Donkervoort D8 GTO RS

27Nog ekstreme, enda sterkere, enda lettere. De Donkervoort D8 GTO RS er ikke bare en av de reneste gate syklistene som du kan kjøpe, kan han kanskje kalle den raskeste fosser bil med manuell girkasse. Opp til 200 km / t fordi han elsker bare McLaren 720S på.

Tallene på papir allerede svimlende: 415 hk, 695 kilo. Hver hestekrefter må drive 1,67 kilo. Bare ultra-raske motorsykler gjøre det enda mer fargerik når det gjelder hestekrefter / vekt-forhold. Fra 0 til 100 km / t på 2,7 sekunder og 0-200 i hypercarland stadig viktigere gang selv folk gjøre i Woking og Maranello spissene ører: GTO RS 7,8 count kreves for at sprint. Det er rart raskt for en bil med manuell girkasse. Konkurrenter som McLaren og Ferrari gjør det med automatisk dobbel-clutch, dette produktet fra den nederlandske dike opptrer med en manuell girkasse. Det gjør det vanskeligere! Kanskje vi prøver å lansere kontroll. Det er det samme som brukes på Porsche Cayman GT4 levert av Bosch. Det fungerer bra. Beholderen fra den ultra-korte girspaken i ett, holde clutchen deprimert, aktivere sportsmodus, gassen helt gulv. Utrolig at brutal femsylindret turbo setter den i et brøl, lysstrålene over turtelleren hopp. Nå har du fortsatt å la clutchen med politikk, men teknikken fanger det pent. Oppsiktsvekkende!

GTO RS må vi se om GTO 2.0. Men prototypen jeg kjørte tre år siden, og jeg liker mest ekstreme veien bil jeg noensinne kjørte vurdert, synes å ha utviklet seg til noe enda tyngre gers! RS veier 75 kg lettere enn prototypen på den tiden. Ved en slik enorm vektøkning, for eksempel, oppnås ved midtkonsollen, slik at foringsrøret i girkassen og drivakselen av karbon i stedet for stål. Oljen og vannkjøleren er plassert sammen, og et annet oppsett. Nesen var bredere og fungerer mer som en spoiler. Trengs. Ved 200 km / t + bøyninger var forsiden som lys, og det var null kilo trykk på forakselen. Nå som ved 200 km / t 50 kilo. Bak downforce var 30 kilo, nå er det også 50. Ombord vi se en knapp som lar deg bestemme graden av antispinn. Som i en prøve som Mercedes-AMG GT R. Det er hardcore GTO RS. Dempe pressen ubønnhørlig hver liten type bevegelse som kan oppstå i hodet i det pilformede prøven.

Hard er RS, der GTO i begynnelsen av sin karriere var merkbart mykere. Dessuten er alt relativt, og en bil produsert i så små mengder, er å justere mye å kjøpe. Det er 90 GTOs bygget i tre år, og for produsenten i Lelystad enestående tall. I retten er en ekstra kort styrehus, noe som gjør styring enda vanskeligere, men du blir justert til dine preferanser. Om tilpasse taler, en Donkervoort du bør ikke være for overvektige ... Du må la ting i et badekar, så stropping fem-punkts sele og deretter håper skoene ikke er for stor og uhåndterlig å betjene pedalene .

Selv om S
Det går til den effektivt i bilen. Et overveldende antall meter, og driveren er en digital skjerm med visning av antall omdreininger av motoren og den hastighet, men også saker slik som oljetemperatur og en øvre rad av lys for optimal øyeblikket. Den 2,5 TFSI Audi vekke deg med en nøkkel til livet etter først å ha konvertert hovedstrømbryteren. Det lille rattet i Alcantara, med søm å indikere middelklassen. Samme Alcantara med vakre sømmer er også på midten tunnelen. Videre mye karbon i hver dør håndtak med et hull i den, tross alt, hvert gram teller. Setet er ekstremt lavt, forhjulene du flytter, kan du ikke komme i en gate bil en mer intens forhold til teknikk. Donkervoort dette er definitivt i RS-trim svært egnet til å gå direkte til kretsen. Bytt ut Toyo dekk med slicks og lytte for deg selv.

For eksempel, en ekstrem trenger D8 GTO ikke å være forresten. Det er også en GTO S åpenbart har samme femsylindret turbomotor, men når det gjelder å sette det hele er litt mindre opplagt. Motoren ønskede 340 eller 360 hk, veier bilen 740 kilo. Bøtter med moro garantert for veien, men uten den brutale natur RS, som er eksistensen av mindre voldelig S. Vi kan bruke denne versjonen helt forstår, fordi som med Porsche RS bokstavene står på Donkervoort for de fleste ekstreme ting du kan forvente. En alt-knusing rundetid på Nordschleife på Nürburgring førte ikke det. "La oss første gang i Koenigsegg One: en forbedring i Spa-Francorchamps"Sa Denis Donkervoort, sønn av grunnleggeren Joop. Det er for tiden rekordholderen med 2:32:14 minutter under gaten biler på krets i Ardennene. Ambisjonen alene sier nok om ligaen der Donkervoort D8 GTO RS trekk.

  • +Mer erfaring i en bil ikke kan
  • +ekstremt rask
  • -Bare svingradius!
  • -Ingen trøst