Peugeot 207 CC

Ved lanseringen i 2000, Peugeot 206 CC snudde verden opp ned. Endelig var det en rimelig cabriolet med en metall folding taket, og CC var ikke å dra. Men konkurransen var ikke ledig, og åpnet et angrep på tronen av kong Leo. Nå Peugeot slår tilbake med innføringen av 207 CC, en bil hvor konkurranse tenner kan bite i stykker igjen. Mottoet: større, bedre, vakrere. Men dessverre også ganske mye tyngre.

Når du ser på den 207 CC avstand, får du en følelse av déjà vu. Som 207 i form av styling er en logisk videreføring av 206, også sette CC-derivat fortsette familietradisjonen. Men en nærmere titt på 207 sikkert ser mye mer muskuløs enn sin litt for feminin stil forgjenger. Og elegant, noe som skyldes det faktum at han har mindre enn 20 cm lengre enn den forrige modellen. Dette gir ekstra indre rom (selv om baksiden er det fortsatt først og fremst for dekorasjon) og et bagasjerom med taket lukket er 370 liter, 40 liter mer enn i 206. Med andre ord, har den CC modnet. Du kan se og føle. Interiøret eksempel gjør mye mer sofistikert og gjør et robust inntrykk enn før. Videre panelet ledet rett over fra den vanlige 207. Med en avgjørende forskjell: til knappen på midtkonsollen, klar forvandle 207 fra en kupé i en cabriolet. Men åpningsseremoni 'bekymringer helautomatisk, hvor du måtte låse taket manuelt ved 206. Hele prosessen tar 25 sekunder, som trekker ingen poster klapdakland, men det er godt å leve. Fint her er at åpning og lukking av taket nå en hastighet på 10 km / t kan gjøres, noe som er svært nyttig når en uventet regndusj. Selv om spørsmålet er hvor mye utholdenhet du har andre trafikanter hvis du legger det til grønt Trafikk 20 sekunder med 10 km / t ride fortsetter ...

In-house

I motsetning til taket av 206 CC, som ble utarbeidet og bygget av den franske karosseriet spesialist Heuliez, dormer av 207 kupé-cabriolet Peugeot ble utviklet utelukkende i huset og er også produsert av den helt selv. Den viktigste grunnen er, foruten pris, er at spesielt i begynnelsen var ganske mange problemer med folding taket av 206. De 207 likene problemer hører til fortiden, fordi taket gjør et solid inntrykk. På andre områder har satt den franske store fremskritt. Legemet er forsterket ved flere punkter, og chassiset er forsynt med forsterkningsbjelker. Og som har hatt en effekt, fordi torsjonsstivhet i 207 CC er 30 prosent større enn for 206. Det er ikke bare teori, fordi mens du kjører - selv med taket nede - gjør liten løve enestående stabil inntrykk . På den humpete fjellveier rundt Jerez vet selv de styggeste groper for å bringe 207 fra sitt stykke. Han fortsatt føler at skåret fra granitt, og det er absolutt en veldig smart resultatene av Peugeot ingeniører. Hvis du holder fingeren på kurver mellom dashbordet og A-stolpen - en god indikator på kroppen stivhet av et konvertibelt, bare en liten vibrasjon merkbar lenker. Den solid vogn bærer ganske mye for kjøreglede som tilbys av denne CC. Han velsmakende tiger barnet ved å gi hårnål gå uten svinn. Servostyringen er av den elektrisk belysning, men hører til kommunikasjons vere av sitt slag. Du føler deg godt om hva hjulene på hans plan. Hvis du gjør det for gale, flytter CC lydig på forhjulene. Videre ESP standard om bord, slik at du virkelig trenger å bære på, trenger du virkelig ønsker å gjøre klumper. Og for å være ærlig: at denne fransk forfører deg litt. Med en førsteklasses base og solid hører vognen 207 i forhold til kontroll med ikke mer moro på toppen av dens klasse.

overvekt

Den suverene vridningsstivhet av den nye CC har en nedside. Alle disse forsterkninger Disse sørger for uunngåelige ekstra kilo, noe som betyr at 207 på flere måter kan betraktes tungvekt. Serien-topping 1,6-liters turboladet motor som vi gjør de første trinnene med det, sette en tung 1400 kg på skalaen. Til sammenligning veier en Mitsubishi Colt CC 1,5 Turbo 200 kg mindre. Og en 206 CC 2.0 med 1,120 kg ganske mye lysere. Det er det toll du betaler for all fremgang. Moderne biler fortsatt lider av fedme, og dette 207 er intet unntak. Dette faktum gjør også 207 CC aldri selv gjør en reell heftig imponert over det nye, i samarbeid med BMW-utviklet 1,6-liters twin scroll turbo og 150 hk. Scoring Men gjør denne motoren i andre områder: Han har faktisk mange vakre par. Når for en bensinmotor enestående lav rotasjonshastighet på 1750 rpm, alle av den frigjorte maksimalt dreiemoment på forhjulene. Og det er med 240 Nm langt fra shabby, mens en midlertidig overboost kan gi ekstra for ytterligere 20 Nm. Derved å tilveiebringe 1.6 THP motorens dreiemoment mer enn den samme størrelse diesel Peugeot 207 CC leverer bare unik. Det er derfor ikke overraskende at du ikke får til å trekke er sjenert i THP, girer og du kan cruise gjennom landskapet. Nice, spesielt i en kabriolet. På den annen side, kan du akselerere til 100 km / t på en vill stemning i 8,6 sekunder. En særlig fin motor, denne turbo. Det er synd at den manuelle girkassen men fem motsetning. På motorveien vil være sjette gir nemlig sitt beste for å ønske hastigheten og dermed støy og forbruk som å trykke på.

Cabrio Feeling

Hvem gjør det hele mindre rap, kommer til CC en variant av denne motoren uten ventilator tilgjengelig, som produserer 120 hk. Denne 1,6-liters kan knyttes til en fem-trinns manuell girkasse eller en fire-trinns automatisk girkasse. Med denne motoren, har vi dessverre ikke kan kjøre ennå, men 120 hk synes tilstrekkelig for 207. Dette gjelder også for den 1,6-liters HDi-motor som leverer 110 hk. Ved lave turtall er det litt bråkete med taket åpent, men ved høyere hastigheter, holder motoren seg pent i bakgrunnen. Og han var rap. Spesielt når du bruker den som det var ment, nemlig med en åpen hette cruising gjennom landet. Da CC helt i sitt rette element. Selv om A-stolpen strekker seg veldig langt (vær forsiktig når du går om bord!), Du har god cabriolet følelse. Sammenlignet med kombikupé er setene i CC litt lavere, så selv lange førere kan finne en god spot. For oss de ellers ville ha selv lov til å ha stor betydning. Den sittestilling er absolutt en stor forbedring over 206. Du er ikke lenger en slags kikkerzit bak rattet.

skarpt

Starter neste måned, kan du nyte en 207 CC på Peugeot forhandler, som har en startpris på E 23 300. Konkurransedyktig pris, bare € 700 mer i forhold til entry-CC 206. For at du kommer ved siden av den mye større og stivere kroppen ekstra sikkerhet i form av et kne airbag og pyrotekniske rollover barer. Et nytt luftkondisjone tilgjengelig som tar hensyn til om taket er åpen eller lukket. Ut for den 1,6 VTi og 1.6 HDI tilgjengelig en Release versjon, som har flere funksjoner for 1400 av E er luftkondisjonering, 16-tommers legering hjul, lær ratt og omskifterknappen automatisk dimming speil og en lyssensor.