil det for vår familie. En bil på 11 år med ca 38 000 kilometer på klokken! Siden mine foreldre er begge utstyrt med en (ny modell) bil, Corsa var ganske arbeidsledig på vår dør. Fordi jeg bestemte meg for å offentlig transport og Empire etter x antall år med studier for å fullføre min OV-chip-kort ganske naturlig motvilje, begynte jeg å bruke Opel Corsa.

Jeg kan ikke si jeg var forelsket i fra dag til bilen min. Som en ekte bilentusiast jeg alltid så opptatt av å JTIs og RCS av denne jord. En sølvgrå Corsa 1,2 med 65 hk er ikke den første bilen der du forelske umiddelbart! Imidlertid er Corsa en bil som du vil sette pris på enkelte punkt.
Det er ikke en bil som utmerker seg i noe, men ikke så stor stor bil knivstikking dråpe. Så i utgangspunktet alles venn!

- Motor: Ikke forvent prangende spurter med 1.2'tje (men) 65 hestekrefter under panseret. Men når du ikke går for tungt lastet bil, og du ikke ser opp til fjells for å leve godt med denne motoren. Til tross for begrenset makt motoren er livlig og klatrer som hastigheten. Ikke kjøre forbi i sin femte på 80 km / t fordi det tar lengre tid enn du ønsker. Selv nedgiringer og motoren er veldig bra på ballen. Igjen, definitivt ikke en sprint pistol, men en jevn, rask og rimelig lyse 4-Pitter som kan være fint med den nederlandske trafikk.

- Chassis: again lite omtale flash ender Again. Mount er litt stiv, spesielt for folk som er 205 og eldre modeller Clio vant,. I tillegg er chassiset noen ganger vanskelig suspensjon. Fartshumper kan sendes veldig hardt på bakakselen. Fjæring og demping er dermed brakt i balanse som aldri blir spennende svingene. Den 65-hestekrefter vold kan temmes med letthet!

- Styring: Her er et minus for Corsa. EPS (må ikke forveksles med ESP), etter mitt syn har en negativ effekt på kontrollen opplevelse. På motorveien / ved høyere hastigheter er en touch på styret nok til å få bilen ut av sin rett-frem-stilling. Alt i alt, det gjør alt du mer enn kjærlighet, bilen går riktig å fortsette rett. Ratifikasjon fortsatt gir en god styrefølelse, så det "playstation følelse" Jeg opplever ofte at Renault-modeller er ikke her.

- Switch: Akkurat nå er jeg på vei for å bytte brukt. Jeg noen ganger begynner å føle at poker hadde (lengde) som en boomerang. Som han var utstyrt med en kink i hyllen. Forvent ingen klikk / klakk idé som med asiatiske modeller, bytte, men er helt klart, uten mye makt. Suksessen til andre og fjerde gir for min idé ganske lang.

- Inne i: En voksen (i hvert fall for tiden) innvendig i Corsa. Alt er pent sammen uten store sømmer eller sprekker. Jeg vet også (ennå) rangler, noe som er ganske unikt for Opel (jeg stole på tidligere erfaring med Astra og Vectra-tallet). Stoler er en mann på 1,90 m perfekt. Ikke forvent behagelig myk lenestol. Ryggen har nok fett kinnene, holde deg rett på nettstedet ditt. Session er holdt ganske tykk, slik at du ikke har følelsen av at du sitter direkte på metall. Det er sete for min smak litt for flat. litt mer "kopping" setet hadde vært hyggelig. Forresten, det er min førersetet kan justeres i høyden.
Varmeapparat / kjøle-arbeids over gjennomsnittet. Innenfor en meget rask tid, er (veldig) varmt i bilen og alt avkjølt av klimaanlegget.
Flink minus fortjener departementet for indre lys! Hvem oppfant dette helvete? Vanligvis er driften av disse i / på selve lyset. Nå (dim) lysbryter må bli trukket til deg, ønsker å gå inn i lyset. Ikke veldig praktisk! Selvfølgelig gikk det, men logikken svikter meg.

- Utførelse: Som tidligere nevnt min Corsa utført noe merkelig. I prinsippet en fritt "skallet" bil. For eksempel trenger å bli kastet seg selv for å få vinduene åpne, kan man ikke operere låsen på avstand og det er ingen andre airbag og ABS. Mange ting som i dag er ganske grunnleggende dag. Men en ekte fabrikk radio / CD-spiller og Philips (manuelt klimaanlegg).

