BMW M135i

36Nu fem-dørs BMW 1-serie er raskt blitt favoritten av leieavtalen Nederland, er det tid for en strammere utseende tre-dørs. Til ankomsten av det å sette inn litt ekstra ære, samtidig lanserte den bisarre rask M135i.

Vel, de tre-dørs 1-serie vi kan være ganske kort: oppføringen tilbake er vanskeligere og ser ut fra siden 'dvs. mer dynamisk. Som standard får du tre seter i ryggen, ville du foretrekke to separate bakseter, kan det også, uten ekstra kostnader selv.

Videre til nyheter under panseret, fordi BMW engasjerer innføringen av tre-dørs 1-serie for å utvide motorutvalg på både bunnen og toppen. Nederst er det 114i, er en 102 hk 1,6 liter turbo god takket være CO2-utslipp på 129 gram for 20% tilsetning. I mellomtiden er det også kjent at det er også en 114d på slutten av dette kalenderåret, spesielt for de mange rytter som ønsker lav tillegg. Selv om BMW som ennå ikke offisielt annonsert noe om, lekket tall fra den belgiske nettsiden til merkevaren ut.

Men under innledningen, er det fokus på hestekrefter og kraft snarere enn gunstig tillegg. Ved den øvre side av det område som det er M135i, som forlater fremgangsmåten lik den 1-serien til land av de varme kombi. Med en 320 hk 3,0-liters seks-sylindret, naturligvis plasseres pent på linje, fordi dette er virkelig en varm luke. Faktisk, i C-segmentet, der den første serien teknisk faller, trenger 'dvs. bare Audi RS3 å tolerere for seg selv når det kommer til makten. Og den gamle 1 M Coupe, men det er ikke lenger tilgjengelig. Selvfølgelig sammenligningen med den siste bilen før hånd fordi du kunne se M135i som en mindre grundig behandlet etterfølger. Men er det en billig imitasjon, eller en godt gjennomført kopi? I motsetning til en M Coupe, den M135i svært mye til felles med sine brødre mindre imponerende. Selvfølgelig er det den tykke motoren og chassiset er en kritisk gjennomgang tatt av M-ingeniører, men den tekniske bakgrunn er identiske. Sammenlign dette med en M Coupe, ble bakakselen erstattet av det av en M3, og du forstår at nykommeren er mye mindre vidtrekkende. Mangelen på en differensialsperre er ytterligere bevis på at den M135i er ikke krevende som fullblods M produkter.

mangelen

Det store spørsmålet er om det er mindre orientert tilnærming er et tap, og heldigvis kan vi svare på det spørsmålet i det negative. På en veldig teknisk krets i hendene på en profesjonell sjåfør vil være den første M kan være litt raskere, men også gi folk i BMW M135i at i 99 prosent av tilfellene, så vel. Det gjør M135i er jakt gjennom svingene i høy hastighet med letthet uten å gi deg ideen om at du kan miste kontrollen. Chassiset tydelig føle hva som skjer og når grensen nærmer du alltid vet godt på forhånd. Men før det må være ekstremt vanskelig, fordi selv om du er issørpe harde vinkler gir bilen ikke rikke. Når nådd grensen, vi merker at den raske 1-serie er utgangspunktet understyring, en klar innstillingsmuligheter for å øke sikkerheten for den entusiastiske sjåføren. Med 320 hk på bakhjulene er å lokke bil åpenbart best å bryte ut igjen, men som aldri kommer som en overraskelse. En pent balansert kabinettet slik at M135i har imponerende cornering hastigheter, men ikke kompromiss hardt. Det er i daglig trafikk best å leve med 10mm senket sportsunderstell. Selv i Sport-modus, der fjæring og demping er fortsatt sette en stor strammere, trenger du ikke sprette rett av veien hvis du kommer over et kumlokk. Sett den adaptive suspensjon i komfort og du kan reise lange avstander ved høye hastigheter langs fint uten noen omdisponeres utilsiktet ryggvirvler. Eneste punkt for kritikk angår elektrisk servostyring. Numb som er absolutt ikke, men kunne ha gjort litt mer kommunikative for eksempel en sporty modell. Bremsene er vi igjen svært entusiastisk, som er kraftige nok til å sette bilen stoppet raskt, men også å dosere vakkert.

Blåst seks-i-linje

Som nevnt er det 320 hestekrefter til disposisjon, fra en blåst 3,0-liters seks-sylinder. Det maksimale dreiemomentet på 450 Nm er helt til din disposisjon i 1250 veivakselomdreininger, slik at M135i er i alle gir med lange skritt kan renne av. Takket være turbolader gassresponsen er også direkte, uten å være nervøse. Selvfølgelig, aktiva mindre lineær enn ved atmosfærisk blokk, men det seks-sylinder henger perfekt med gass og er meget rask. Fra 0 til 100 km / t kommer i omtrent fem sekunder mens han kjører på 250 km / t på begrens, er kaken faktisk ikke ennå.

Som standard motor koblet til en sekstrinns manuell, men valgfri BMW gir ham med den nå berømte, åtte-trinns automatgirkasse fra ZF. Purister naturlig rynke på ideen om en slik sportsbil med en momentomformer, sett rent forretnings men det er lite å prute på girkassen. I automatisk modus, holder boksen, hastigheten er meget lav, noe som ikke er et problem, takket være den betydelige dreiemoment. Drei spaken til manuell modus, og du får nesten full kontroll over girkassen. Brettet holder akselerasjonen og dermed også festet til hastighetsbegrenseren, akkurat som det skal være. I tillegg er koblingstidene er meget kort, så den versjonen med automatisk hastighet gjennom 100 barrierebryt enn den manuelle varianten. Den selv bytte 1-serie forbruker ytterligere 7,5 liter per 100 kilometer, en halv liter mindre enn versjonen med manuell girkasse. Derfor er CO2-utslippene er lavere og høyere pris i vårt land er begrenset til € 965.

Prising sett er M135i fra € 52 995 for ytterligere to dører, betaler du € 1000 til. Det er faktisk en stor pose med penger, men relativt sett, er prislappen på M Resultater varianten fortsatt ille. Bare gå etter, en Audi RS3, den eneste nye valg konkurrent betale € 67 340. Fra dette perspektivet, er M135i et røverkjøp. Og imitasjon? Dette er så bra som the real thing.