- Kostnads ​​/ problemer: Hittil er det lite sjokkerende som har skjedd med bilen. Etter mitt syn fortsatt spesiell fordi min bestemor hadde bare en liten tur til å gjennomgå bilen på et tidspunkt. Jeg selv hadde forventet dermed mer slitasje ville komme frem i lyset (en bil stoppet på seg raskere enn å kjøre min idé). Her er noen kostnadsposter (olje, filtre og "standard saker" er utelatt):
- 4 nye dekk (Vredestein) i.v.m.droogtescheuren og alder;
- 1 New utløp (rust fantom);
- nye bremseklosser, bremseslanger;
- 2 nye bak fjærer (ja, også kjent problem jeg kjørte på ett punkt rundt den støy som spiker og bake i transportnettet, risting lag forholdsregel erstatte begge fjærer samtidig !.);
- Jeg forventer imidlertid koster fortsatt et kuleledd, så jeg er berettiget til en dundrende støy hørt når jeg skriver ut helt ut mens du kjører rattet til høyre.

Det bør bemerkes at batteriet er originalt! Under fortsatt tung, vinteren 2012, gjorde at batteriet ikke svette. Bravo!
Forresten, ingen merkelige hendelser (les: elendighet og uflaks) opplevde corsa.

-Forbruk: 1.2 16-ventil motor er ikke en stor drinker. Jeg føler at motoren endelig litt med ballen, som kan sees i (litt) å redusere drivstofforbruket. Opel Kurset skisserer ting bedre enn de er, fordi ikke forvente å slå rekorder økonomi. Ved normal / glatte kjørestil (ved å bytte på tid, pent begrense og noe forbi) I Resultat om vinteren mellom 1:13 til 1:14 og bedre sesonger i 1:14 til 1:16.

Siste punktet jeg vil nevne her er rust. Og det er noe jeg er sjokkert. Til tross for regelmessig vedlikehold (når det er vasket i en stund, pent sprøyting saltlake perioder etc.) I merke rusting. I området ved kanten av hetten er en velkjent svakt punkt, men viser også noen sveiser på førerdøren eller små flekker i midten av panseret viser korrosjon. For å være ærlig, rust spøkelse hadde anno 2000/1999 sikkert være under kontroll, Opel! Jeg har selv allerede taklet undersiden av panseret og rust som forhåpentligvis redusere en gang. Likevel er (mange) korrosjon noe meg litt skuffende for en bil på 13 år.

Alt i alt ... Jeg har kommet til å sette pris på Corsa. Uten å mukke han tar meg fra A til B. Det er ikke en bil der du vil umiddelbart varm eller kald, men det er også strøm direkte. Forhåpentligvis er det nok problemfri kjørelengde. Corsa har i alle fall blitt en bitteliten bit fanget mitt hjerte!

OPPDATERING 29-08-2013
-------------------------------------------
Forrige uke utføre mindre vedlikehold, som består av air-condition vedlikehold. Også med den kommende høst, tre nye vindusviskere installert.

Hvis forhjulene er fullt slått til høyre jeg hører dunkende lys. Merkelig nok, jeg hører det hver gang, men noen ganger. Årsaken må finnes for meg på kuleleddet eller en vissen arm gummi. Dersom klager øker, vil jeg selv kjøre til garasjen.

-------------------------------------------
oppdatere 12-12-2013

I dag plukket opp bilen etter at den hadde gjennomgått en større overhaling og også Mot sertifisert.

Som allerede påpekt, jeg hadde litt tid lider "poltergeists". Min diagnose av en slitt kuleledd ble funnet å være feil. Dommeren var utslitt CV joint, noe som resulterer i en total styrevinkel "snapping" lyd kunne høres. Dekselet rundt cv felles skulle knekke, slik at kulene i CV-leddet var tørre. Løsningen er funnet i erstatning av den høyre felles.

I tillegg til de væsker, filtere, pakninger og plugger er også erstatte batteriet. Jeg red fortsatt med den opprinnelige (!!) batteri rundt, slik at varte i ca 14 år.

Foruten to ovennevnte punkter er ikke noe spesielt kom til lys, ingen problemer. Det er bare å venter på regningen, men det vil være svært enkelt. Stor tilfredshet råder over (så langt) svært lite vedlikehold!

Dag, jeg selv, med rim på vei, gummier den del belagt med silikonspray. Gummislangen jeg har fjernet, renset og satt sammen igjen. Det slo meg at den delen retning taket / toppen var veldig stygg. Bestemme resultatet av støvelen, som i åpen stilling alle vann / is / saltlake / løv etc. i "takrenne" over gummivalser.

--------------------------------------------
oppdatere 15-06-2014

Corsa har nylig mange kilometer bak. (.. november 2013 til ca mai 2014) I lang tid har jeg en returbillett østlige Nederland to ganger i uken - laget Rotterdam. Som et resultat, har kjørelengde økte raskt. I løpet av denne perioden har Corsa aldri forlate meg.

Jeg en gang overrasket vindusviskerne på intermitterende, på rareste øyeblikkene bodde på frontruten. Etter kort google-arbeid diagnose "defekt viskermotor" spurte. Et besøk til riving ga meg en ny vindusvisker motor for 35.00 euro. Installasjonen er så gepiepd og lett å gjøre, selv for ikke-tekniske blant oss. Etter montering, igjen perfekt drift vindusviskere. Det er også installert en VW-intervall relé. Dette er i den intermitterende modus for å kontrollere tiden mellom wismomenten manuelt.

------------------------------------------------
OPPDATERING 23-01-2015

For noen uker siden var det tid for en liten fest. Corsa har nådd den respektable alder av 15! Gitt hans kilometerteller noe fancy selvfølgelig, men det var ikke mindre moro.

Fordi jeg ikke har side jobber i landet i øyeblikket og konsentrere meg eller eksamen, har Corsa ikke gjort enorm kjørelengde siste. Likevel er det ca 93 000 km på klokken.

I desember er den årlige MOT gjennomført, inkludert en liten sving. Bortsett fra air condition reparasjon og nye vindusviskere, det var ikke noe spesielt å merke.
Når det gjelder air condition:

- Allerede i sommer la jeg merke til dårlig ytelse av air condition. I garasjen er det funnet at klimaanlegget fyller sakte tomt det var å gå. Nå er det i dette systemet mye gass. For å gi en liten sammenligning: i klimaanlegget av en Seat Altea 2007 er omtrent halvparten av AC fylling finnes i en Corsa 1999/2000! Allikevel, på den lille sving erstatte kondensatoren, siden det oppsto små lekkasjer.

Opp til nå, er således erstattet, spolen og kondensatoren i luftkondisjoneringssystemet. Kostnadene er relativt, og gi minst for en kjølig bris i sommer og unngå Fogged vinduer i høst / vinter.

Tidligere i fjor, hadde også forlatt CV-joint erstatning. Selv om jeg ikke overdrevent lade CV ledd, mistenker jeg var begge cv ledd med alderen 'på'.

----------------------------------------------OPPDATERING 22-05-2015

Alle ting kommer til en slutt, så gjorde studie ved. Jeg jobber ved begynnelsen av mai og Corsa er fire dager per uke for å leve / arbeid. Siden kjæresten min bor i Amsterdam, ser Corsa hovedsakelig motorveien.

Mens Corsa i denne versjonen er ikke en bil for lange og ofte søke på motorveien, er han helt imot. Dessuten er forbruket nå, endelig, til fine verdier. 1 liter av 15-16 km er intet unntak i fjæren. Men det er små ting som fremdeles trenger oppmerksomhet:

- De første kilometerne bilen har en bokkerig 'oppførsel, som jeg tror er på grunn av en skitten EGR ventil. Jeg har tenkt å rense den, men gitt enormt vanskelig tilgjengelighet av dette dekselet jeg utsette det for en stund. Forresten, så jeg at i andre B-Corsaens for å oppnå den EGR ventil er enklere;

- Den høyre indikatoren har noen ganger botemidler. Søker årsaken, jeg mistenker, en moderat bakkekontakt. Spesielt tidlig morgen lys blinker uregelmessig. Omtrent en halv time senere alt er tilbake til det normale.

Som man kan lese jeg er i dag svært fornøyd med bilen. Jeg håper Corsa jeg kan fortsatt tjene opp noen neste år. Rundt den tiden kan det komme en firmabil i sikte. Så lenge Corsa kan fortsatt bringe det går likevel ikke gå!

4.0
 • komfort 4.0
 • ytelse 3,0
 • pålitelighet 4.0
 • koste 4,0
 • Vil du kjøpe en bil fra dette merket? ja
 • Del: delt x
 • mer
  • Facebook Messenger
  • pinte~~POS=TRUNC
  • link~~POS=TRUNC
  • Google
  • Skriv ut
  • emalje
 • whatsapp
 • Twitter
 • Facebook

Gi din mening om å skrive stil og brukervennlighet. Minst fem fikk karakterer, gjennomsnittlig rating vil bli vist.

 • dårlig
 • utilstrekkelig
 • nok
 • god
 • utmerket